Neljä nopeinta tapaa pudottaa painoa

Pudottaaksesi painoa ja pitääksesi sen poissa sinun täytyy liikkua säännöllisesti ja pitää yllä terveellisiä elämäntapoja koko ajan, ei pelkästään dieetin aikana.
Neljä nopeinta tapaa pudottaa painoa

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Etsitkö yhä sitä oikeaa parasta tapaa pudottaa painoa nopeasti? Kuinka monta kertaa olet yrittänyt pudottaa painoa onnistumatta? Tiedätkö miksi epäonnistut uudestaan ja uudestaan?

Etsitkö parasta tapaa pudottaa painoa nopeasti?

Kerromme tänään tehokkaita ja helppoja tapoja, joiden avulla voit pudottaa painoa nopeasti.

Etkö usko? Lue lisää niin huomaat mistä on kyse ja voit aloittaa laihduttamaan jo tänään.

1. Lopeta dieetit

etsitkö parasta tapaa pudottaa painoa

Tiedätkö miksi dieetin aloittaminen ja aloituspäivän päättäminen on vaikeaa?

Koska dieetin aloittaminen tuntuu rankaisulta ja odotat vain koska se vihdoin loppuu.

Dieetin sijaan on viisaampaa miettiä hieman itsekseen omia elintapojaan ja niiden vaikutuksia keholle. Näin ymmärrät paremmin minkälaisia ruokailutottumuksia sinulla on ja kuinka niitä voi välttää.

On myös tärkeää ymmärtää annosten oikea koko, sellainen joka on sinulle sopiva ja terveellinen.

Monet luulevat dieetin tarkoittavan vain salaatteja ja kasviksia. Hyvin suunniteltu henkilökohtainen dieetti sisältää tarvittavia ravintoaineita ja sallii ajoittain muulloin vältettäviä ruoka-aineita.

Jos sinun on vaikea ymmärtää ruokaa ja miten se toimii, silloin on parempi tavata ravitsemusterapeutti ja keskustella hänen kanssaan. Hän kertoo kaiken mitä sinun tarvitsee tietää.

2. Harrasta liikuntaa koko vartalolla

kokeile tätä hyvää tapaa pudottaa painoa: uinti

Laihdutttamista ajatellessa monet ovat huolissaan enemmän kehon näkyvistä alueista. Siksi näet monien tekevän lihaskuntoliikkeitä, jotka kohdistuvat tiettyihin kehon alueisiin. Jos sinä ajattelet näin, on aika muuttaa ajattelutapaa.

Rasvaa kertyy helposti tiettyihin kohtiin vartaloa. On paljon tärkeämpää vahvistaa kaikkia lihaksia tasaisesti ja yhtälailla. Tämä takaa:

  • sydämen rytmin tasaisen kiihtymisen
  • sydämen vahvistumisen
  • sydämen kunnon kasvamisen

Jos sinulla ei ole aikaa liikkua joka päivä, yritä järjestää aikaa joka toinen päivä ja liiku eri tavoin eri intensiteetein.

3. Ole rehellinen itsesi kanssa siitä, mitä syöt

kana-ateria

Jos et tiedä mitä teet väärin tai et ole tietoinen mitä syöt, on vaikeaa tietää että sabotoit omia painonpudotusyrityksiäsi.

Saat hyvin selville mitä syöt, kun kirjoitat ylös kaiken syömäsi. Pidä ruokapäiväkirjaa. 

Kirjaa ylös myös kaikkein pienimmätkin palat mitä suuhusi laitat. Jos se menee suuhun, kirjoita se ylös. Pidä ruokapäiväkirjaa ainakin neljä viikkoa ja saat selville…

  • mitä ruokia syöt usein
  • mitä ruokia syöt harvoin
  • mitä ruokia syöt eniten joka päivä
  • mikä on mielialasi päivän aikana
  • milloin himoitset epäterveellisiä ruokia

Tämän tiedon pohjalta pystyt luomaan ruoka- ja liikuntaohjelman auttamaan pitämään sinut säädyllisellä tiellä ruokailun ja liikunnan suhteen.

Jos esimerkiksi huomaat painonpudotuksen sujuvan huonosti, koska makeanhammasta kolottaa iltapäivisin tai olet masentunut, ehkä silloin kannattaisi tehdä muutama punnerrus tai käydä juoksemassa. Liikunnan jälkeen voit nauttia terveellisen smoothien jos vielä tekee makeaa mieli.

4. Nuku riittävästi

nukkuminen on hyvää tapaa pudottaa painoa

Unta tulee saada 7-8 tuntia yössä, sen tietävät kaikki. Monien osalta tämä ei syystä tai toisesta onnistu käytännössä. Vaikka aikataulusi olisikin tiukka tai vain nukut mieluummin vähemmän, on hyvä tiedostaa, että riittävä lepo on olennaista painonpudotukselle.

Valveilla ollessa erittyy leptiiniä, joka on ruokahalua herättävä hormoni. Siksi monet öisin valveilla olevat ihmiset syövät enemmän kuin tarvitsee.

Ota unentarpeesi tästä lähtien vakavasti ja arvosta sitä. Jos et pysty nukkumaan kahdeksaa tuntia yössä, yritä nukkua edes kuusi tuntia ilman häiriötä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Tehokkaita vihersmoothieita painonpudotukseen
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Tehokkaita vihersmoothieita painonpudotukseen

Oletko jo kokeillut raikkaita ja maukkaita vihersmoothieita painonpudotuksen tueksi? Muista muutenkin terveellinen ruokavalio sekä liikuntakin!


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.