Kokeile tätä vitamiinipitoista smoothieta näkökyvyn ja aineenvaihdunnan parantamiseksi

· toukokuu 22, 2017
Tämän smoothien erityinen ainesosayhdistelmä auttaa ehkäisemään verkkokalvon rappeumaa ja kaihia, parantaen samalla mahdollisia silmävaurioita. Se on hyväksi myös aineenvaihdunnalle. Kokeile!

Ravitsemuksella on erittäin tärkeä merkitys silmien terveyden kannalta. Usko tai älä: vitamiinit, hivenaineet ja antioksidantit vaikuttavat suoraan silmien toimintaan.

Altistumme jatkuvasti erilaisille tekijöille, jotka vaikuttavat näkökykyymme ja voivat aiheuttaa useita eri silmäsairauksia. Siksi on erittäin tärkeää syödä runsaasti sellaisia ruoka-aineita, jotka suojelevat silmiä.

Viime aikoina eräistä luonnollisista smoothieista on tullut suosittuja. Tämä johtuu siitä, että niiden sisältämien ainesosien yhdistelmä antaa elimistölle runsaasti ravintoaineita silmän kudosten uudistamiseksi ja niiden ennenaikaisen rappeutumisen ehkäisemiseksi.

Samalla ne myös kiihdyttävät aineenvaihduntaa. Tästä syystä ne ovat ihanteellisia ihmisille, jotka yrittävät pudottaa muutamia kiloja haluamatta turvautua liian niukkoihin ja terveydelle haitallisiin dieetteihin.

Nyt kun monia ihmisiä kiinnostaa lisätä nämä ruoat ruokavalioonsa, haluaisimme jakaa vitamiinipitoisen smoothien reseptin, jota voit juoda useita kertoja viikossa.

Nauti!

Smoothie näkökyvyn parantamiseen ja aineenvaihdunnan nopeuttamiseen

Tämä luonnollinen ja vitamiinipitoinen smoothie on terveellinen resepti, joka on erittäin hyväksi sekä silmille että aineenvaihdunnalle. Sen ainesosat, eli aloe vera -geeli, saksanpähkinät, hunaja ja sitruunamehu ovat erittäin ravinteikkaita. Yhdessä ne sisältävät merkittävän määrän vitamiineja, hivenaineita, tärkeitä rasvahappoja ja muita yhdisteitä, jotka suojaavat ja parantavat näkökykyä.

Katsotaan seuraavaksi, mitä hyötyä jokaisesta näistä ainesosasta on terveydellesi.

Aloe vera -geelin hyödyt

aloe vera

Aloe vera -geeliä on käytetty jo pitkään monen luontaishoidon pohjana.

Ensinnäkin se sisältää biogeenisia stimulantteja. Nämä lisäävät valkosolujen tuotantoa ja edistävät fagosytoosia. Lisäksi ne stimuloivat elävää kudosta ja edistävät sen paranemista.

Tämä tekee aloe verasta suuren avun vaivojen kuten kaihin ja sarveiskalvon rappeuman hoidossa.

Saksanpähkinöiden hyödyt

Runsaasti hyviä rasvahappoja ja antioksidantteja sisältäviä saksanpähkinöitä suositellaan silmien terveydestä huolehtimiseen.

Niiden kohtuullinen nauttiminen edistää myrkkyjen poistumista parantaen samalla verenkiertoa ja alentaen kolesterolitasoja. Tämä, sekä niiden kyky pysäyttää vaurioita aiheuttava hapettuminen, tekee niistä hyvän avun näköongelmien ehkäisemisessä.

Lisäksi ne tukevat aineenvaihduntatoimintoja, sillä ne auttavat hillitsemään verensokeria ja liiallista rasvojen kerääntymistä.

Hunajan hyödyt

hunaja

Hunaja on mikrobeja tuhoava ja hyperosmoottinen aine. Se on hyödyllinen myös sarveiskalvon ödeeman hoidossa.

Hunajan antibioottiset ja hoitavat vaikutukset tekevät siitä hyödyllisen silmille, sillä se auttaa ehkäisemään tulehduksia ja kroonisia sairauksia.

Lisäksi on tutkittu, että hunaja parantaa silmien tarkkuutta, jopa samalla tavalla kuin jotkut perinteiset apteekista saatavat hoidot.

Ja kaiken tämän lisäksi sen suuri luonnollisten sokerien pitoisuus antaa elimistölle energiaboostin. Tämä edistää rasvan ja kalorien palamista.

Sitruunamehun hyödyt

Lopuksi, sitruunamehusta saa monia hyötyjä immuunijärjestelmälle, silmien terveydelle ja aineenvaihdunnalle.

Ensinnäkin se on yksi parhaista C-vitamiinin lähteistä. C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka on yhdistetty kykyyn ehkäistä kaihia ja silmän verkkokalvon rappeumaa.

Lisäksi se sisältää luontaisia happoja ja öljyjä, jotka suojaavat silmäkudosta infektioita aiheuttavilta tekijöiltä.

Kuinka tätä vitamiinipitoista smoothieta valmistetaan?

aloe vera ja näkökyky

Tämä herkullinen ja ravinteikas smoothie on helppo keino suojata silmiä, tyydyttää nälkä ja ehkäistä aineenvaihduntahäiriöitä.

Ottamalla sen osaksi ruokavaliotasi autat ehkäisemään sairauksia, parannat tuotteliaisuuttasi ja vahvistat immuunijärjestelmääsi.

Tässä sen valmistusohjeet:

Ainekset

  • 6 1/2 ruokalusikallista aloe veraa
  • 1,2 dl pilkottuja saksanpähkinöitä
  • 1 ruokalusikallinen hunajaa
  • 2 sitruunan mehu

Ohjeet

  • Ensiksi pese huolellisesti aloe veran lehdet ja poista geeli lusikalla.
  • Seuraavaksi lämmitä aloe vera vesihauteessa; anna veden kiehua 10 minuuttia.
  • Jäähdytä tämän jälkeen jääkaapissa 12 tuntia.
  • Sitten laita aloe vera tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa ja sekoita kaikki hyvin keskenään, kunnes koostumus on paksua ja tasaista.
  • Nauti puoli tuntia ennen lounasta tai päivällistä.

Nauti tätä ravinteikasta smoothieta osana ruokavaliotasi, niin tulet huomaamaan, kuinka paljon siitä on hyötyä terveydellesi.

Ihastut siihen varmasti!