Ihmiset, jotka eivät rakasta toisiaan, mutta pysyvät silti yhdessä

Jos jatkamme sellaisen suhteen ylläpitämistä, jossa rakkautta ei enää ole, meidän on ymmärrettävä että uhraamme samalla sekä oman onnellisuutemme että kumppanimme onnellisuuden, vain koska emme uskalla erota.
Ihmiset, jotka eivät rakasta toisiaan, mutta pysyvät silti yhdessä

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Monet ihmiset, jotka eivät rakasta toisiaan, pysyvät silti yhdessä. Nämä ovat pariskuntia, joilla on aina onneton ja kurja olo, ja jotka rajoittavat sen elämän elämistä, jota he todella haluaisivat elää.

Tänään syvennymme tarkemmin tämänkaltaisiin parisuhteisiin, jotka ovat paljon yleisempiä kuin mitä ehkä kuvitteletkaan. Aivan ensimmäiseksi ehdotamme kuitenkin sinuakin pohtimaan, kannattaako tällaiseen suhteeseen jäädä vai ei.

Syynä on alhainen itsetunto

Monet ihmiset, jotka eivät rakasta toisiaan, pysyvät yhdessä usein sen takia, että heillä on alhainen itsetunto

Monet ihmiset, jotka eivät rakasta toisiaan, pysyvät yhdessä usein sen takia, että heillä on erittäin alhainen itsetunto. Tämä voidaan nähdä selvästi parisuhteissa, jotka perustuvat emotionaaliseen riippuvuuteen.

Kun meillä on alhainen itsetunto, uskomme ettemme voi olla onnellisia jos kukaan ei rakasta meitä, ja näin luovutamme tämän vastuun kumppanimme käsiin.

Lisäksi mieliimme on kiteytynyt monia uskomuksia, jotka vain laskevat entisestään jo valmiiksi alhaista itsetuntoa. Ajatukset, kuten “on jo liian myöhäistä” tai että “jos ei ole kumppania, olen epäonnistunut”, tai että “rakkauden löytämisellä on oma määräaikansa”, suosivat tällaisia parisuhteita.

Jos meillä on kaikkia näitä pelkoja, on luonnollista, että silloin kun olemme parisuhteessa, emme halua menettää sitä. Lisäksi luulemme, että emme löydä ketään samanlaista tai että kukaan ei tule kiinnittämään meihin huomiota uudestaan. Näiden pelkojen takia emme tee päätöstä suhteen lopettamiselle.

Haluammekin jakaa mielenkiintoisen esimerkin ihmisestä, joka uskalsi tehdä niin. 73 vuoden iässä kuuluisa kirjailija Isabel Allende erosi aviomiehestään, eikä hän koskaan uskonut elämänsä päättyneen. Omien sanojensa mukaan Allende onkin kertonut: m inusta tuntuu kuin uusi maailma olisi auennut edessäni”.

Nämä uskomukset rajoittavat meitä. Rakkaudelle ei ole ikää ja se ei ole maailmanloppu, jos jäämme yksin. Kaiken tämän kyseenalaistaminen antaa meille mahdollisuuden nauttia suuremmasta vapaudesta.

Ihmiset, jotka eivät rakasta toisiaan, pysyvät yhdessä tavan vuoksi

Usein ne ihmiset jotka eivät rakasta toisiaan, pysyvät yhdessä, koska ovat tottuneet toisen läsnäoloon

Usein ne pariskunnat, jotka eivät rakasta toisiaan, pysyvät yhdessä tavan vuoksi. Tätä tapahtuu parisuhteissa, joissa pari on ollut yhdessä useiden vuosien ajan, toisinaan hyvin nuoresta iästä lähtien.

He ovat tottuneet elämäänsä, heillä on jopa samat ystävät ja heillä on sarja rutiineja, joista he eivät haluaisi luopua. Heidän mielestään erosta voisi tulla suuri ongelma. Siksi he päättävät pysyä yhdessä, vaikka eivät rakasta toisiaan.

Joissakin tapauksissa tämän tavan taustalta löytyy kuitenkin toinen syy. Monesti pariskunnat pysyvät yhdessä esimerkiksi sen takia, että toinen osapuoli on taloudellisesti riippuvainen toisesta. Tästä esimerkkinä ovat parisuhteet, joissa toinen käy töissä ja toinen taas huolehtii kotitöistä.

Kiinnostuitko aiheesta? Lue täältä lisää: 5 syytä, miksi onneton pari pysyy yhdessä

Lisäksi on ymmärrettävä muut eron ympärille kietoutuvat olosuhteet, kuten mahdollisuudet maksaa asianajaja ja kaikki se, mikä liittyy avioeroprosessiin, kuten omaisuuden jakaminen ja lasten huoltajuus. Monille pariskunnille tämä prosessi aiheuttaa suurta laiskuutta, joten he päättävät pysyä yhdessä huolimatta siitä, että eivät rakasta toisiaan.

Mitä hyötyä tästä on?

Rakkaudettoman parisuhteen ylläpitäminen voi joissakin tapauksissa kompensoida avioerosta johtuvat seuraukset

Sen sijaan, että kysyisimme itseltämme onko tällainen parisuhde vaivan arvoista, meidän olisi kysyttävä itseltämme, kompensoiko se meille mitään. Kompensoiko se meille yhdessä pysymisen lasten vuoksi? Kompensoiko se meille yhdessä pysymisen laiskuudesta avioeroon? Tai yhdessä pysymisen kulissien ylläpitämiseksi?

Nämä ovat vain tilanteita muiden joukossa, joissa ihmiset, jotka eivät rakasta toisiaan, pysyvät yhdessä. Meidän on kuitenkin pidettävä mielessä, että jos he päättävät tehdä niin, täytyy sen jollakin tapaa hyvittää heille jotain.

Tilanteessa, jossa toinen ei ole onnellinen kumppaninsa kanssa, ainoa tie ulos on ero. Jos tässä tilanteessa onkin mahdollista saada jotain vastineeksi, olipa kyse sitten mukavuudesta tai paperisodan välttämisestä tai muista vaihtelevista syistä, voi tällaisen parisuhteen ylläpitäminen toisinaan tuoda tilanteesta jonkinlaisen hyvityksen.

Jokainen ihminen ja pariskunta on maailma. Meidän on kuitenkin pidettävä mielessä, että uhraamme oman onnellisuutemme ja hyvinvointimme. Oletko itse joskus ollut tällaisessa tilanteessa? Tunnetko jonkun, joka on ollut tällaisessa suhteessa? Olisitko valmis uhraamaan oman onnellisuutesi yllä mainituista syistä?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.