7 kaloreita polttavaa ruokaa

Kaloreita polttavaa ruokaa kuten artisokkaa kannattaa syödä, jos haluat pitää huolta linjoistasi ja ylläpitää terveellistä kolesterolitasoa.
7 kaloreita polttavaa ruokaa
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kun haluat pudottaa painoasi, sinun on harrastettava liikuntaa ja noudatettava terveellistä ruokavaliota. Syö tämän lisäksi kaloreita polttavaa ruokaa.

Kiinnitä huomiota seuraaviin resepteihin, sillä ne sisältävät kaloreita polttavia ruokia. Mitä tämä tarkoittaa? Kyseiset ruoat vaativat ruoansulatukselta enemmän energiaa kuin mitä ne itse sisältävät.

Näitä “miinuskaloriruokia” syömällä elimistösi siis kuluttaa enemmän energiaa kuin mitä itse ruokien kaloripitoisuus on. Näiden ruokien sulattamiseksi elimistösi hyödyntää jo varastoituneena olevia kaloreita.

1. Parsa on kaloreita polttavaa ruokaa

kaloreita polttavaa ruokaa: parsa

Sen lisäksi, että parsalla on diureettisia vaikutuksia, se on yksi niitä harvoja kaloreita polttavia ruokia. Voit nauttia sen hyödyistä oli kyseessä sitten purkkiparsa tai grillattu tai keitetty tuore parsa.

Älä kuitenkaan paista tai muutoin kypsennä parsaa voissa tai kastikkeissa jne. Tällöin kyseessä ei nimittäin enää ole kaloreita polttava ruoka, vaan erittäin rasvapitoinen ateria.

Pidä tämä mielessä ja nauti superterveellisestä, keitetystä parsasta.

2. Munakoiso

Munakoiso grillattuna tai soseutettuna on toinen herkullinen kaloreita polttava vihannes.

Se sopii täydellisesti lihan tai kalan kanssa, ja siitä saa maukkaita, ravitsevia ja vähärasvaisia aterioita. Siinä on veden kielelle nostava maku, ja se on paljon terveellisempi kuin prosessoidut lihat.

3. Kirsikkatomaatit

Kirsikkatomaateilla, joita käytetään usein salaateissa, on mielenkiintoisia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä paljon houkuttelevampia kuin tavalliset tomaatit. Niissä on paljon vähemmän sokeria kuin tutummissa perinteisissä tomaateissa.

Tämän tyyppisissä tomaateissa on myös enemmän vitamiineja ja ne ovat yksi esimerkki kaloreita polttavista ruoista.

Kaikki nämä hyödyt huomioon ottaen kirstikkatomaatit ovatkin loistava ainesosa salaateissa.

4. Punajuuret

Kaloreita polttavaa ruokaa: punajuuri

Punajuuret ovat toinen kaloreita polttava ruoka. Ne ovat täydellisiä salaateissa tai muiden vihannesten ja hedelmien kanssa mehuissa. Niitä voidaan syödä tuoreena tai kypsennettynä.

Toinen vaihtoehto on käyttää tätä vihannesta pääraaka-aineena soseessa yhdessä muiden vihannesten, kuten purjon ja porkkanoiden kanssa.

Näin saat vähäkalorisen ja terveellisen ruoka-annoksen, jossa on lukuisia terveyshyötyjä.

5. Parsakaali on kaloreita polttavaa ruokaa

Parsakaali on yksi herkullisimmista ja huomiota herättävimmistä vihanneksista.

Se on parasta keitettynä, sillä näin saadaan säilymään kaikki sen ravintoaineet lisäämättä yhtään rasvaa, joka kumoaisi sen hyödylliset vaikutukset.

Grillaus on myös hyvä vaihtoehto. Voit sekoittaa parsakaalia kypsentämisen jälkeen vaikka kuivattuihin hedelmiin, pähkinöihin tai seesamiin sekä mausteisiin, ja näin saada erilaisia yhdistelmiä. Et uskokaan, kuinka hyvää se on!

6. Porkkanat

Kaloreita polttavaa ruokaa: porkkana

Kaloreita polttavien ruokien joukossa porkkanat ovat yksi herkullisimmista ja monipuolisimmista vaihtoehdoista. Yksi keino on raastaa niitä appelsiini-greippimehuun puhdistusjuoman valmistamiseksi.

Kyseinen vihannes saa elimistön tuottamaan beetakaroteenia, vitamiinin esiastetta, joka nopeuttaa melaniinin tuotantoa. Se on yksi parhaista ja suositeltavimmista ruoista silloin, kun iholle halutaan antaa sen tarvitsema suoja.

7. Artisokat ovat kaloreita polttavaa ruokaa

Kaloreita polttavaa ruokaa: artisokka

Artisokat ovat myös kaloreita polttava ruoka, joka on herkullista raakana tuoreen vinaigretten kera tai keitettynä tujauksessa oliiviöljyä.

Tölkissä myytävät artisokan sydämet ovat myös yksi hyvä vaihtoehto.

Tämä on yksi tasapainoisista kaloreita polttavista ruoista, jotka vähentävät vereen kerääntyneiden triglyseridien määrää. Tämä tekee siitä täydellisen aseen taistelussa kolesterolia vastaan, sillä se auttaa vähentämään huonoa kolesterolia (LDL) ja lisäämään hyvää kolesterolia (HDL).


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.