Logo image
Logo image

Intuitio ja täydellinen yhteys toiseen ihmiseen

4 minuuttia
Vaikka tätä voi olla vaikeaa uskoa, alitajuntasi luo intuition aikaisempiin kokemuksiisi perustuen, ja se lähettää merkkejä siitä, että olet nyt tavannut sinulle
Intuitio ja täydellinen yhteys toiseen ihmiseen
Viimeisin päivitys: 01 helmikuuta, 2019

Sosiaalisuus, kuten myös jatkuva, syvä halu tavata ihmisiä ja muodostaa heidän kanssaan erityinen yhteys, ovat asioita, jotka ovat aina olleet ihmiselon ytimessä.

Jo Aristoteles puhui aikoinaan tästä asiasta, ja myöhemmin itävaltalaiset Alfred Adler ja Rudolf Dreikurs olivat ensimmäiset lääkärit, jotka käsittelivät sosiaalisuutta kurinalaisella, teoreettisella ja empiirisellä tavalla.

Lisäksi ei tule unohtaa myöskään Abraham Maslow’n klassista pyramidia ihmisen tarpeista.

On tietysti niin, että hyväksynnän etsintä, hellyys, ystävyys, rakkaus ja yhteenkuuluvuus muodostavat sen, mikä määrittää meidät ihmisinä. Lisäksi nämä asiat takaavat selviytymisemme.

Tästä huolimatta on kuitenkin eräs tosiasia, jonka kaikki jo tietävät: ei ole helppoa tavata sellaisia ihmisiä, jotka ovat yhteydessä meidän tapaamme olla – meidän arvoihimme, identiteettiimme, harrastuksiimme ja intohimoihimme.

On myös tärkeää muistaa, että jotta suuri ystävyys tai terve suhde voisi olla olemassa, ei ole välttämätöntä että persoonallisuutesi on sataprosenttisesti samanlainen kuin toisella osapuolella.

Onkin eräs seikka, joka on tavallaan aineettomampaa laatua, ja tämä on ilmiö, jota emme voi määrittää tai selittää. Se pitää yllä niitä todella taianomaisia siteitä, jotka kestävät ajankin kuluessa.

Aina silloin tällöin – ja lähes tiedostamattamme – koemme yksinkertaisesti “yhteyden” toiseen ihmiseen. Olemme kaikki saaneet kokea tämän ilmiön jossain vaiheessa elämäämme: tapaat täydellisen ihmisen täydellisellä hetkellä – juuri silloin, kun tarvitset häntä kaikkein eniten.

Jos näin on joskus käynyt itsellesikin, me kutsumme sinut nyt miettimään tätä aihetta syvällisemmin, jotta voisit ymmärtää, mitä kyseisen loistavan kokemuksen takana on. Mistä on kyse, kun tapaat jonkun, joka tuntuu juuri sinulle tarkoitetulta?

Täydellisen yhteyden suuri voima

Some figure

Louise Hawkley on tutkijana University of Chicago -yliopistossa Yhdysvalloissa, ja hän on psyko-sosiaalisten ilmiöiden asiantuntija.

Hänen mukaansa suurin osa näistä erityisistä siteistä, vakaista ystävyyksistä ja voimakkaista suhteista joita emme osaa määritellä perustuvat siihen, että ihmiset jakavat tekijöitä, jotka luovat sen asian jota usein kutsutaan “yhteydeksi”.

 • Intiimi yhteys on näistä ensimmäinen laatu, ja se viittaa kaikkein yksityisimpään osaan itseä.
  • Kun tapaat jonkun, tunnet lähes heti, saatko hänestä harmonisoivan vaikutuksen, ja tiedät, onko tämä henkilö yhteydessä olemukseesi, tunnetko itsesi ymmärretyksi ja onko teillä kemiaa.
  • Tämä on kuin luonnollinen vaisto, joka liittyy voimakkaasti ihmisen intuitioon.
 • Toinen tekijä määritellään suhteellisena yhteytenä, ja se viittaa siihen toistuvuuteen, jolla toisen kanssa kontaktissa oleminen tapahtuu.
  • Usein on niin, että tietyn henkilön tavatessasi et tunne erityistä tarvetta tai kiinnostusta häntä kohtaan.
  • Jos todellista yhteyttä kuitenkin ilmenee, päivittäinen yhdessä koettu aika (“Hyvää huomenta, miten menee?”, “Olen miettinyt yhtä asiaa…”, “Tehdäänkö tänään jotain yhdessä?”) vahvistaa suhdetta.
 • Viimeisenä on sitten yhteisöllinen yhteys, joka viittaa siihen, kuinka vaivattomasti ihminen integroituu lähimmän henkilökohtaisen ydinpiirinsä kanssa (perhe, ystävät…).

Lue aiheesta lisää: Tärkeimmät asiat kumppanin etsinnässä

Intuition voima: kuudes aisti, joka opastaa meitä oikeiden ihmisten luo

Some figure

Erityisen ihmisen tai useamman tällaisen ihmisen löytäminen ei ole mikään helppo asia, kuten jo tiedätkin.

Suurin osa meistä on kärsinyt pettymyksiä. Me kaikki olemme joskus laittaneet toivomme ja unelmamme sellaisiin ihmisiin, jotka jossain vaiheessa sitten ovat tuoneet pettymyksen tai jotka eivät yksinkertaisesti ole olleet sitä, mitä luulimme heidän olevan.

Samoin me itse olemme kaikki joskus tuottaneet pettymyksen toisille ihmisille. Olemme ehkä jopa päättäneet ottaa etäisyyttä jostakin henkilöstä tietyllä hetkellä ja tietystä syystä.

Kaikki nämä dynamiikat ovat tavallinen osa ihmisen elämän sykliä. Ne ovat osa tätä kulkua, jonka aikana me hankimme uusia kokemuksia ja viisautta, sitä maagista ravinnetta, joka tekee kuudennesta aististamme vieläkin terävämmän ja hereillä olevamman.

Ei kannata koskaan unohtaa tai aliarvioida oman intuition voimaa. Se on juurikin intuitiosi, joka lähes aina lukee tarkasti sen, kenen kanssa kannattaa luoda yhteys ja kenen kanssa taas ei.

Lue aiheesta lisää: 5 merkkiä intuitiivisesta älykkyydestä

Kuinka intuitio toimii silloin, kun tapaat uuden ihmisen?

Some figure

Intuitiosi ei ole mikään yliluonnollinen, maaginen tai jonkin ihmeellisen aistin asia.

 • Itse asiassa se on vain aivojesi kyky antaa sinulle nopeita mielipiteitä tai tietoa perustuen siihen, mitä se löytää alitajunnastasi.
 • Tämä poikkeuksellinen ja intiimi varasto on tosiasiassa se, joka kätkee sisäänsä koko olemuksesi ytimen: menneet kokemukset, tunteesi, identiteettisi, piilotetut halut, tarpeet, arvot ja muistot.
 • Intuitiosi toimii siten, että se menee nopeasti tähän varastoon. Se sukeltaa siihen ällistyttävään puutarhaan, joka alitajuntasi on, jotta saisi siltä neuvoja. Sitten se etsii nopeasti, jotta se saisi vastauksen tai selityksen tilanteeseen.

Kun tapaat jonkun, alitajuntasi tekee nopean arvioinnin perustuen siihen kuka olet ja mikä sinut määrittelee. Sitten se lähettää sinulle nopeasti tuntemuksen – kummallisen tökkäyksen tai kutinan – joka ilmaantuu mielessäsi ja joka muodostaa intuitiosi tai “vaistosi”.

Tämä kertoo sinulle sen, kannattaako luottaa tiettyyn ihmiseen vai ei, tai kannattaako nähdä jotakin henkilöä uudelleen tai antaa hänelle puhelinnumeroa, ja niin edelleen.

Loppupäätelmänä voidaan sanoa, että on aina hyvä idea kuunnella omaa sisäistä ääntä ja arvostaa sitä.

Maagiset yhteydet toisiin tapahtuvat joka päivä. Muista kuitenkin tämä asia: sinun tulee olla vastaanottavainen, mennä tilanteen mukana sekä kiinnittää huomiota ympärilläsi olevaan, jotta voisit löytää näitä yhteyksiä.

Artikkelin pääkuva on lähteestä © wikiHow.com.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Lieberman, M. D. (2000). Intuition: A social cognitive neuroscience approach. Psychological Bulletin. https://doi.org/10.1037//0033-2909.126.1.109

 • Khullar, D. (2016). How Social Isolation Is Killing Us. The New York Times. https://doi.org/10.1007/s11482-015-9441-8

 • Francis, L. J., & Robbins, M. (2015). Personality and Spirituality: The Connection between Psychological Type and Openness to Mystical Experience; Spirituality: Methodology, Theory and Practice. https://doi.org/10.1093/petrology/egg113


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.