Kasvojen nuorentaminen luonnollisilla keinoilla

Ulkoinen olemus alkaa aina kasvoista ja seuraavilla yksinkertaisilla vinkeillä voit onnistua näyttämään hetkessä nuoremmalta ja säteilevämmältä.
Kasvojen nuorentaminen luonnollisilla keinoilla
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 14 joulukuuta, 2022

Kasvojen nuorentaminen saattaa tuntua melkein mahdottomalta tehtävältä, mutta se voi onnistua helposti näiden yksinkertaisten ja luonnollisten vinkkien avulla.

Seuraavaksi listaamme tässä artikkelissa 9 loistavaa vinkkiä siihen, miten onnistut nuorentamaan kasvojasi luontaisilla kotihoidoilla ja saavutat nuoremman, kiinteämmän ja hehkuvamman ihon. 

Kasvojen nuorentaminen luonnollisilla keinoilla

1. Nauti antioksidantteja

Jos haluamme nuorentaa sekä kasvojemme ihoa että elimistöämme samaan aikaan luonnollisin keinoin, meidän on aloitettava terveellisestä ja tasapainoisesta ruokavaliosta.

Hyvän ruokavalion ei tulisi olla pelkästään tasapainoinen ja terveellinen, vaan sen tulisi sisältää myös paljon sellaisia elintarvikkeita, joilla on antioksidanttisia ominaisuuksia.

On olemassa runsaasti erilaisia ​​ravintoaineita, joiden avulla voimme suojella elimistöämme vapaiden radikaalien aiheuttamalta hapettumiselta:

 • C-vitamiini: Esimerkiksi vihreät lehtivihannekset, sitrushedelmät, parsa, parsakaali, avokado, tuore sinappi, punajuuri, kaali ja mustaherukka.
 • E-vitamiini: Esimerkiksi pähkinät, pinaatti, avokado, täysjyvätuotteet, mehiläisvaha, persilja ja kylmäpuristetut kasviöljyt.
 • Beetakaroteenit: Esimerkiksi kalanmaksaöljy, sinimailanen, parsa, aprikoosi, punajuuri, porkkana ja valkosipuli.
 • Lykopeenit: Esimerkiksi tomaatti, vesimeloni ja guava.
 • Flavonoidit: Esimerkiksi sinimailasen idut, pinaatti, sitruuna, sipuli, karhunvatukka, mustapippuri, vihreä tee, viini ja olut.
 • B6-vitamiini: Esimerkiksi liha, kala, maito, kananmuna, täysjyvätuotteet, peruna, pinaatti, vehnänalkio, avokado, pähkinät, siemenet ja panimohiiva.
 • Oleiinihappo: Esimerkiksi oliiviöljy.

Omega-3 -rasvahapot ovat myös suositeltavia, kuten myös lohen runsas nauttiminen, sillä myös tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet lohen antioksidanttien ihoa nuorentavien vaikutusten tehon.

2. Älä oleskele liikaa auringossa

Auringossa oleskeltaessa tulisi aina käyttää aurinkovoidetta

Auringolle altistuminen auttaa meitä saamaan kauniin rusketuksen ja tarjoaa runsaasti D-vitamiinia, joka on elimistölle välttämätön ravintolisä.

Liiallinen oleskelu auringossa voi kuitenkin aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä ja muita negatiivisia seurauksia sekä iholle että koko elimistölle.

Voimme altistaa itsemme auringonvalolle 10-15 minuutin ajan päivässä. Näin voimme nauttia auringon terveyseduista iholle ja elimistölle ilman, että se vahingoittaisi ihoa.

Jos sinun täytyy viettää auringossa pitempiä aikoja, oli kyseessä sitten työn tai vapaa-ajan merkeissä, käytä aina ihollesi sopivaa aurinkovoidetta.

3. Suorita kasvohieronta

Kasvojen hieronta auttaa aktivoimaan verenkiertoa

Kasvojen itsehieronta ei ole pelkästään miellyttävää ja rentouttavaa, vaan se auttaa myös nuorentamaan kasvoja asteittain luonnollisella ja hellävaraisella tekniikalla.

Voit tehdä kasvohieronnan esimerkiksi aamulla heti heräämisen jälkeen, illalla juuri ennen nukkumaanmenoa tai mihin tahansa aikaan päivästä aina, kun sinulta vain löytyy muutama ylimääräinen minuutti.

On suositeltavaa, että kasvohieronnassa käytettäisiin hellävaraisia kasviöljyjä tai luonnollisia voiteita.

Tärkeintä kasvohieronnassa on aktivoida kasvojen verenkiertoa ja antaa sen kautta iholle luonnollista elastisuutta.

Voit kokeilla erilaisia hierontatekniikoita otsaan, poskiin, nenään, leukaan ja hyvin varovasti suoritettuna myös silmien ympärille.

Kasvojen hierontaa varten kannattaa käyttää vain keskisormea ja nimetöntä. Liikkeet tulisi suorittaa silmien ympärille pehmeinä, poskipäissä ja leuassa taas nousevina ja otsan alueella aina keskeltä poispäin.

4. Harjaa kasvojesi ihoa

Kasvojen nuorentaminen onnistuu myös hellävaraisella kasvoharjauksella

Kasvojen hierontaan on olemassa harjoja, joiden avulla kasvojen ihoa voidaan hieroa hellävaraisesti. Tällöin sinun on vain varmistettava, että nämä harjat ovat todella pehmeitä.

Kasvojen hellävarainen harjaaminen auttaa aktivoimaan alueen verenkiertoa ja kuorimaan ihoa kuolleita soluja, jotka antavat iholle harmaata ja latteaa ulkomuotoa.

Harjahieronnan tulisi olla mahdollisimman hellävarainen erityisesti kasvojen herkimmillä alueilla kuten silmänympärysiholla. Voit tehdä kasvojen harjahieronnan 1-2 kertaan viikossa.

5. Ehkäise ennenaikaisia ryppyjä

Kasvojen rypistely ja jännittäminen edistää ennenaikaisten ryppyjen syntymistä

Päivän aikana koetut jännitteet heijastuvat myös kasvojemme iholla, samoin kuin aivan huomaamattamme tehdyt irvistykset ja virneet.

Jotta pystyisit pitämään ihosi nuorekkaana ja ehkäisemään ennenaikaisia ryppyjä, sinun täytyy välttää kaikkia näitä edellä mainittuja huonoja tapoja, sillä ne vaikeuttavat kasvojen verenkiertoa ja saavat ihon näyttämään vanhemmalta.

Kasvojen hieronta auttaa tässä tapauksessa palauttamaan verenkiertoa ja ehkäisemään ennenaikaisia ryppyjä, mutta samalla meidän tulisi olla myös enemmän tietoisia kasvojemme liikkeistä ja turhista irvistyksistä.

6. Pakene luontoon

Luonnossa liikkuminen ja kasvojen nuorentaminen kulkevat käsi kädessä

Aina kun vain voit, pyri jättämään kaupungin kiireet ja hektisyys hetkeksi taaksesi ja pakene luontoon tai vuoriston puhtaaseen ympäristöön.

Raikas ilma ja rento luontoelämä auttavat sekä ravitsemaan ihoa että löytämään tasapainon oman itsemme kanssa, mikä taas vaikuttaa positiivisesti kasvojemme ihoon.

7. Suosi kasviöljyjä ja eteerisiä öljyjä

Eteeriset öljyt stimuloivat ihon verenkiertoa

Voimme auttaa ravitsemaan ihoa päivittäin erilaisilla kasviöljyillä ja eteerisillä öljyillä, sillä niiden sisältämät luonnolliset ainesosat ja korkea antioksidanttipitoisuus sopivat loistavasti osaksi luonnonkosmetiikkaa.

Kasvojen nuorentamiseen sopivia erinomaisia kasviöljyjä ovat muun muassa:

 • Kookos
 • Manteli
 • Jojoba
 • Ruusunmarja (rosa mosqueta)

Kasvojen nuorentamiseen sopivia erinomaisia eteerisiä öljyjä ovat muun muassa:

 • Laventeli
 • Rosmariini
 • Ruusu
 • Jasmiini
 • Pelargoni

8. Nauti runsaasti vettä

Kasvojen nuorentaminen onnistuu myös runsaan vedenjuonnin kautta

Älä unohda juoda runsaasti vettä, sillä se auttaa ylläpitämään elimistöä nesteytettynä ja ehkäisemään ihon pinnalle kertyviä epäpuhtauksia.

Veden juominen tyhjään vatsaan on laajasti suositeltu metodi ja siksi parhaan mahdollisen tehon saavuttamiseksi nesteiden nauttiminen tulisikin ajoittaa aterioiden väliin ja paastoon.

Puolitoista litraa vettä päivässä yhdistettynä terveelliseen elämäntyyliin riittää ylläpitämään kasvojen nuorekkuutta luonnollisella, mutta tehokkaalla tavalla.

9. Pidä huolta henkisestä hyvinvoinnistasi

Sisäinen onnellisuus on yhtä tärkeää kuin ulkoinen olemus

Kasvojamme voidaan pitää heijastuksena sisimmästämme. Jos tavoitteenasi on kasvojen nuorentaminen luonnollisilla tavoilla, on sinun terveellisten elämäntapojen lisäksi kiinnitettävä huomiota myös henkiseen hyvinvointiisi.

Tulet huomaamaan, kuinka säännöllisillä kauneusrutiineilla, terveellisen elämäntyylin ylläpitämisellä ja sopusoinnussa elämisellä sekä itsemme että muiden ympärillä olevien ihmisten kanssa voi olla yllättävän vahvoja vaikutuksia myös kasvojemme ihon nuorekkuuteen!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
4 luonnollista reseptiä, joilla saat terveen ihon
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
4 luonnollista reseptiä, joilla saat terveen ihon

Tiedostamattamme päivittäiset asiat aiheuttavat haittaa iholla ja nopeuttavat ikääntymisprosessia. Lue vinkit kuinka saat terveen ihon takaisin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • AL, V. M., Martínez, J. A., Cabrerizo, L., Gargallo, M., Lorenzo, H., Quiles, J., … & Salas-Salvadó, J. Importance of water in the hydration of the Spanish population: FESNAD 2010 document. Nutricion Hospitalaria. 2011; 26(1): 27-36.
 • Boelsma E, Hendriks HF, Roza L. Nutritional skin care: health effects of micronutrients and fatty acids. Am J Clin Nutr. 2001 May;73(5):853-64.
 • Coronado, H., Vega y Leon, S., Gutierrez, T., Vazquez, F., & Radilla, C. Antioxidants: present perspective for the human health. Revista Chilena de Nutricion. 2015; 42(2): 206-212.
 • Gold MH, Ablon GR, Andriessen A, Bucay VW, Goldberg DJ, Green JB, Hooper D, Mandy SH, Nestor MS, Ortiz A. A Cohort Study Using a Facial Cleansing Brush With Acne Cleansing Brush Head and a Gel Cleanser in Subjects With Mild-to-Moderate Acne and Acne-Prone Skin. J Drugs Dermatol. 2019 Nov 1;18(11):1140-1145.
 • Gromkowska-Kępka KJ, Puścion-Jakubik A, Markiewicz-Żukowska R, Socha K. The impact of ultraviolet radiation on skin photoaging – review of in vitro studies. J Cosmet Dermatol. 2021 Nov;20(11):3427-3431.
 • Khanna N, Datta Gupta S. Rejuvenating facial massage–a bane or boon? Int J Dermatol. 2002 Jul;41(7):407-10.
 • Lin TK, Zhong L, Santiago JL. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Int J Mol Sci. 2017 Dec 27;19(1):70.
 • Manríquez JJ, Cataldo K, Vera-Kellet C, Harz-Fresno I. Wrinkles. BMJ Clin Evid. 2014 Dec 22;2014:1711.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.