Logo image
Logo image

Hyvästit vatsarasvalle munakoisoveden avulla

3 minuuttia
Hyvästit vatsarasvalle munakoisoveden avulla
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Vatsan seudun rasvasta eroon pääseminen vaatii hieman vaivaa ja joitakin muutoksia elämäntapoihin. Liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat toki välttämätön osa tavoitteeseen pääsemiseksi, mutta myös munakoisovesi voi olla avuksi sanoessasi hyvästit vatsarasvalle.

Munakoisovesi on erinomainen keino laihdutuksessa. Sen korkea vesipitoisuus, kuidut, vitamiinit, antioksidantit ja mineraalit tekevät siitä erinomaisen voimavaran rasvanpoltossa. Se tarjoaa tärkeitä ravinteita jotka auttavat pitämään huolta kehosta. Kun tiedät miten nauttia munakoisoa, huomaat että se voi olla korvaamaton, vaikkakin hidas, apu vähentämään tuota ärsyttävää rasvaa vatsan seudulla.

Miten voin sanoa hyvästit vatsarasvalle munakoison avulla?

Some figure
 • Munakoiso sisältää suuren määrän ravinteita samalla kun se on hyvin vähäkalorinen. Se on erinomainen ​​diureetti, joka vähentää nesteiden kertymistä kehossa, ja samalla sillä on ruokahalua tyydyttävä vaikutus.
 • Vatsan rasvan vähentämiseksi, eli laihtuaksesi, sinun täytyy tietenkin myös muuttaa joitakin elämäntapoja. Tämä tarkoittaa, että munakoisovesi auttaa vain, jos noudatat tasapainoista ruokavaliota ja harrastat liikuntaa vähintään puoli tuntia päivässä.
 • Munakoisovesi on hyvin puhdistavaa ja sillä on ns. detox-ominaisuuksia, eli se vähentää myrkkyjä kehosta. Lisäksi se on rasvaton, ja sisältää hädin tuskin kaloreita. Eikä siinä kaikki, se antaa myös tarvittavat ravintoaineet täydentämään terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota.

Mitä muita hyötyjä munakoiso voi tarjota?

Some figure
 • Munakoiso hillitsee kolesterolia. Saatat ehkä kysyä, miten? Munakoison osat imevät muiden syömiesi elintarvikkeiden rasvaa ja auttaa niitä kiertämään suolistossa.
 • Munakoiso poistaa myrkkyjä kehosta ja säätelee suoliston liikkeitä, joten siitä on apua myös ummetusta vastaan.
 • Munakoiso sisältää antioksidantteja, sen sisältämän E-vitamiinin ja antosyaanin ansiosta. Tämä antioksidantti suojaa erilaisilta ​​syöviltä ja sydänsairauksilta.
 • Munakoiso sisältää myös riittoisan määrän kaliumia ja jonkun verran natriumia, jotka molemmat ovat tärkeitä hermostolle ja verenkiertoelimistölle.
 • Munakoison kuidut auttavat puhdistamaan kehoa, kuten jo aiemmin mainitsimme. Lisäksi se alentaa verensokeria, mikä auttaa etenkin diabeetikkoja.
 • Munakoison sisältämä foolihappo on hyväksi luustolle.
 • Munakoiso on hyväksi myös henkilöille, jotka kärsivät maksan ongelmista, koska se stimuloi sapen toimintaa.
 • Munakoiso sisältää myös erittäin runsaasti magnesiumia ja rautaa, joten se voi ennaltaehkäistä anemiaa ja parantaa puolustusmekanismeja.

Miten munakoisovesi auttaa laihduttamisessa?

Some figure

Miten nauttia sitä

 • Juo munakoisovettä seitsemän peräkkäisen päivän ajan jos haluat sanoa hyvästit vatsarasvalle. Suosittelemme seuraamaan tätä ruokavaliota vähintään kerran kuukaudessa, koska se ei ainoastaan auta taistelussa vatsa rasvaa vastaan, vaan se myös auttaa puhdistamaan kehoa.
 • Kyseisen viikon aikana nauti salaatti- ja mehupohjaisia ruokia, ja vähennä teollisuusrasvoja ja jalostettuja jauhoja mahdollisimman paljon.
 • Juo puoli litraa munakoisovettä päivässä. Yksi lasillinen ennen molempia pääaterioita (lounas ja päivällinen).
 • Tavallisesti voit onnistua pudottamaan 2 kiloa ensimmäisen viikon aikana. Pidä mielessä, että jokaisen aineenvaihdunta on erilainen, ja tämä määrä voi vaihdella eri henkilöiden välillä.
 • Munakoisoveden lisäksi sinun tulisi syödä munakoisoa myös muissa muodoissa: uunissa paistettuna tai vaikkapa keitettynä, mikä sitten on makumieltymystesi mukainen tapa. Mutta älä koskaan syö sitä raakana, sillä raaka munakoiso on myrkyllistä sen sisältämän alkaloidin (solaniini) takia ja saattaa siksi aiheuttaa oksentelua ja ripulia.

Miten munakoisovettä tehdään

 • Munakoisoveden tekeminen on hyvin yksinkertaista: ota keskikokoinen munakoiso, irrota sen kuori, pese hyvin ja leikkaa kuutioiksi.
 • Ota sitten tumma purkki, kaada siihen puoli litraa vettä ja lisää munakoisokuutiot. Anna liota yön yli, minkä vuoksi sinun täytyy valmistaa se edellisenä iltana, varmistaaksesi että se likoaa tarpeeksi.
 • Juo munakoisovettä tuoreena ja lisää siihen hieman sitruunamehua. Tämä tekee siitä paremman makuisen, ja samalla lisää antioksidantteja. Muista juoda munakoisovettä ennen molempia päivän pääaterioita, ja tee näin koko viikon ajan. Voit seurata tätä ruokavaliota joka kuukausi. Huomaat tuloksia pikku hiljaa.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Jeong JN., Effect of pre meal water consumption on energy intake and satiety in non obese young adults. Clin Nutr Res, 2018. 7 (4): 291-296.
 • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.