Logo image
Logo image

Käytä mansikkaa, kauraa ja inkivääriä hoikistavaan smoothieen

3 minuuttia
Voit nauttia tätä hoikentavaa juomaa aamiaisella tehostaaksesi aineenvaihduntaasi päivän alussa, tai voit vaihtoehtoisesti juoda sitä iltapäivällä tyydyttääksesi helposti ilmaantuvan makeanhimon. Tämä resepti on todella herkullinen, joten älä epäröi!
Käytä mansikkaa, kauraa ja inkivääriä hoikistavaan smoothieen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Kun edessäsi on se aika että bikineille on käyttöä, ja olet kenties huolissasi niistä kiloista, jotka talven aikana pääsivät kertymään makeisista ja muista epäterveellisistä ruoista. Näitä kiloja vastaan voidaan kuitenkin taistella esimerkiksi tässä artikkelissa esittelemämme luonnollisen ja herkullisen smoothien avulla. Siihen tulee mansikkaa, kauraa ja inkivääriä.

Tällä kertaa haluamme siis kertoa eräästä loistavasta smoothiereseptistä, joka tulee asettamaan painosi kuntoon kolmen terveellisen ja ravitsevan aineksen avulla.

Miten smoothie voi toimia hoikentavasti?

Some figure

Jotta voisit pudottaa painoasi terveellisesti ja ilman paljon pelättyä käänteisvaikutusta, sinun täytyy lopettaa kalorien laskeminen ja sen sijaan vähentää rasvan määrää ravinnossasi. Voit tehdä tämän syömällä luonnollisia ja terveyttä edistäviä ruokia. Nämä tulevat ravitsemaan kehoasi sekä tuomaan tunteen kylläisyydestä, ja voit huomata, kuinka voit edelleen nauttia ruoastasi ilman, että joutuisit näkemään nälkää.

Hoikentava smoothie on juoma, joka valmistetaan hedelmistä, kasviksista, täysjyväviljasta, terveellisistä rasvoista ja mausteista joita kehosi tarvitsee niiden ravinteiden isäksi, jotka auttavat painon vähentämisessä.

Hyvä hoikentava smoothie sisältää seuraavia aineksia:

 • tuoreita hedelmiä tai marjoja kuten esimerkiksi mansikkaa ja/tai kasviksia
 • kylmäpuristettuja öljyjä
 • hiilihydraatteja, joissa on runsaasti kuitua
 • mausteita tai muita lisukkeita, jotka tehostavat niitä hyötyjä, joita tavoittelet

Painoa pudottavien ainesten ominaisuudet

Kaikissa ruoissa on kaloreita. Joskus kehosi kuitenkin polttaa enemmän kaloreita imeyttäessään tiettyjä ruokia kuin ne tarjoavat, mikä sitten saa aikaiseksi painon alentamista nopeuttavan vaikutuksen.

Eräitä hoikentavia aineksia ovat kuitua sisältävät ja kylläisyyden tunteen tuovat tuotteet, jotka parantavat suolistosi toimintaa tai jotka lisäävät aineenvaihduntaasi, jotta voisit polttaa enemmän kaloreita.

Miksi suosia mansikkaa

Some figure

Tämä herkullinen marja on erinomainen painonpudotuksen tuki. Sillä on puhdistavia ja nestettä poistavia ominaisuuksia, ja ne poistavat kehostasi myrkyllisiä aineita.

Mansikkaa kannattaa suosia, koska siinä on runsaasti C-vitamiinia ja mineraaleja, kuten rautaa, kaliumia ja jodia, jotka auttavat estämään ravinnepuutoksia kehossasi.

Kaura

Et missään nimessä voi olla sisällyttämättä kauraa ruokavalioosi, mikäli haluat syödä tasapainoisesti ja terveellisesti. Vaikka se sisältääkin vain vähän kaloreja, siinä on tärkeitä ravinteita, jotka auttavat välttämään terveysongelmia sekä tukevat sen painon saavuttamista, jota tavoittelet.

Tämä vilja on hyvin kuitupitoinen, ja siinä on mineraaleja, kuten esimerkiksi rautaa, sinkkiä ja magnesiumia, kuten myös elintärkeitä rasvahappoja.

Kaura on erittäin tukevan kylläisyyden tunteen tuottavaa ruokaa, joka antaa energiaa sekä säätelee verensokeria, ja se torjuu ahdistusta sekä parantaa ruoansulatusta.

Tämä onkin todella mahtava tuote, jos haluat taistella niitä ruoanhimoja vastaan, jotka saavat sinut syömään aterioiden välillä.

Inkivääri

Some figure

Tämä eksoottinen, virkistävä ja herkullinen mauste erottuu muista siksi, että sillä on loistava kyky tehostaa aineenvaihduntaaNäin tämä tuote mahdollistaa sen, että poltat kaloreita helpommin.

Lisäksi se myös auttaa säätelemään ruokahaluasi sekä torjuu nesteen kerääntymistä, ja se vähentää turvotusta kehossasi.

Inkivääri on täydellinen lisä kaikkiin resepteihin myös siksi, että se edistää ruoansulatuksen toimintaa sekä parantaa ruokasi makua.

Kuinka tämä smoothie valmistetaan?

Esittelemämme smoothie on hyvin helposti valmistettavissa, ja voit nauttia sitä aamiaisella tai välipalana, halusitpa sitten pudottaa muutaman kilon tai vain pitää yllä terveellistä painoa.

Tarvittavat ainekset yhteen smoothieen

 • 5 kypsää mansikkaa
 • 2 ruokalusikallista kaurahiutaleita
 • 1 ripaus tuoretta, raastettua tai jauhettua inkivääriä
 • 1 kupillinen vettä (200 ml)
 • Hiukan steviaa tai hunajaa makeuttamiseen (valinnainen aines)

Me suosittelemme, että valitset vain luonnonmukaisesti tuotettuja tuotteita, ja tämä koskee etenkin mansikoita ja kauraa, sillä ne saattavat olla hyvin saastuneita torjunta-aineiden käytön vuoksi – nämä ovat haitallisia ihmisen terveydelle.

Näin valmistat mansikka-kaura-inkiväärismoothien

 • Edellisenä iltana liota kaurahiutaleita kupillisessa vettä. Sinun tulee jättää ne ainakin muutaman tunnin ajaksi, jotta sekoittuminen olisi helpompaa ja jotta kehosi olisi vaivattomampaa käsitellä tätä viljaa ruoansulatuksessa.
 • Aamulla lisää sitten kaikki ainekset tehosekoitimeen (mansikat, kaura liotusvesineen, inkivääri).
 • Sekoita aineksia, kunnes saat aikaiseksi tasaisen koostumuksen.
 • Tämä smoothie on valmiina hyvin paksua ja koostumukseltaan kermaista. Jos haluat siitä kuitenkin hiukan nestemäisemmän, lisää vielä sekaan vettä.
 • Voit myös makeuttaa smoothiesi hunajan tai stevian avulla.
 • Nauti tämä juoma sitten puolikkaan mansikan ja pienen annoksen raastettua inkivääriä kera koristeltuna.

Tämä smoothie on herkullinen, ja saat sen avulla tehostettua painonpudotusta vaivattomalla ja terveellisellä tavalla – älä jätä tilaisuutta käyttämättä, vaan kokeile mansikkaa, kauraa ja inkivääriä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Pernía T, Corao MG, Araujo L. Actividad antiinflamatoria de la hialuronidasa por los polifenoles en la fruta de la fresa (Fragaria vesca L.) BLACPMA 2004;3(4)

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.