Logo image
Logo image

Juoma kurkumasta ja inkivääristä aineenvaihdunnan kiihdyttämiseksi

3 minuuttia
Haluaisitko nopeuttaa aineenvaihduntaasi ja pudottaa painoa hieman vaivattomammin? Seuraava juoma kurkumasta ja inkivääristä voi auttaa sinua.
Juoma kurkumasta ja inkivääristä aineenvaihdunnan kiihdyttämiseksi
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Jos haluamme pudottaa painoa vaivattomammin, on välttämätöntä nauttia enemmän aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ruokia ja juomia. Näistä loistava esimerkki on seuraavaksi esiteltävä juoma kurkumasta ja inkivääristä.

Seuraavan ohjeen avulla opit valmistamaan askel askeleelta tämän aineenvaihduntaa kiihdyttävän juoman ja ymmärrät, miten sen säännöllinen nauttiminen voi auttaa pudottamaan painoa lyhyemmässä ajassa ja vieläpä terveellisellä tavalla.

Miksi aineenvaihdunnan kiihdyttäminen auttaa pudottamaan painoa?

Some figure

Aineenvaihdunta on elimistömme toiminto, joka liittyy muun muassa energiankulutukseen, lämpötilaan, ruoansulatukseen, verenkiertoon sekä hengitykseen. Kun aineenvaihduntamme toimii kunnolla, myös elimistömme polttaa kaloreita tasapainoisella tavalla.

Toisaalta taas silloin, kun aineenvaihdunta toimii liian hitaasti, elimistön on paljon vaikeampi polttaa riittävästi kaloreita. Näissä tapauksissa paino saattaa helposti nousta, olemme herkempiä kylmyydelle ja ruoansulatuksemme toimii hitaammin. Tästä syystä on suositeltavaa, että aineenvaihdunnan kunnollisesta toiminnasta huolehdittaisiin tasapainoisen ruokavalion avulla.

Aineenvaihdunnan kiihdyttäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että samassa ajassa elimistömme polttamaan normaalia enemmän kaloreita, mikä taas johtaa tehokkaampaan painonpudotukseen.

Lisäksi on välttämätöntä, että liikuntaa harrastetaan säännöllisesti aineenvaihdunnan kiihdyttämiseksi.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: 15 minuutin tehokas rutiini rasvanpolttoon

Elintarvikkeet, jotka kiihdyttävät aineenvaihduntaa

Some figure

Seuraavien aineenvaihduntaa kiihdyttävien elintarvikkeiden tunnistaminen ja lisääminen ruokavalioon voi olla hyödyllistä erityisesti silloin, kun haluamme pudottaa painoa:

 • Kurkuma: Mauste, joka toimii luonnollisesti värjäävänä aineena (keltainen väri). Lisäksi sillä on antioksidanttisia, kipua lieventäviä ja tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia.
 • Inkivääri: Eksoottinen mausteisen ja virkistävän maun omaava maustejuuri, jonka nesteitä poistavat ominaisuudet ovat hyödyllisiä erityisesti naisille.
 • Kookosöljy: Kookosöljy aktivoi aineenvaihduntaa ja auttaa eliminoimaan vyötärölle kertynyttä rasvaa.
 • Manteli: Mantelit ovat erinomaisia pähkinöitä, jotka sisältävät runsaasti kalsiumia, mikä taas auttaa ehkäisemään osteoporoosia.
 • Avokado: Avokado on korkean vitamiini-, mineraali-, proteiini- ja kuitupitoisuutensa sekä välttämättömien rasvahappojen ansiosta yksi kasvikunnan parhaimmista tuotteista.
 • Greippi: Tämä hedelmä on ihanteellinen vaihtoehto painonpudotukseen ja lisäksi se auttaa tehostamaan maksan ja munuaisten puhdistumista.
 • Vihreä tee: Milleniaarinen lääkinnällisiä ominaisuuksia sisältävä juoma, joka on samalla myös loistava luonnon antioksidantti ja alkalisoiva tuote.
 • Ceyloninkaneli: Tämä mauste on luonnollinen piriste ja lemmenrohto.
 • Cayennepippuri: Tulinen mauste, joka edistää ruuansulatusta ja auttaa polttamaan kaloreita.
 • Kahvi: Diureettinen juoma sekä tehokas luonnon antioksidantti ja piriste.
 • Kaura: Vaikka kaura onkin erittäin ravitseva ja kaloripitoinen vilja, sen nauttiminen auttaa tehostamaan painonpudotusta.
 • Pavut: Pavut auttavat aktivoimaan aineenvaihduntaa ja edistävät suoliston toimintaa.

Veden nauttiminen pitkin päivää on myös loistava apu aineenvaihdunnan kiihdyttämiseen.

Juoma kurkumasta ja inkivääristä

Some figure

Kerromme seuraavaksi askel askeleelta, kuinka valmistat helposti kotikeittiössäsi tämän herkullisen kurkuma-inkiväärijuoman, jonka nauttiminen auttaa kiihdyttämään aineenvaihduntaa luonnollisesti.

Olemme lisänneet kookosöljyn osaksi reseptiä, sillä kyseessä on erittäin terveellinen öljy, joka rasvan kerryttämisen sijasta auttaa kiihdyttämään rasvanpolttoa erityisesti vyötärön alueella, jonne epäterveellisellä rasvalla on tapana kertyä.

Ainesosat

Tämän juoman valmistamiseksi tarvitsemme seuraavia ainesosia:

 • 1 rkl kurkumajauhetta
 • 1 rkl inkiväärijauhetta tai pala tuoretta inkivääriä (20 g)
 • 1 rkl ekstra-neitsytkookosöljyä
 • 1 litra vettä
 • Steviaa maun mukaan (tai vaihtoehtoisesti hunajaa)

Lue aiheesta lisää: Juoma vihreästä teestä, ananaksesta ja kanelista painonpudotukseen

Valmistusohjeet

Tämän kurkuma- ja inkiväärijuoman valmistamiseksi meidän tarvitsee noudattaa vain seuraavia vaiheita:

 • Lisää vesi kattilaan. Veden kiehuessa lisää sekaan kurkuma ja inkivääri ja poista kattila liedeltä. Peitä kattila kannella ja anna seistä huoneenlämmössä noin 10 minuutin ajan.
 • Jos käytät tuoretta inkivääriä, lisää inkivääri veteen ennen kurkumaa. Keitä sitten inkivääriä 15 minuutin ajan ja lisää vasta lopuksi sekaan kurkumajauhe. Poista tämän jälkeen kattila liedeltä ja annan jäähtyä yllä mainitun ohjeen mukaisesti.
 • Kun juoma on hieman jäähtynyt, lisää sekaan kookosöljy ja stevia (tai vaihtoehtoisesti hunaja) ja sekoita hyvin.
 • Tämä juoma tulisi nauttia aina lämpimänä, sillä jos se ehtii jäähtyä liikaa, kookosöljy jähmettyy.

Käyttöohjeet

 • Nauti tätä juomaa aina tyhjään vatsaan ja jaa se päivän mittaan useaan pienempään osaan, erityisesti aterioiden välille, jotta sen vaikutus aineenvaihdunnan toimintaan olisi vieläkin suurempi.
 • Tämä juoma sopii erinomaisesti myös urheilujuomaksi. Tässä tapauksessa voit makeuttaa sen pienellä määrällä hunajaa, jotta sen energiapitoisuus olisi korkeampi.
 • Jos nautit juomaa iltapäivällä tai myöhään illalla, mielessä kannattaa pitää, että kyseessä on diureettinen juoma.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.