Helpon omenapiirakan valmistaminen

Tämän helpon omenapiirakan valmistamisessa on välttämätöntä, että ymmärrät, että sinun täytyy muokata hieman alkuperäistä reseptiä.
Helpon omenapiirakan valmistaminen
Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Omenapiirakan valmistaminen saattaa vaikuttaa vaikealta, mutta meillä on joitakin vinkkejä, joilla teet siitä maailman helpoiten valmistettavan omenapiirakan.

Omenapiirakan valmistaminen ei ole vaikeaa siksi että se sisältää omenoita, vaan siksi että se täytyy laittaa uuniin. Vaikein osa on usein omenapiirakan taikinan tekeminen, joka on yleensä erityislaatuinen ja sen valmistamiseen menee todennäköisesti enemmän aikaa.

Kaiken kaikkiaan helpoiten valmistettava omenapiirakka on sopiva leivonnainen vain silloin, jos voit nauttia siitä pöydän ääressä tai sohvalla ja omenapiirakan valmistaminen tapahtuu mahdollisimman lyhyessä ajassa. Siitä syystä tämän reseptin taikinaa on muutettu ja se valmistetaan Marie-kekseistä ja voista. Voit siis nopeuttaa leivontaprosessia hieman ja tuloksena on omenapiirakka, joka on todella helppo valmistaa.

Jos sinulla on keliakia, gluteeniallergia tai laktoosi-intoleranssiin liittyvä ongelma, voit korvata muutaman tämän reseptin ainesosan niitä vastaavilla gluteenittomilla tai laktoosittomilla tuotteilla.

Sinun pitäisi ottaa huomioon, että tästä reseptistä saatava kalorimäärä riippuu siitä, kuinka paljon sitä syödään. Kuten sanomme aina, ei ole kyse siitä, mitä syöt, vaan ennemminkin siitä kuinka paljon syöt sitä.

Mitä tulee ravintoarvoihin, on omenoilla erittäin tärkeä merkitys terveyden kannalta. Niiden lisääminen maailman helpoiten valmistettavaan omenapiirakkaan ei poista niiden keholle tarpeellisia ravintoarvoja. Asia on oikeastaan aivan päinvastoin: ne sisältävät yhä vitamiineja, mineraaleja ja hiilihydraatteja, jotka ovat hyväksi keholle.

Maailman helpoimman omenapiirakan valmistaminen

omenapiirakan valmistaminen helpolla tavalla

Nopeuta omenapiirakan valmistamista hieman ja paranna sitä seuraavilla antamillamme tiedoilla. Muista: reseptien muuttaminen ja parantaminen on aina mahdollista!

Ainesosat

 • 240 g Marie-keksejä
 • 1 1/2 rkl voita
 • 5 keskikokoista omenaa
 • 250 ml maitoa
 • 120 g vehnäjauhoja
 • 3 rkl sokeria
 • 2 rkl persikkahilloa

Valmistus

 1. Aloita murskaamalla keksit. Tähän tarvitset joko tehosekoittimen tai haarukan, jos teet sen käsin.
 2. Lisää sitten sulatettu voi murskattujen keksien joukkoon. Yhdistä nämä ainekset kauhalla ja sekoita.
 3. Koostumuksen pitäisi olla samankaltainen kuin märkä hiekka. Joten jos tarpeen, voit lisätä hieman voita.
 4. Edellisen vaiheen lopussa sinun tulee kaataa tämä seos piirakkavuokaan. Tästä tulee piirakan pohja.
 5. Varmista, että levität taikinaseoksen hyvin koko pinnalle, jotta vuoka täyttyy kokonaan.
 6. Jatka laittamalla seuraavat ainesosat tehosekoittimeen: kolme omenaa, maito, jauhot ja sokeri. Sekoita nämä hyvin keskenään.
 7. Kaada sitten seos tekemäsi taikinan päälle. Leikkaa ja kuori jäljellä olevat kaksi omenaa ja laita päälle.
 8. Omenapiirakka on melkein valmis! Lämmitä uuni 180-asteiseksi ja paista piirakkaa uunissa tunnin ajan.
 9. Ota se sitten pois uunista. Leivontasutia apuna käyttäen, levitä piirakan päälle kerros persikkahilloa.

Innovaatio on keittiössä tärkeää

omenapiirakan valmistaminen perheen kesken

Kaikessa tässä on mahtavaa se, että todellinen salaisuus piilee tämän piirakan taikinan muuttamisessa. Ajatuksena on, että saat klassisen omenapiirakan kaltaisen koostumuksen keksien avulla.

Halutessasi voit kuitenkin aina valmistaa itse tällaisen jälkiruoan taikinan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.