Jätä kaverit, jotka eivät tarvitse ja arvosta sinua

Kannattaa opetella priorisoimaan sekä ymmärtää, että sinä olet sinulle itsellesi ainoa välttämätön ihminen - olipa tämä sitten tietyssä tilanteessa hyvä tai huono asia. Kaikki ne, jotka aiheuttavat sinulle vahinkoa, ovat turhia.
Jätä kaverit, jotka eivät tarvitse ja arvosta sinua

Viimeisin päivitys: 28 tammikuuta, 2019

Kaverit tulevat ja menevät elämämme aikana. Jos olet tottunut käyttämään sosiaalista mediaa, tiedät varmasti mahdollisuudesta “poistaa” Facebook-kaveri. Joskus keräämmekin sosiaalisen median verkostoihimme sellaisia ihmisiä, joita emme todella tunne tai jotka tuovat meille enemmän haittaa kuin hyötyä.

Nykypäivänä, ja etenkin nuorison keskuudessa, on tavallista että kaveruudet päättyvät tällä tavalla. Se, joka ei enää ole sosiaalisen median verkostoissasi, ei enää ole elämässäsi. Kyseessä on melkoisen kylmä ja ei niin henkilökohtainen tapa katkaista välit toiseen.

Tätä esimerkkiä voidaan kuitenkin käyttää sen miettimiseen, kuinka tulisi tehdä todellisessa elämässä niiden ihmisten suhteen, joiden ei enää tulisi olla kavereitammeJoskus kannamme mukanamme ihmissuhteita, jotka estävät suuresti oman henkilökohtaisen kasvumme toteutumista.

Tässä pois jättämisessä ei kuitenkaan ole kyse ovelta ovelle menemisestä, jotta voisit sanoa erinäisille ihmisille ettet enää halua olla missään tekemisissä heidän kanssaan. Kyse on siitä, että et enää käytä aikaa ja vaivaa niihin ihmisiin, jotka eivät sitä ansaitse.

Kun ihmiset eivät enää tarvitse sinua ja sen huomaamisen tärkeys

Ei ole aina helppoa ymmärtää sitä, kun saapuu hetki, jolloin et enää ole tärkeä jollekin ihmiselle. Eikä tässä ole kaikki, sillä voi myös käydä niin, että kaverit eivät enää kunnioita sinua, vaan ajattelee vain omia etujaan.

On tarpeen osata tunnistaa sellaiset kaverit, jotka tarvitsevat sinua oikeasti, ja ne, jotka ovat itse asiassa irronneet sydämestäsi.

Jos sinulla on lapsia, olet varmasti huomannut, että se hetki jolloin he eivät enää tarvitse vanhempiansa tulee vääjäämättä. Tässä täytyy kuitenkin ottaa huomioon heidän kypsyytensä ja kykynsä olla itsenäisiä. Lapset tulevat aina tarvitsemaan vanhempiaan. Puhumme tässä tietysti tunteista.

On kavereita, jotka ilmaantuvat elämääsi aina silloin tällöin sellaisina hetkinä, jotka voivat tuoda heille hyötyä. Toinen tarvitsee ehkä palvelusta tai kuuntelijaa, ja “vain sinä osaat auttaa”. Näissä tilanteissa tulee pitää varansa.

Aseta rajoja

Annamme tukemme sekä näytämme tunteemme ja ymmärryksemme ystävillemme, kunhan vain kyseessä on vastavuoroinen suhde. Kaverit, kuten kaiken tyyppiset suhteet, perustuu vaihtoon, joka on vilpitön sekä koskee tunteita, ajatuksia ja tukea.

Jos et tunne jossakin kaverisuhteissa mitään näistä ulottuvuuksista sekä näet, että kyseinen ihminen ottaa sinuun yhteyttä vain silloin kun hän haluaa jotakin itselleen, älä epäröi asettaa rajoja.

Kuten jo aikaisemmin sanoimme, tässä ei ole kyse siitä, että katkaisisit yhteydet tällaiseen kaveriin äkillisesti. Itse asiassa se riittää, että sanot totuuden siitä, mitä tunnet sekä asetat omat rajasi.

“Se ei oikein sovi minulle, joten en voi tehdä sitä”. “Huomaan, että haluat ystävyyttäni vain silloin, kun tarvitset jotakin. Haluaisin sinulta  enemmän arvostusta minusta itsestäni.”

merenneito

Kaverit, joille todella merkitset jotain

Älä huoli siitä, tuletko vuosien vieriessä siirtämään paljon ihmisiä syrjään omalta reitiltäsi. Totuus on nimittäin se, että tätä elämä on – etenemistä, jotta sinulle jäisi kaikkein vähiten ja se, mikä todella merkitsee ja tekee sydämesi suureksi.

Sellainen ihminen, joka kulkee mieleltään kevyenä ja sydämeltään täytenä, nauttii suuremmasta onnesta, ja siksi ei kannata epäröidä laittaa ne ihmiset syrjään, jotka eivät sinua tarvitse.

Tulee hetkiä, jolloin tunnet todellista kipua siitä, että joku sellainen, joka sinulle on hyvin merkityksellinen, ei enää pidä sinua tärkeänä. Hän ei arvosta sinua eikä tarvitse sinua. Tämän tosiasian tajuamisen aiheuttaman kivun parantaminen vaatii aikaa, mutta samalla tulisi aina muistaa, että suurin rakkaus omassa elämässäsi tulee aina olemaan sinä itse. Jos et itse rakasta etkä kunnioita itseäsi, et tule pystymään avaamaan ovea toisille mahdollisuuksille.

Ole kriittinen

  • Ne ihmiset, jotka sinulle todella merkitsevät, ovat todellisuudessa hyvin vähäiset lukumäärältään, mutta he ovat ne parhaat sinulle. Tässä ei siis ole kyse “ihmisten keräämisestä”, kuten tehdään sosiaalisen median verkostoissa. Todellisessa elämässä tulee priorisoida ja rakastaa sitä, joka meillä on edessämme.
  • Ne, jotka sinua todella tarvitsevat, näyttävät sen. Ja he tekevät sen johdonmukaisella tavalla, ilman egoismia tai kiristystä. Sillä sellainen henkilö joka rakastaa sinua, myös kunnioittaa sinua sekä osaa luoda sellaisen päivittäisessä elämässä toteutuvan vuorovaikutuksen, jossa kaikki voittavat eikä kukaan häviä.
  • Jos ne, jotka sinua tarvitsevat, osaavat näyttää sen, älä unohda itse osoittaa vastavuoroisuutta. Näytä niille jotka sinun ympärilläsi ovat, että tarvitset heitä. Tämä on hyvin tehokas tapa osoittaa arvostusta, sillä se saa toiset tuntemaan olonsa hyödyllisiksi ja tärkeiksi sekä välttämättömiksi palasiksi meidän rakkautemme läheisintä verkostoa.
linnunkuva seinässä

Ihminen tarvitsee montaa asiaa elääkseen: ravintoa, suojaa, lämpöä, asunnon, vapaa-ajan hetkiä ja vapautta. Ei kuitenkaan tulisi unohtaa sitä, että tämän maailman tärkeimmät asiat eivät itse asiassa ole asioita, vaan ihmisiä. 

Siksi on tärkeää osata vaalia, ottaa huomioon ja arvostaa. On myös tärkeää ilman epäröintiä jättää taakse sellaiset ihmiset, jotka ovat hyödyttömiä ja voivat aiheuttaa meille ainoastaan vahinkoa. He laittavat kapuloita rattaisiin sinun henkilökohtaiselle kasvullesi.

Muista siis tämä: priorisoi. Katso jokaista päivää oman itsesi kannalta ja arvioi, ketkä todella ovat sinulle tärkeitä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.