Herkullinen ja täyttävä smoothie päärynästä, chia-siemenistä ja kaurasta painonpudotukseen

Sen lisäksi että tämä smoothie antaa kylläisyydentunteen, se auttaa parantamaan suoliston toimintaa ja poistamaan ylimääräisiä myrkkyjä, auttaen samalla pudottamaan painoa nopeammin.
Herkullinen ja täyttävä smoothie päärynästä, chia-siemenistä ja kaurasta painonpudotukseen
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Tämä herkullinen ja täyttävä smoothie painonpudotukseen on ihanteellinen niille, jotka ovat dieetillä. Siinä on nimittäin paljon ravintoaineita, jotka auttavat pudottamaan painoa helposti ilman näläntunnetta.

Tutustu tämän terveellisen juoman hyötyihin. Tämä täyttävä smoothie parantaa maksan, munuaisten ja suoliston toimintaa ja auttaa pudottamaan painoa terveellisellä tavalla.

Täyttävä smoothie painonpudotukseen

Jos etsit keinoa pudottaa painoasi parantamalla ruokavaliotasi ja omaksumalla terveelliset tavat ilman näläntunnetta, sinun tulisi valita ravitsevia ruokia, jotka ovat samalla täyttäviä.

Täyttävät ruoat ovat ruokia, joissa on paljon kuitua. Kuitu ei ainoastaan edistä suoliston toimintaa, vaan pitää myös kylläisyydentunteen pidempään.

Jotkut täyttävät ruoat ovat myös luontaisesti makeita. Näin et tunne tarvetta tai houkutusta syödä mitään sokerisia herkkuja, jotka lihottavat.

Smoothieissa näiden kahden erilaisen ruoka-aineen yhdistäminen on helppoa. Saat makeita ja kylläisyyttä antavia smoothieita, jotka tekevät olosi hyväksi laihdutuksen aikana.

Päärynä

päärynöistä täyttävä smoothie

Päärynät ovat herkullisia, makeita ja raikkaita hedelmiä. Ne sulavat helposti ja niistä saa paljon energiaa ja puhtia.

Päärynöiden kuitupitoisuus parantaa suoliston toimintaa, kun taas niiden sisältämällä kaliumilla ja arbutiinilla on diureettisia ominaisuuksia, jotka auttavat nesteiden poistamisessa. Tämä auttaa tekemään olosta keveän koko päiväksi vähentämällä turvotusta.

Päärynöiden hiilihydraatit sulavat hitaasti. Yhdistettynä hedelmän makeuteen ne auttavat välttämään houkutusta sokerisiin herkkuihin, erityisesti aamuisin.

Chia-siemenet

chia-siemenistä täyttävä smoothie

Chia-siemenet ovat luonnon oma ihme. Nämä kooltaan pienet, väriltään harmahtavat siemenet auttavat säätelemään suoliston toimintaa ja pudottamaan painoa helpommin.

Liottamalla niistä lähtee paljon lima-ainetta, hyytelömäistä, liukenevaa kuitua, joka hoitaa ruoansulatuskanavaa ja poistaa myrkkyjä.

Chia-siemenet, jotka sisältävät paljon antioksidantteja, rasvahappoja ja kivennäisaineita kuten kalsiumia, antavat erittäin hyvin kylläisyydentunteen ja auttavat pitämään huolta maksan toiminnasta.

Kaura

kaurasta täyttävä smoothie

Suuren ravintoaine- ja kuitupitoisuutensa ansiosta kaura on yksi parhaista viljoista, joita voit syödä halutessasi pudottaa painoasi.

Se on hyvin täyttävää, antaa energiaa ja samalla rauhoittaa hermostoa. Tämä on ihanteellista ahdistuksen hillinnässä, sillä ahdistus saa syömään liikaa. Ihmiset, joilla on vaikeuksia hallita mielihalujaan syödä, saavatkin kaurasta suuren avun pyrkiessään vahvistamaan itsehillintäänsä.

Kuinka tämä täyttävä smoothie valmistetaan?

Ainekset

 • 2 kypsää päärynää
 • 1 ruokalusikallinen chia-siemeniä
 • 3 ruokalusikallista kaurahiutaleita
 • 1 lasillinen vettä (200 ml)
 • Steviaa makeuttamiseen (valinnainen)

Huomio: Jos päärynät ovat orgaanisia, voit syödä ne kuorineen. Kuoret sisältävät erittäin paljon kuitua.

Valmistus

 • Laita kaurahiutaleet ja chia-siemenet lasilliseen vettä edellisenä iltana. Peitä lasi kannella ja anna liota yön yli.
 • Aamulla, kun on aika valmistaa smoothie, käytä kaura ja siemenet sekä myös vesi. Se on hyytelömäistä johtuen kummankin ainesosan liukenevasta kuidusta.
 • Lisää pilkotut päärynänpalaset ja steviaa, jos haluat smoothiesta makeampaa.
 • Sekoita kaikki hyvin keskenään vähintään minuutin ajan, kunnes juoman koostumus on tasainen.

Kuinka ja milloin tätä smoothieta tulisi juoda?

 • Paras ajankohta tämän smoothien juomiselle on aamulla aamupalaksi tai jossakin vaiheessa aamun aikana. Sen luontaiset sokerit auttavat pitämään mieliteot poissa tuntien ajan.
 • Chia-siemenet ja kaura auttavat säätelemään suoliston toimintaa heti aamusta alkaen.
 • Voit juoda tätä smoothieta joka päivä tai “kuureina”. Voit esimerkiksi juoda sitä joka päivä kuukauden ajan ja pitää sitten tauon. Kehosi kertoo sinulle, kun se tarvitsee sitä.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Abdelhamid AS., Brown TJ., Brainard JS., Biswas P., et al., Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev,2018.
 • Chang H-Ch, Huang Ch-N, et al. Oat prevents obesity an abdominal fat distribution, and improves liver function in humans. Plant Foods for Human Nutrition. Marzo 2013. 68 (1): 18-23.
 • Jayachandran M., Chen J., Chung SS., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human heatlh. J Nutr Biochem, 2018. 61:101-110.
 • National Research Council (US) Committee on Diet and Health. Diet and health: implications for reducing chronic diseases risk. Washington DC: National Academies Press (US); 1989. 10, Dietary fiber.
 • Navaei N, Pourafshar Sh, et al. Influence of daily fresh pear consumption on biomarkers of cardio metabolic health in middle-aged / older adults with metabolic syndrome: a randomized controlled trial. Food Function. Febrero 2019. 10 (2): 1062-1072.
 • Rebello C. J, Johnson W, et al. Instant oatmeal increases satiety and reduces energy intake compared to a ready-to-eat oat-based breakfast cereal: a randomized crossover trial. Journal Of the American College of Nutrition. Enero 2016. 35 (1): 41-49.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.