8 uskomatonta asiaa, jotka raaka perunamehu voi tehdä kehollesi

1 helmikuun, 2019
Tiesitkö, että raaka perunamehu voi torjua tulehdusta, antaa energiaa, ja vahvistaa vastustuskykyä? Nauti sitä kahdesti päivittäin saadaksesi sen hyödyt! 

Perunat ovat kaikista syödyin kasvis ympäri maailman, ei vain niiden monipuolisuuden takia, vaan myös koska ne ovat lähde välttämättömille ravinteille, jotka ovat erittäin hyödyllisiä kehollemme.

Perunoilla on 75 prosentin vesipitoisuus, mutta ne sisältävät myös tärkkelystä, antioksidantteja ja joukon muita aineksia jotka antavat niille huomattavia ominaisuuksia.

Mitä niiden kulinaarisiin käyttötapoihin tulee, perunat yleensä kypsennetään, joko keitoissa tai muussattuna tai miten tahansa loputtomassa määrässä perunareseptejä.

Lääkinnällisesti tämä mahtava kasvis voidaan hyödyntää raakana mehun muodossa, sillä se on paras tapa maksimoida sen voimat. Itse asiassa se on jo osa useiden ihmisten ruokavaliota, sillä se on mahtava tapa ehkäistä ja hoitaa monenlaisia sairauksia.

Koska monet eivät ole tietoisia siitä mihin raaka peruna soveltuu, jaamme 8 sen parasta käyttötapaa tässä artikkelissa. 

1. Sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia

nainen ja polvikipu

Luonnollinen, raaka perunamehu sisältää tehokkaita tulehdusta estäviä yhdisteitä jotka tekevät siitä luonnollisen parannuskeinon lihas- ja nivelkivulle.

Sen lisääminen ruokavalioosi hallitsee kehosi tulehdusprosessien epätasapainoja samalla, kun sillä on kipua lievittävä vaikutus joka tuo helpotusta.

2. Raaka perunamehu stimuloi puhdistumista

Raa’an perunamehun antioksidantit ovat hyviä stimuloimaan maksaasi, suoleesi ja munuaisiisi kertyvän jätteen poistoa. 

Sen kuidut, vitamiinit ja välttämättömät mineraalit parantavat prosesseja, jotka ovat vastuussa myrkkyjen suodattamisesta verestäsi. 

Mehu on myös kolesterolitonta ja se rohkaisee hyvää verenkiertoa kehossasi, mikä on avainasia ennenaikaisen vanhenemisen ehkäisemiseksi.

3. Se vahvistaa vastustuskykyäsi

raaka perunamehu tehostaa immuniteettia

Raaka perunamehu on luonnollisesti emäksistä ja kun se on imeytynyt, se hallitsee verensokeritasoja.

Nämä ominaisuudet tasapainottavat kehosi luonnollista pH:ta ja alentavat kroonisten sairauksien riskiä joita hapokkaat ympäristöt aiheuttavat.

Se sisältää myös huomattavia määriä C-vitamiinia, ravinnetta joka on liitetty vastustuskykysi rakentamiseen ja vahvistamiseen. Se tarkoittaa, että riskisi sairastua esimerkiksi flunssaan laskee.

4. Se torjuu kihtiä

Kahden perunamehukupillisen juominen päivittäin on hyödyllinen hoitokeino ihmisille, joilla on virtsahappokristallien kertymiä nivelissään. Perunan antioksidantit stimuloivat niiden poistumista kehostasi, siten estäen niitä aiheuttamasta tulehdusta ja kipua.

Ja koska se edistää munuaistesi puhdistumista, raa’an perunamehun nauttiminen estää munuaiskiviä ja tukoksia muodostumasta. 

5. Se torjuu ruoansulatusvaivoja

vatsakipu

Voit saada helpotusta sekä ruoansulatusvaivoihin että närästykseen vain pienellä määrällä perunamehua.

Kaikki mitä tarvitset on muutama ruokalusikallinen jokaisen aterian jälkeen auttamaan:

 • Raskaan tunteen vatsassasi kanssa
 • Liiallisten vatsahappojen tuotannon kanssa
 • Tulehduksen ja turvotuksen kanssa

Useat ihmiset käyttävät sitä vaihtoehtohoitona mahakatarrin, ilmavaivojen ja vatsahaavojen hoidossa.

6. Se tukee sydämen terveyttä

Koska sillä on kyky parantaa verenkiertoa ja säädellä kolesterolitasoja, raaka perunamehu on myös mahtava sydämesi terveydelle. 

Sen käyttö alentaa tulehdusta, auttaa sydäntäsi tekemään työnsä, ja alentaa kroonisten sairauksien kuten korkean verenpaineen ja valtimonkovettumataudin riskiä.

7. Se antaa sinulle energiaa

raaka perunamehu antaa energiaa

Ihmisillä jotka nauttivat pienen määrän perunamehua, on parempi fyysinen ja henkinen suorituskyky päivän aikana.

Perunan tärkkelys ja kuitu kasvattavat kalorien polttoa ja vaikuttavat parempaan tuotteliaisuuteen. 

8. Se estää hilsettä

Raa’an perunamehun laittaminen suoraan päänahkaasi on tehokas tapa taistella sientä vastaan, joka johtaa hilseeseen. 

Sen sientä ehkäisevät ominaisuudet estävät sienten kasvua, säätelevät pH-tasoja, ja rohkaisevat päänahkasi syväpuhdistusta. Samanaikaisesti se antaa hiuksillesi niiden tarvitsemia ravinteita, jotta ne voivat kasvaa terveesti ja kiiltää.

Suosittelemme lukemaan: Mitä kookosöljy voi tehdä hiuksillesi

Kuinka voin tehdä perunamehua kotona?

raaka perunamehu

Kaikki mitä tarvitset tämän tuoreen mehun tekemiseen on kaksi tai kolme kypsää perunaa ilman vihreitä pilkkuja, sillä ne voivat olla haitallisia niiden solaniinipitoisuuden takia.

Ainekset

 • 3 perunaa
 • 1 kupillinen vettä (200 ml)

Valmistus

 • Kuori perunat, leikkaa useisiin paloihin, ja valitse mehustustapa:
 • Sekoita vesikupillisen kanssa tehosekoittimessa.
 • Raasta juustoraastimella, jolloin vettä ei tarvitse lisätä.
 • Käytä mehustinta, jolloin et myöskään tarvitse vettä.
 • Jaa kahteen annokseen ja juo aamulla ja illalla. 

Kuten voit huomata, raaka perunamehu on tehokas ratkaisu useisiin eri terveysongelmiin. Pidä tämä uniikki mehu mielessäsi ja kokeile sitä!

 • Phillippy, B. Q., Lin, M., & Rasco, B. (2004). Analysis of phytate in raw and cooked potatoes. Journal of Food Composition and Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jfca.2003.08.001

 • Bassett, M. N., & Sammán, N. C. (2010). Folate content and retention in selected raw and processed foods. Archivos Latinoamericanos de Nutricion. https://doi.org/10.3410/f.1019802.241540

 • Zaheer, K., & Akhtar, M. H. (2016). Potato Production, Usage, and Nutrition—A Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2012.724479