Logo image
Logo image

Kiinteytä reidet ja sääret nopeasti tällä treenillä

3 minuuttia
Jos haluat kiinteyttää jalkojasi tehokkaasti, kannattaa aloittaa sykettä lisäävällä treenillä. Voit alussa treenata vain muutaman minuutin päivässä ja sitten lisätä liikunnan kestoa, kun kestävyytesi paranee.
Kiinteytä reidet ja sääret nopeasti tällä treenillä
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Jos haluat päästä eroon tietylle alueelle kertyneestä rasvasta, kannattaa etsiä hyviä treenimuotoja sillä ruokavalio ja pelkkä hyötyliikunta eivät tähän tavoitteeseen pääsemiseksi riitä. Kiinteytä reidet tehokkaasti luomalla selkeä tähän tarkoitettu rutiini.

Tässä artikkelissa kerromme minkä tyyppisiä harjoituksia kannattaisi ottaa avuksi, jotta pääset eroon ylimääräisestä rasvasta ja saat kiinteät reidet!

Jatka siis lukemista jos haluat hyvän, kohdennetun treenin – kiinteytä reidet nopeasti ja kotikeinoin!

Kiinteytä reidet ja pohkeet tehokkailla liikkeillä

Some figure

Etuna jalkojen kiinteyttämisessä tällä tavalla on se, että pystyt vähentämään rasvaa ja lisäksi parantamaan lihaskuntoasi. Kiinteytä reidet ja jalkojen lihakset tehokkaasti tällä liikunnalla.

On tarpeen tietysti hyödyntää hoikentavia dieettejä ja vaihtaa istuma-asentoon painottuva elämäntyyli terveellisempään, mutta sekin on huomattava, että lihaksesi voivat muuttua veltoiksi. Tämän asian korjaamiseksi kannattaa noudattaa tasapainoista ruokavaliota ja harrastaa lisäksi sopivaa liikuntaa.

Sykettä nostava harjoittelu vai voimaharjoittelu?

Mitä tulee sen liikuntamuodon valitsemiseen, jonka otat avuksi jalkojen kiinteyttämiseksi, kannattaa pitää mielessä tavoite.

 • Jos sinulla on hoikat jalat ja haluat voimistaa niitä, kannattaa keskittyä voimaharjoituksiin painojen ja vöiden avulla.
 • Jos taas haluat hoikistaa jalkojasi, kannattaa valita sykettä nostava harjoittelu. Aaerobinen liikunta työstää sydäntä ja keuhkoja, ja se lisää hikoilua, rasvan palamista ja energian kulumista.

Liikuntasuunnitelman valinta: jalkojen trimmaaminen

Seuraavassa ehdotamme sinulle erilaisia aerobisia aktiviteetteja, jotka auttavat vähentämään rasvaa yleisestikin ottaen, mutta erityisesti jaloistaVoit valita ne joista pidät eniten, tai sitten yhdistää nämä muodot – ne ovat kaikki tehokkaita valintoja jalkojen trimmaamiseksi.

Kun aloitat, saatat huomata että tulet väsyneeksi jo lyhyen ajan kuluttua, sillä nämä treenit ovat todellinen kestävyyskoe.

Jos kuitenkin aloitat lyhyillä jaksoilla ja sitten vähitellen ajan kuluessa lisäät treenin kestoa, voit nähdä hyvät tulokset jo muutaman viikon kuluttua aloituksesta.

1. Tanssi

Some figure

Ne jotka rakastavat tanssimista, saavat samalla hyvän treenin jalkojensa kiinteyttämiseksi.

Jos käyt tanssitunnilla kolme kertaa viikossa, pystyt näin vähentämään tehokkaasti sitä rasvaa, jota kertyy vyötärölle, reisiin ja pohkeisiin.

On olemassa monia erilaisia tanssin muotoja: klassinen, aerobinen, zumba, samba, vatsatanssi… Ja lista jatkuu! Nykyisin pystyt löytämään myös sellaisia lajeja, jotka yhdistävät vaikkapa taistelulajeja, uinnin tai muita urheilulajeja tanssiin. Tärkeää tässä on se, että löydät sellaisen tavan tanssia joka sopii juuri sinulle.

2. Naruhyppely

Some figure

Naruhyppelyn etu on se, että voit pitää hauskaa mutta samalla pystyt polttamaan paljon kaloreita jo lyhyessä ajassa.

Lisäksi tämä tapa liikkua auttaa kehittämään koordinaatiokykyä ja tasapainoa, ja se on myös avuksi stressin vähentämisessä.

Jo kymmenen minuutin naruhyppelyn aikana voit vähentää sen määrän kaloreita, jonka tiputtaisit puolen tunnin juoksulenkillä.

Tämä tapa liikkua auttaa myös kehittämään suurinta osaa kehostasi, ja siten se on loistava valinta ainakin kerran viikossa harrastettavaksi.

 • Voit aloittaa hyppimällä ensin minuutin ajan ja sitten lepäämällä minuutin verran ennen kuin toistat tätä.
 • Vaihtele näitä jaksoja kymmenen minuutin verran kokonaisuudessaan.

3. Hölkkääminen

Some figure

Jos tykkäät juoksemisesta, kiinteytä reidet lähtemällä ulkoilmaan lenkille! Tämä onnistuu kaduilla, puistoissa ja kuntosalilla, tai sitten vaikka urheilukentillä. Voit myös juosta rannalla, mikä on ehkä se kaikkein parhaimmalta kuulostava vaihtoehto!

Juokseminen on hyvin terveellistä. On silti tärkeää muistaa sen aikana pitää ryhti hyvänä sekä huolehtia hengityksestä, ja samoin on hyvä aina venytellä vammojen välttämiseksi.

4. Minitrampoliini

Tällainen trampoliini on kaikille niille hyvä idea, jotka tykkäävät kokeilla uusia villityksiä – väline on tullut suosituksi monilla kuntosaleilla. Sen avulla pystyt treenaamaan monella eri tavalla, muun muassa voit yhdistää sen tanssiin, ja sen päällä hypitään, kuten arvata saattaa.

Tämä on hauska tapa liikkua, joka auttaa polttamaan runsaasti kaloreita, ja lisäksi se on hyvä keksintö vammojen välttämiseksi.

 • Voit käyttää trampoliinia kuntosalilla tai omassa kodissasi.
 • Laita vain lempimusiikki soimaan ja käytä 5, 10 tai 15 minuuttia päivästäsi pomppimiseen. Voit huomata, kuinka alat hikoilla jo muutaman minuutin kuluttua.

5. Portaiden kipuaminen

Some figure

Ne joilla ei ole aikaa lähteä kuntosalille ja ne jotka eivät pidä näistä paikoista, saavat usein hyvää korviketta portaiden kapuamisesta. Tämä auttaa polttamaan tehokkaasti kaloreita, jotta keho saataisiin timmimpään kuntoon. On kuitenkin tärkeää käyttää ainakin 15 minuuttia päivästä tähän puuhaan, jos siitä halutaan hyviä tuloksia.

Voit yhdistää portaiden käytön kiipeämis- ja laskeutumisharjoitteisiin, sillä nämä kaksi aktiviteettia käyttävät kehon eri lihaksiaÄlä kuitenkaan tee näitä harjoituksia jos sinulla on raskaat kantamukset tai jos kenkäsi eivät ole hyvät liikuntaan.

Jalat saadaan siis kiinteiksi hyvin monenlaisia liikuntamuotoja hyödyntämällä – valitse näistä omasi, jos haluat muokata reitesi ja sääresi uuteen uskoon!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Bishop, D. (2003). Warm up II: Performance changes following active warm up and how to structure the warm up. Sports Medicine.
 • Cantieri, F. P., Gomes de Barros, M. V., Aires de Arruda, G., Gome, A. C., & Marques Aranha, Á. C. (2019). Metodología de entrenamiento aeróbico utilizado por profesionales de fitness. Cuerpo, Cultura y Movimiento9(1), 55–77.
 • Gray, S. C., Devito, G., & Nimmo, M. A. (2002). Effect of active warm-up on metabolism prior to and during intense dynamic exercise. Medicine and Science in Sports and Exercise34(12), 2091–2096.
 • Noonan, T. J., & Garrett Jr, W. E. (1999). Muscle strain injury: diagnosis and treatment. The Journal of the American Academy of Orthopaedic Surgeons7(4), 262–269.
 • Safran, M. R., Seaber, A. V., & Garrett, W. E. (1989). Warm-Up and Muscular Injury Prevention An Update. Sports Medicine.
 • Willis, L. H., Slentz, C. A., Bateman, L. A., Shields, A. T., Piner, L. W., Bales, C. W., … Kraus, W. E. (2012). Effects of aerobic and/or resistance training on body mass and fat mass in overweight or obese adults. Journal of Applied Physiology113(12), 1831–1837.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.