Hyviä syitä nauraa enemmän

Nauru tekee sosiaalisemmaksi. Sen avulla maailman voi nähdä eri näkökulmasta, ja se antaa rohkeutta kohdata kaiken eteen tulevan.
Hyviä syitä nauraa enemmän
Diego Pereira

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Diego Pereira.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kaikki pitävät nauravaisista, iloisista ja eloisista ihmisistä. Ja onhan niin, että nauru on paras lääke kaikkeen. Nauru voi parantaa surun, ahdistuksen ja masennuksen, sekä lievittää jopa kipua ja auttaa torjumaan vakavia sairauksia. Eikö tässä olekin hyviä syitä nauraa enemmän?

Naurun vaikutukset hyödyttävät koko kehoa. Monet tutkimukset vahvistavat sen, että aivokuoresta vapautuu negatiivisia sähköimpulsseja nauraessamme. Tästä on todella apua esimerkiksi syöpää sairastaville ihmisille.

Nauraessa aivot suorittavat tärkeän kemiallisen prosessin elimistössä: endorfiinien vapauttamisen. Tämä narkoottinen aine (joka on itse asiassa hormoni) on samankaltainen kuin morfiini, ja se torjuu kovaa kipua.

Endorfiinit tunnetaan onnellisuushormoneina.

Nämä välittäjäaineet ovat vastuussa kaikkein nautinnollisimmista hetkistä elämässämme: niitä erittyy kun harrastamme seksiä, kuntoilemme, syömme suklaata ja erityisesti kun nauramme.

Me kaikki tarvitsemme syitä nauraa enemmän. Jos pidät itseäsi vakavana henkilönä, joka ei naura tai hymyile kovinkaan paljon, tämä artikkeli on juuri sinulle.

Hyviä syitä nauraa enemmän

1. Se vahvistaa vastustuskykyä

Nauru vahvistaa vastustuskykyä

Kuten sanonta kuuluu, nauru on parasta lääkettä. Se vähentää stressihormoneja sekä parantaa verenkiertoa ja hapenkulutusta. Kun kaikki tämä negatiivinen energia vapautuu, vastustuskyky vahvistuu.

  • Immunoglobuliini A:n tasot nousevat. Se on tärkeä vasta-aine, joka torjuu bakteereita ja infektioita hengityselimissä.
  • Lisäksi NK-solut eli luonnolliset tappajasolut sekä valkosolut reagoivat positiivisesti nauruun. Ne ovat vastuussa infektioiden torjumisesta hyökkäämällä suoraan viruksia vastaan, eli ne parantavat vastustuskykyä.

2. Lisää elinten energiaa

Nauru parantaa verenkiertoa, vähentää stressihormoneja ja antaa energiaa elimistölle. Tämä lisää sydämen, aivojen ja keuhkojen energiaa, mikä parantaa niiden toimintaa.

Nauru on yksi parhaista hoidoista sydänsairauksiin. Lisäksi nauru on yhdistetty verenpaineen alenemiseen ja optimaaliseen verenkiertoon, ja myös kehon aerobinen toiminta lisääntyy.

3. Parantaa muistia

Nauru parantaa muistia

Kun stressihormoni kortisolin taso alenee, muisti vahvistuu. Nauraessa endorfiineja ja dopamiinia erittyy enemmän, mikä antaa aivoille mielihyvän ja lohdun tunteen.

Neuronien toiminta muuttuu, mikä muokkaa aivoaaltoja nopeuttaen ja vahvistaen muistia. Nauru helpottaa myös tiedon varastointia.

Nauru toimii aivan kuin meditaatio siinä mielessä, että se lisää aivojen alfa-aaltojen määrää. Aivot tulkitsevat naurun miellyttäväksi ärsykkeeksi, mikä rentouttaa elimistöä meditaation tavoin.

4. Se rentouttaa ja venyttää lihaksia

Naurulla on suora suhde jännittyneiden lihasten rentoutumiseen. Tämä ei koske ainoastaan kasvolihaksia, vaan koko kehon lihaksia.

Nauru on parasta lääkettä kaikenlaiseen stressiin, mukaan lukien työstressiin.

Muista, että nauraessa aivot vapauttavat sellaisia hormoneja, jotka tuottavat mielihyvää kehossa. Nauru siis poistaa jännitystä, oli se sitten fyysistä tai psyykkistä.

5. Se tekee ihmisestä positiivisemman

Nauru tekee ihmisestä positiivisemman

Moni ihminen on masentunut, surullinen ja ahdistunut päivittäin. Näiden tunteiden yli pääseminen on äärimmäisen vaikeaa. Lisäksi kaikki eivät koe näitä asioita samalla tavalla.

Nauru on parasta lääkettä tähän. Se saa näkemään asiat eri näkökulmasta, torjuu pessimismiä ja nostaa itsetuntoa.

Nauru tekee ihmisestä postiivisemman, auttaa pitämään meidät voimissamme, parantaa huumorintajua ja auttaa käsittelemään negatiivisia tunteita vaikeina aikoina.

Näistä syistä nauru voi olla ratkaisu kaikkiin ongelmiin! Se on yksi miellyttävimmistä asioista, ja mikä parasta, se ei maksa mitään!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Nauruterapia: nauru parantaa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Nauruterapia: nauru parantaa

Nauruterapia voi auttaa sinua rentouttamaan rintalihaksia. Sen lisäksi voit myös vähentää stressiä ja ikääntymisen merkkejä. Kokeile sitä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.