Arvosta läheisiäsi jo ennen kuin menetät heidät

Sen sijaan, että kaipaisit ihmisiä tai niitä asioita, jotka olet menettänyt, opettele nauttimaan ja arvostamaan ihmisiä silloin, kun sinulla vielä on heidät rinnallasi.

Elämämme edetessä menetämme monta rakastamaamme ihmistä.

Emme kuitenkaan tässä tarkoita vain kuolemaa. Joudut sanomaan eri tyyppisiä hyvästejä monelle sellaiselle, joka polullesi on kulkeutunut, ja joka syystä tai toisesta lähtee pois, eikä voi enää olla osana nykyhetkeäsi.

Kun menetät jonkun, käyt lävitse sellaisen ajanjakson, jolloin mietit asioita löytääksesi syyn tapahtuneeseen. Se tapa, jolla käyt läpi tämän prosessin ja saat johtopäätöksesi, saa sinut valmiimmaksi kohtaamaan tulevaisuuden.

Tällä kertaa kutsumme sinut siis miettimään hiukan sinulle tärkeiden ihmisten läsnäoloa ja heidän menettämistään, jotta tulevaisuudessa kohtaamasi tilanteet olisivat vähemmän monimutkaisia.

Menettäminen ei aina tee elämästä kevyempää

Tyttö ja menetys

Sivustollamme olemme usein maininneet, että on tärkeää mennä eteenpäin kevyemmin. Jos jätät vaikeat ihmissuhteet taaksesi, voit kuitenkin tuntea itsesi onnettomammaksi etkä tasapainoisemmaksi.

On tietysti tärkeää jättää taakse se, mikä sattuu, ja tässä on kyse siitä, että tarjoat itsestäsi parasta niille, joita rakastat, ja teet sen tässä hetkessä odottamatta huomiseen tai olettamatta joitakin tiettyjä asioita.

 • Yhteiskunta perustuu nopeudelle ja ihmissuhteiden hauraudelle. Haluamme kaiken, ja haluamme sen nyt heti. Emme aina siedä turhautumista tai sitä, että saamme vastauksesi ”ei”. Emme halua, että asiat menevät eri tavalla kuin odotimme.
 • Viime vuosina pinnalla on ollut kiinnostava sosiaalinen ilmiö, joka on nimeltään ”Slow Movement”. Tässä on kyse hidastamisen tärkeydestä ja siitä, että annat itsesi elää ihmissuhteissasi täydemmin, arvostaen kaikkia elämän perustavanlaatuisia ja yksinkertaisia asioita.
 • Jos keskityt sen sijaan työhön sekä tarpeeseen parantaa ja saada asioita, kaikki tämä saa sinut unohtamaan sen kaikkein puhtaimman rakkauden ja tärkeimmän asian ihmissuhteissamme.
 • Jos jatkat tällaista elämäntyyliä, päädyt lopulta menettämään kaiken se, jonka koet tärkeäksi. Ja mikä tahansa, mitä menetät, on haava, jota kannat loppuun asti sydämessäsi.

Tyttö ja lintu

 • Hätäisyys on täyden tietoisuuden suurin vihollinen. Se on haitallinen asenne elämään, joka estää sinua hidastamasta ja arvostamasta kaikkea sitä, joka sinua ympäröi, mukaan lukien elämässäsi olevat ihmiset.
 • Vahvat siteet vahvistuvat vilpittömällä hellyyden osoittamisella, vastavuoroisuudella ja tunnistuksella. Jos elämäsi tärkeät ihmiset eivät tunne oloaan tällaiseksi, olet vaarassa menettää heidät. Suhteita täytyy ravita ja niistä täytyy huolehtia. Kannattaa hidastaa ja katsoa sitä, mikä sinulla on aivan edessäsi.

On tärkeää elää tietoisena siitä, mikä on tärkeää

Tämä seuraava saattaa tuntua itsestäänselvältä, mutta kaikki eivät pysty asettamaan elämässään prioriteetteja ja arvioimaan sitä, mikä on tärkeää ja mikä ei.

Tiedämme kaikki, että työmme velvollisuudet ovat tärkeitä perheen ylläpitoon ja kunnollisen elämän vuoksi. Mutta joskus asetamme riman liian korkelle tai matalalle, jolloin stressi ja paineet pystyvät vaikuttamaan terveyteemme ja ihmissuhteisiimme.

 • Elämässä on kyse siitä, että yrität pitää tasapainon ja pystyt ottamaan uuden keskipisteen huomiollesi sekä suuntaamaan kiinnostuksesi ja motivaatiosi niitä asioita kohden, jotka rikastavat elämääsi – ei konkreettisessa mielessä, vaan tunteiden tasolla.
 • Ei ole tarpeen ajatella, että ”elämää täytyy elää niinkuin huomista ei tulisi” tai ”halaa lapsiasi niin lujaa kuin halaisit heitä viimeisen kerran”. Kannattaa välttää näiden fatalististen ajatusten uhriksi joutumista, sillä avain on yksinkertaisesti siinä, että annat itsellesi luvan nauttia tästä hetkestä niin paljon kuin se vain on mahdollista.
 • Kaikki menetykset tuovat mukanaan tuskaa. Vaikka eroon joutuminen on tarpeen, käymme läpi jakson, jolloin katsomme syvälle itseemme ja parannamme useita haavoistamme. Jotta voisit paremmin estää näitä tilanteita, sinun täytyy olla valmistautunut.
 • Meidän täytyy ymmärtää, että mikään elämässä ei kestä ikuisesti. Olemme väliaikaisia matkustajia maailmassa, joka on epävarma. 
 • Jos olemassaolo on sinusta julmaa epäonnea, kannattaa ottaa hyöty siitä, mitä pystyt kontrolloimaan. Jos siis rakastat jotakin ihmistä, huolehdi hänestä ja näytä hänelle tunteesi, jotta hän tulisi aina olemaan rinnallasi.

Karhuhali

Emme tässä tarkoita vain romanttisia suhteita. Kaikki siteet tarvitsevat huolenpitoa ja huomiota – tarjoa lapsillesi huomiotasi, hoitoasi ja kunnioitustasi, ja niin he tulevat puolestaan olemaan rinnallasi aikuisina.

Tee samaa muiden perheenjäsenten kanssa, kuten myös ystäviesikin.

Jos rakastat jotakin ihmistä, arvosta häntä silloin, kun hän vielä on vierelläsi. Muuten saatat katua kyseisen ihmisen jo menetettyäsi, tai silloin kun hän jättää sinut.