Tärkeimmät asiat kumppanin etsinnässä

· toukokuu 8, 2017
Me kaikki haluamme täydellisen parisuhteen, mutta monet ihmiset eivät tiedä mitä oikeastaan etsiä. Opi aidoista piirteistä joita etsiä, mitä tulee täydellisen kumppanin löytämiseen. 

Etsiessämme kumppania itsellemme unohdamme usein tärkeimmät asiat, ja niiden sijaan keskitymme ainoastaan pinnallisiin piirteisiin.

Niinpä löydämme ihmisiä jotka sopivat raameihin: tummat tai vaaleat hiukset, pitkä tai lyhyt, kypsä tai lapsellinen, kiltti tai vakava…

Tämä valintaprosessi aiheuttaa ongelmia pitkällä tähtäimellä kun tajuamme, ettemme saa yhteyttä kumppaniimme syvemmällä tasolla. Tällöin parisuhdeongelmat yleensä alkavat.

Mitä sitten tulisi etsiä, kun yritämme löytää kumppanin? Tänään tutkimme juuri sitä.

Oikean kumppanin etsiminen on tietoinen päätös

mukava hetki yhdessä

Kumppanin etsimisen täytyy olla tietoinen päätös. Se syntyy kypsyydestä ja sen tietämisestä, mitä todella haluat löytää.

Ennen kaikkea, on muistettava että kenellekään ei ole olemassa täydellistä ihmistä. Et tule löytämään jotakuta, jolla on kaikki haluamasi piirteet.

On kuitenkin mahdollista olla varma siitä, että valitsemasi kumppani on paras sinulle. 

On kiinnitettävä huomiota seuraaviin korvaamattomiin asioihin:

Hänen pelkonsa

intohimon hetki

Kaikilla on jonkinlainen pelko. Jotkut niistä voivat kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti parisuhteeseesi. 

Pelkääkö valitsemasi ihminen esimerkiksi yksin olemista? Jos näin on, löydät itsesi riippuvaisesta parisuhteesta.

Tässä tilanteessa saatat kokea jotkut kumppanisi asenteista murskaavina. Tämä on etenkin totta niiden asenteiden kohdalla, joita hän käyttää tunteakseen olonsa turvalliseksi ja päästäkseen eroon siitä pelosta, että hylkäät hänet.

Samankaltaisesti hän saattaa pelätä että olet uskoton. Tämä on etenkin totta mikäli hänellä on ollut vastaavia kokemuksia aikaisemmin. Sinun tulee ajatella tätä huolellisesti.

Joskus tämä ilmenee itsevarmuuden puutteena. Tämä voi näkyä jatkuvina kysymyksinä: ”Missä olet ollut?”, ”Kuka oli kanssasi?”, ja kontrolloida puhelintasi ja sosiaalisia verkostojasi.

Kiinnitä huomiota näihin pelkoihin ja tiedä niistä ennen kuin heittäydyt vakavaan parisuhteeseen. 

Hänen persoonallisuutensa

halaus

Sanotaan, että vastakkaisuudet vetävät puoleensa. Totuus kuitenkin on että on todella välttämätöntä, että persoonallisuutesi on ainakin jotenkuten samankaltainen kuin kumppanisi.

Esimerkiksi jos toinen kahdesta ihmisestä on erittäin järjestelmällinen ja toinen erittäin epäjärjestelmällinen, tämä voi aiheuttaa ongelmia.

Et voi muuttaa ihmistä, kenen kanssa olet suhteessa. Sinun tulee ennen kaikkea olla hyvin selvillä tästä. On mahdollista, että olemassa olevat erot eivät ärsytä sinua aluksi, mutta suhteen edettyä niistä voi muodostua kitkaa.

Ajan myötä jotkin asiat suhteessa jotka eivät aikaisemmin häirinneet sinua, alkavatkin yhtäkkiä ärsyttää. Älä anna itsesi tulla sokeasti johdatelluksi ihastumisvaiheessa. 

Mikäli oikean partnerin löytäminen on mielessäsi oleva asia, sinun täytyy ottaa tämä huomioon.

Kommunikaatiotyylit

On joitakin ihmisiä, jotka pitävät tietyistä aiheista puhumista vaikeana, kun toiset voivat puhua kaikesta.

Kommunikaatio on välttämätöntä joka suhteessa. Ja mikäli se epäonnistuu, kaikki on menetetty.

Merkityksettömät kiistat ja useat ongelmat voivat johtua ymmärryksen puutteesta ja väärin kommunikoinnista. 

Tästä syystä on tärkeää määritellä toisen ihmisen kommunikaatiotyyli. Kuunteleeko hän todella sinua? Puhuuko hän rehellisesti siitä, mitä on meneillään? Valehteleeko hän?

Näiden asioiden tietäminen voi todella auttaa parisuhdettasi onnistumaan.

Mikä hänessä vetää sinua puoleensa?

kahden

Kun etsit parisuhdetta, liika ihannointi voi sokeuttaa sinut. Se kantaa sinua mukanaan ja saa sinut unohtamaan kaiken, mitä olemme maininneet tähän asti. On kuitenkin tärkeää yrittää olla realistinen suhteen alun huumasta huolimatta.

Kaiken kaikkiaan, kun aikaa kuluu, taika haalistuu ja kummankin täytyy tehdä töitä suhteen eteen. Tämä ei tapahdu vain itsestään.

Mikä pitää teidät yhdessä? 

Siellä on oltava jotain. Se voi olla huumorintaju tai jotain toisessa ihmisessä, mikä vetää sinua puoleensa. Sen tulisi olla jotain erityistä ja uniikkia.

Mikäli näin ei ole, olet ehkä jonkun sellaisen kanssa, joka ei todella stimuloi sinua, ja saatat jopa tuntea tyhjyyttä.

Kumppanin etsiminen ei aina ole päämäärä. Joskus haluamme ennemmin nähdä minne elämä vie meidät, ja odottaa jonkun ilmaantuvan. Kuitenkin jos löydät itsesi tässä aktiivisessa etsinnässä, muista yllä olevat neuvot asettaaksesi pohjan menestyksekkäälle parisuhteelle.