3 tapaa laihtua artisokan avulla

Artisokka on mahtava apu painonpudotuksessa. Siinä on runsaasti kuitua, ja lisäksi artisokka auttaa kehoasi käsittelemään syömäsi ruoan paremmin sekä yhdistämään rasvoja.

Jokainen tietää, kuinka vaikeaa painonpudotus on, ja se on erityisen tuskallista juuri silloin kun sitä haluaa nopeasti ja epätoivoisesti. Moni alkaakin tällaisilla hetkillä näännyttämään itseään, mutta tähän ei ole mitään tarvetta. Voit käyttää apuna luonnollisia tuotteita, ja sinun tulee myös muuttaa ruokavaliotasi yleisesti ottaen terveellisemmäksi sekä mukauttaa hiukan päivittäisiä tapojasi.

Voit silti nauttia aterioistasi joka päivä, ja tämän mahdollistamiseksi kannattaakin aloittaa syömään esimerkiksi artisokkaa, joka on erittäin herkullinen mutta painonpudotusta tehokkaasti edistävä tuote. Tällä kertaa kerrommekin 3 tavasta käyttää artisokkaa painon vähennykseen tähtäävässä ruokavaliossa.

Artisokka on oiva apu painonpudotuksessa

Nainen iloisena vaa'alla

Ei ole liiottelua sanoa, että artisokka on yksi parhaista lääkinnällisiä ominaisuuksia sisältävistä kasveista – se on hyväksi sekä terveydelle että kauneudenhoidon kannalta. Artisokat ovat yksi elimistöä puhdistavimmista ruoista, ja ne pystyvät nopeuttamaan aineenvaihduntaa sekä edistämään nesteiden poistumista kehosta. Artisokkaa voidaankin kutsua ”rasvaa polttavaksi” ruoaksi, kuten on tapana monista tuotteista sanoa, mutta asia ei kuitenkaan ole ihan näin yksinkertainen.

Se mitä artisokat kuitenkin tekevät, on rasvojen käsittelyn edistäminen – rasvat eivät siis artisokan syönnin seurauksena suoranaisesti poistu, mutta niiden yhdistäminen elimistössä helpottuu, jotta ne voisivat sitten poistua vaivattomammin.

Yksi asia, joka kannattaa artisokkaan liittyen pitää mielessä on se, että jotta voisit pudottaa painoasi, ei sinun kannata rajoittaa itseäsi vain ja ainoastaan artisokan syöntiin. Tämä olisi itse asiassa suuri virhe! Vaikka artisokat sisältävätkin runsaasti kuitua sekä tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja –  kuten fosforia, rautaa, magnesiumia, kaliumia ja B1-vitamiinia – ei niistä kannata tehdä ruokavaliosi ainoaa tuotetta.

Sen sijaan artisokka on ihanteellinen lisä painonpudotukseen tähtäävään ruokavalioon. Jos vähennät rasvan ja sokerin määrää syömässäsi ravinnossa, auttavat artisokat takuulla kehoasi käsittelemään ruokaa paremmin sekä estämään nesteen kerääntymistä – tämä on cynarin-nimisen aineen ansiota, joka myös edistää sappinesteen tuotantoa. Jos syöt artisokkaa, pystyt lisäämään hyvinvointiasi, ja me suosittelemmekin tämän kasvin käyttöä kaikille sellaisille, jotka haluavat päästä eroon muutamasta liikakilosta.

Seuraavaksi kerromme kolmesta tavasta valmistaa artisokkaa ja vähentää painoa helpommin. Kannattaa tarttua tilaisuuteen, mikäli kilojen vähennys on tavoitteenasi!

1. Artisokka painonpudotuksen tukena: vaihtoehto 1

Mitä aineksia tarvitset tähän?

 • 1 artisokka
 • 2 palaa ananasta
 • 4 mantelia
 • Puolikkaan sitruunan mehu
 • 2-2,5 dl vettä (artisokan keitinvettä)

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Tämä resepti on hyvin helppo, mutta se saattaa hiukan yllättää sinua. Se on kuitenkin terveellinen ja tehokas painonpudotuksen tuki! Se auttaa puhdistamaan kehoa myrkyllisistä aineista sekä polttamaan rasvaa, ja sitruunamehu yhdistettynä artisokkaan on hyvin tehokas luonnollinen hoito.

Manteleissa on magnesiumia, josta saat energiaa ja joka auttaa huolehtimaan luistasi ja lihaksistasi. Tee näistä aineksista terveellinen smoothie, jotta voisit aloittaa päiväsi mahdollisimman hyvin. Sinun tarvitsee ensin keittää artisokka. Kun sen keskiosa on pehmennyt, poista artisokka vedestä ja laita vesi talteen.

Lisää sitten artisokka, ananas ja mantelit tehosekoittimeen, ja sekoita kunnes saat tasaisen tahnan. Lisää sitruunamehu ja talteen ottamasi keittovesi, ja sekoita kunnes saat aikaan tasaisen juoman. Herkullista! Tämä smoothie on parasta juoda heti aamulla.

Tyttö juo artisokkajuomaa

2. Artisokka painonpudotuksen tukena: vaihtoehto 2 – artisokkatee

Mitä aineksia tarvitset tähän hoitoon?

 • 2 artisokkaa
 • Puoli litraa vettä
 • Puolikkaan sitruunan mehu

Kuinka se valmistetaan?

Tämä hoito on kaikkein tunnetuin tapa pudottaa painoa artisokan kanssa, ja siihen tarvitaan vain artisokan keitinvesi, joka juodaan teenä. Tämä tapa on siis hyvin helppo, ja moni onkin jo kokeillut sitä.

Keitä artisokkia vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Juo keittämisestä jäänyttä vettä päivän mittaan. Voit myös syödä artisokkaa illallisella, ja niihin voi lisätä esimerkiksi hiukan oliiviöljyä tai omenaviinietikkaa – artisokat ovat todella maistuvaa ruokaa monien ainesten kanssa yhdistettyinä!

Sekoita artisokkien keitinvesi sitruunamehuun, ja juo kupillinen noin puoli tuntia ennen jokaista ateriaa. Ja muista myös se, että Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism -lehden asiantuntijoiden mukaan vähintään puoli litraa kylmää vettä päivässä lisää aineenvahduntaa jopa 30 % verran –  siten pystyt polttamaan enemmän kaloreita. Kannattaa siis laittaa artisokkavesi jääkaappiin ennen kuin juot sitä, jotta saisit tuplahyödyt painonpudotuksesi kannalta. Yksinkertaista, mutta hyvin toimivaa!

Artisokkauute

3. Artisokka painonpudotuksen tukena: vaihtoehto 3 – aineenvaihdunnan tehostaminen

Mitä aineksia tarvitset tähän hoitoon?

 • 1 keitetty artisokka
 • Puoli kupillista keittämiseen käytettyä vettä
 • Hiukan cayennepippuria
 • Hiukan jauhettua inkivääriä

Kuinka se valmistetaan?

Saatat taas yllättyä hiukan reseptimme aineksista. Mutta tämä on todella hyvä hoito, jota kannattaa hyödyntää vähintään 3 kertaa viikossa illallisen syönnin yhteydessä. Saatat jo tietääkin, että cayennepippuri auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaa paremmin kuin lähestulkoon mikään muu tuote. Jos yhdistät sen artisokkaan ja inkivääriin, saat juoman, joka on todella tehokas apu painoaan pudottamaan pyrkivälle.

Sinun tarvitsee vain keittää artisokka ja säästää tähän käyttämäsi vesi. Lisää sitten pippuria ja inkivääriä puoleen kupilliseen kyseistä vettä, ja sekoita. Sitten oletkin jo melkein valmis: sekoita vain kaikki ainekset (artisokka, puoli kupillista vettä, pippuria ja inkivääriä) tehosekoittimessa, kunnes saat aikaiseksi tasaisen nesteen.

Tämän terveysjuoman maku on hiukan omalaatuinen, mutta jos nautit sitä muutaman kerran viikossa illallisen yhteydessä, pystyt varmasti huomaamaan toivomiasi vaikutuksia kehossasi.

Ota siis artisokka avuksi painonpudotuksessa – kokeile näitä 3 tapaa hyötyä tämän kasvin tehokkaista ominaisuuksista!