Logo image
Logo image

Ihokarvojen poisto linssien, perunan ja hunajan avulla

3 minuuttia
Linssien, perunoiden ja hunajan sekoitus on tehokas tapa ihokarvojen luonnolliseen poistoon. Sitä voidaan kaiken lisäksi levittää iholle toistuvasti aiheuttamatta ongelmia, sillä se sopii erinomaisesti myös herkälle iholle.
Ihokarvojen poisto linssien, perunan ja hunajan avulla
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Olisitko voinut kuvitella, että ihokarvojen poisto onnistuu pelkästään keittiön kaapista löytyvien elintarvikkeiden avulla? Vaikka aluksi moni meistä saattaakin epäillä näiden ainesosien tehokkuutta lukuisten laserhoitojen ja tehovahausten lomassa, on varsin yllättävää, että monet eivät vieläkään tiedä, miten tietyt elintarvikkeet sopivat mitä parhaiten ihokarvojen hellävaraiseen, mutta tehokkaaseen poistoon.

Kiinnostaisiko sinuakin tietää, miten voit valmistaa kotonasi oman ihokarvojen poistamiseen suunnatun karvanpoistoaineen? Seuraavien vinkkien avulla onnistut poistamaan ihokarvat helposti ja nopeasti omassa kylpyhuoneessasi luonnollisin keinoin.

Ihokarvojen poisto linssien, perunan ja hunajan avulla

Some figure

Kuten varmasti huomasitkin jo artikkelin otsikosta, tämän karvojenpoistoaineen valmistamiseen tarvitaan vain 3 ainesosaa. Ota tällöin vain huomioon seuraavat mitat, jotka tämän luonnollisen karvanpoistoaineen tekemiseen tarvitaan:

 • 30 g linssejä
 • 2 rkl hunajaa
 • 1 peruna

Vielä muutama käytännön vinkki, ennen kuin aloitat oman karvanpoistoaineen valmistamisen kotona; ensimmäisenä, jos vain mahdollista, käytä karvanpoistoaineeseen keltaisia linssejä ja toiseksi, perunan koolla ei sinällään ole tässä ohjeessa väliä, varmista vain ennen aloittamista, että peruna on kaikinpuolin hyvässä kunnossa.

Yllä mainittujen 3 ainesosan lisäksi tarvitset tämän karvanpoistoaineen valmistamiseen vain vettä linssien turvottamista varten. Vaihtoehtoisesti voit myös lisätä sekaan 3 ruokalusikallista (noin 45 ml) sitruunaa, mutta tämä ei ole karvanpoistoaineen tehokkuuden kannalta välttämätöntä. Tulet huomaamaan, kuinka ihokarvojen poistamisen onnistuu pelkästään linssien, perunan ja hunajan avulla!

Sinua voi myös kiinnostaa: Hunajahoitoja terveyden parantamiseksi

Valmistus

Kun kaikki ainekset ovat valmiina, seuraa vain huolellisesti näitä yksinkertaisia ohjeita tämän luonnollisen karvanpoistoaineen valmistamiseen:

 • Laita linssit syvään kulhoon ja peitä ne vedellä. Anna linssien liuota vedessä yön yli.
 • Seuraavana aamuna siivilöi linssit huolellisesti ja lisää ne sitten monitoimikoneeseen. Sekoita linssejä monitoimikoneessa niin pitkään, että lopputuloksena on tasaisen paksu tahna.
 • Lisää seuraavaksi linssien sekaan hunaja sekä kuorittu ja pilkottu peruna.
 • Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään monitoimikoneessa ja kotitekoinen karvanpoistoaine on heti valmis käytettäväksi!

Kannattaa pitää mielessä, että perunan lisäämisen yhteydessä monitoimikoneella voi aluksi olla vaikeuksia kaikkien aineiden sekoittamisessa keskenään. Samalla myös linssitahna voi osoittautua liian sankaksi koostumukseksi erityisesti pienitehoiselle monitoimikoneelle, jolloin yhdessä perunan kanssa halutun koostumuksen saavuttaminen voi olla haastavaa.

Näissä tapauksissa perunan sijaan voit käyttää perunasta saatua mehua. Perunamehun valmistaminen on helppoa; lisää vain tehosekoittimineen hieman vettä yhdessä perunan kanssa ja sekoita tasaisen sileäksi seokseksi. Näin monitoimikoneen on helpompi käsitellä perunaa yhdessä linssitahnan ja hunajan kanssa. 

Lue myös: 5 luontaishoitoa ihoärsytykseen karvojen ajelun jälkeen

Käyttö

Some figure

Parhaan mahdollisen tehon takaamiseksi suosittelemme noudattamaan seuraavia ohjeita:

 • Lisää kulhoon tai astiaan aikaisemmin valmistettu karvanpoistoaine. Tässä vaiheessa voit vielä lisätä karvanpoistoaineen sekaan sitruunaa, mutta kuten yllä jo mainitsimme, sen lisääminen ei karvanpoistoaineen tehon kannalta ole ollenkaan välttämätöntä.
 • Lisää sitten hieman seosta halutulle ihoalueelle, esimerkiksi sääriin tai kainaloihin. Anna seoksen lopuksi vaikuttaa 15 minuutin ajan. Tässä vaiheessa karvanpoistoainetta ei vielä hierota ihoon karvojen poistamiseksi.
 • Jos karvanpoistoaineen jälkeen ihoon jää vielä karvoja, voit toistaa käsittelyn ja antaa seoksen vaikuttaa tällä kertaa 30 minuutin ajan. Kaikkein ihanteellisinta olisi jättää se iholle niin pitkäksi aikaa, että seos on kuivunut kunnolla.
 • Kun seos on kuivunut ihoon, hiero sitä kevyesti kädellä tai pehmeällä pesusienellä. Huuhtele lopuksi alue lämpimällä vedellä.
 • Jos kaikki karvat eivät käsittelystä huolimatta irtoa, voit toistaa käsittelyn huoletta niin monta kertaa kuin tarpeen, sillä tämä perunan, hunajan ja linssien yhdistelmä ei vahingoita herkintäkään ihoa.
 • Kokeile antaa seoksen vaikuttaa iholla eripituisia aikoja, jotta pystyt selvittämään, kuinka pitkä vaikutusaika riittää karvojen kokonaisvaltaiseen poistoon. Näin sinun ei tarvitse tulevaisuudessa enää toistaa käsittelyä samalle alueelle useampaan kertaan.

Oletko jo ehtinyt kokeilemaan tätä luonnollista käsittelyä ihokarvojen poistoon? Tämä täysin kasviperäinen ja säilöntäaineeton, mutta samalla tehokas karvanpoistoaine toimii loistavasti korvaavana tuotteena nykyisille karvanpoistotuotteille ja mikä parasta, se sopii mainiosti myös niille naisille, joille perinteiset kaupan karvanpoistotuotteet aiheuttavat ärsytystä tai ihoallergioita! Ihokarvojen poisto ei voisi olla tämän helpompaa ja ekologisempaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hawkes, J. G. (1990). The potato: evolution, biodiversity and genetic resources. London: Belhaven.
 • Miguel, M. G.; Antunes, M. D., y Faleiro, M. L. (2017). “Honey as a Complementary Medicine”, Integr Med Insights, 12: 13-22.
 • Starr, C., and Arbogast, M., eds. (2001). Biology: Concepts and Applications. Belmont: Thomson Learning.
 • Life Sci. 2013 Apr 19;92(13):775-82. Anti-inflammatory properties of potato glycoalkaloids in stimulated Jurkat and Raw 264.7 mouse macrophages. doi: 10.1016/j.lfs.2013.02.006. Epub 2013 Feb 20.
 • Int J Mol Sci. 2017 Nov; 18(11): 2390. Published online 2017 Nov 10. Polyphenol-Rich Lentils and Their Health Promoting Effects. doi: 10.3390/ijms18112390
 • Pharmacognosy Res. 2017 Apr-Jun; 9(2): 121–127. Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research. doi: 10.4103/0974-8490.204647

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.