Juokseminen auttaa taistelemaan negatiivisia tunteita vastaan

· helmikuu 13, 2017
Juoksu auttaa vapauttamaan endorfiineja, selättämään stressin ja rentouttamaan kehomme. Lisäksi hien kautta poistuu paljon myrkkyjä elimistöstä.

Meille on aina sanottu, että juoksemisella on loistavia hyötyjä fyysiselle terveydelle. Mutta tiesitkö, että sillä on paljon myös psyykkisiä hyötyjä?

Juokseminen auttaa taistelemaan negatiivisuutta vastaan.

On monia asioita, jotka voivat tehdä meidät surullisiksi ja synkiksi; ihmisiksi, jotka ovat täynnä negatiivisuutta. Näitä asioita voivat olla rutiini, huonot hetket ja huonot olosuhteet.

Haluamme olla positiivisia. Emme kuitenkaan saa tehdyksi kaikkea, mitä olimme aikoneet sillä suurimman osan ajasta emme tee sitä, mitä meidän pitäisi tehdä.

Mitä jos kokeilisimme juoksulenkkiä?

Juoksemalla eroon henkisistä blokeista

vihaisuus

Jos sinulla on luova työ, henkiset blokit ovat sinulle haitaksi. Tämä pätee myös moniin projekteihimme joita työstämme jokapäiväisessä elämässämme. Ne vaativat tuoreita ideoita ja mielikuvitusta. Mutta mielesi saattaa olla ”tukossa” lukuisista eri syistä johtuen.

Tämä blokki voi saada sinut tuntemaan vihaa, ahdistusta, stressiä ja jopa masennusta. Masennushan kuuluu myös negatiivisten tunteiden kirjoon.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi on löydettävä jokin keino. Emmehän halua piilottaa tunteitamme ja hymyillä teeskennellysti ihmisille.

Ratkaistaksesi ongelman, juokse. Kun jätämme sen pahan paikan jossa olemme mielessämme, alamme voida paljon paremmin.

auringonlasku

Kun juoksemme, vahvistamme kykyämme päästä irti pahasta mielentilasta. Liikunta saa veren liikkeelle. Veri puolestaan kuljettaa happea elimistön kaikkiin osiin. Tämä vapauttaa meidät stressistä ja ahdistuksesta, jotka meitä varjostavat.

Juokseminen tekee väsyneeksi; se kuluttaa meitä fyysisesti ja psyykkisesti. Näin negatiiviset tunteet katoavat. Niiden tilalle tulee muita, rauhallisia ja positiivisia tunteita. Siksi meidän tulisi juosta niin usein kuin mahdollista.

Säätele tunteitasi

Olemme jatkuvasti uppoutuneita passiivisiin töihin, jotka tylsistyttävät meidät. Ne myös väsyttävät meitä henkisesti. Lisäksi meidän on vältettävä myrkyllisiä henkilöitä joita vaanii kaikkialla, sillä heidän tunteensa voivat tarttua.

On välttämätöntä tehdä asialle jotakin. Juokseminen antaa meille kyvyn säädellä tunteitamme.

Monet ihmiset tykkäävät käydä juoksemassa aamulla ennen töihin lähtöä. Tämä on hyväksi, sillä juoksulenkki ennen aamiaista saa ruokahalun heräämään. Sen avulla myös varmistat, että aloitat päiväsi runsaalla määrällä energiaa ja hyvällä mielellä. Näin olet valmis päivään ennen kuin se kunnolla alkaakaan.

perhonen-kasissa

On myös ihmisiä, jotka juoksevat mieluummin töiden jälkeen iltapäivällä, sillä niin he pääsevät eroon kaikesta päivän aikana kertyneestä stressistä. Tämä auttaa heitä myös nukkumaan paljon paremmin.

Ei ole väliä, milloin käyt juoksemassa; tärkeintä on, että juokset. Sekä kehosi että mielesi tulevat hyötymään siitä.

Liikunta ja onnellisuus

Oletko koskaan ihmetellyt, miksi enemmän kuntoilevat ihmiset ovat onnellisempia? He tavallisesti hymyilevät sinulle ja ovat aina tyytyväisen oloisia.

Tämä johtuu siitä, että he eivät anna keholleen ja mielelleen aikaa saastua negatiivisuudesta. He hankkiutuvat eroon siitä kaikesta liikunnan avulla.

Aivan kuten sinulla, heilläkin on jokapäiväisiä ongelmia. Hekin joutuvat kaikenlaisten olosuhteiden uhriksi, jotka voisivat helposti kääntää heidän elämänsä ylösalaisin, mutta liikunnan avulla he oppivat näkemään asiat eri tavalla. Mieli on heillä paljon kirkkaampi, eivätkä he tee hätäisiä johtopäätöksiä.

Kun jotakin pahaa tapahtuu, ajattelemme, että koska kaikki alkoi niin huonosti, niin seurauksetkin tulevat olemaan huonot. Oletko aivan varma, että näin todella on?

aamuvenytys

Juoksemisen avulla olet paljon onnellisempi, ja mielialasi on parempi. Mutta tämän lisäksi juoksu auttaa sinua säätelemään tunteitasi paremmin. Se myös vapauttaa mielen ja lisää luovuutta.

Tästä eivät hyödy ainoastaan tunteesi, vaan myös työsi, perheesi ja ystäväsi. Olet paljon positiivisempi. Toisaalta siedät myös tuntemuksia, jotka aiheuttava surua, ahdistusta, stressiä ja masennusta.

Nyt tiedät, kuinka vastustaa näitä negatiivisia tunteita tehokkaasti. Lähde juoksemaan!