Omenoiden viisi terveyshyötyä

Omenat ovat täyttäviä, vähentävät ruokahalua ja mielitekoja sekä parantavat ruoansulatusta. Ja tässä oli vain osa niiden mahtavista ominaisuuksista!
Omenoiden viisi terveyshyötyä

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Omenat ovat yksi syödyimmistä hedelmistä maailmassa, eivätkä ainoastaan siksi, että niitä saa ympäri vuoden, vaan myös siksi, että ne ovat niin monipuolisia ja täynnä ravintoaineita. Tässä artikkelissa esittelemme omenoiden viisi terveyshyötyä.

Omenoista saa antioksidantteja ja paljon luonnollista kuitua, joka edistää ruoansulatusta ja auttaa poistamaan myrkkyjä elimistöstä.

Yksi omenoiden merkittävimmistä hyödyistä on se, että ne voivat auttaa painonpudotuksessa, sillä ne ovat niin täyttäviä ja auttavat vähentämään mielitekoja.

Koska monikaan ei vielä tiedä omenoiden mahtavista hyödyistä, haluaisimme kertoa niistä tarkemmin tässä artikkelissa.

Haluatko kuulla lisää?

Omenoiden viisi terveyshyötyä

1. Ne edistävät sydämen ja verisuonten terveyttä

Omenoiden viisi terveyshyötyä - edistää sydämen terveyttä.

Jo pelkästään yhdestä omenasta saa merkittävän määrän fytokemikaaleja, luonnollisia aineita, joilla on antioksidanttisia vaikutuksia, ja jotka suojaavat elimistöä vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Tämä pitää solut terveinä, mikä on avaintekijä sydäntautien ja syövän riskin pienentämisessä.

Omenoista saa myös liukenevaa kuitua, ja ne alentavat huonoa kolesterolia (LDL-kolesterolia) sekä ehkäisevät plakin muodostumista verisuoniin.

2. Niillä on diureettinen vaikutus

Tämä hedelmä erottuu edukseen suuren kaliumpitoisuutensa ansiosta. Kalium on tärkeä hivenaine, jolla on diureettinen vaikutus elimistössä. Tämä tarkoittaa sitä, että omenoiden syöminen edistää elimistöön kerääntyneen nesteen ja turvotuksen poistumista.

Omenoiden syömistä suositellaan erityisesti ihmisille, joilla on tulehdussairauksia tai korkea verenpaine.

3. Omenat pitävät hampaasi terveinä

Omena pitää huolta hampaista.

Omenoiden säännöllisellä syömisellä on huomattavia hyötyjä hampaiden terveydelle.

Koska niiden pureskelu lisää syljeneritystä, niiden nauttiminen hillitsee bakteerien kasvua, joka saattaisi johtaa reikiintymiseen.

Vaikka omena yksinään ei voikaan korvata hyvää hammashygieniaa, siitä on erittäin paljon hyötyä silloin, kun et pääse käyttämään hammasharjaa.

4. Ne vähentävät Alzheimerin taudin riskiä

Omenoiden suuri antioksidanttipitoisuus on yhdistetty alentuneeseen kognitiivisten sairauksien, kuten Alzheimerin taudin, riskiin.

Ja koska niillä on lisäksi kyky estää vapaita radikaaleja vahingoittamasta soluja, ne auttavat suojelemaan aivoja ennenaikaiselta vanhenemiselta.

5. Ne auttavat saavuttamaan ihannepainon

Omena auttaa painonpudotuksessa.

Ihmiset, jotka ottavat omenat osaksi ruokavaliotaan, saavat niistä merkittäviä hyötyjä painonpudotukseensa.

Vaikka ne eivät olekaan mikään ihmeitä tekevä “rasvanpolttoruoka”, ravitsemusasiantuntijoiden mukaan ne ovat suuri apu laihdutuksessa. Niiden säännöllinen syöminen vähentää ajan myötä ruokahalua ja auttaa kontrolloimaan päivittäin nautittujen kalorien määrää.

Lisäksi omenat ruokkivat suolen hyviä bakteereja ja edistävät nopeaa aineenvaihduntaa.

6. Ne optimoivat maksan suorittamaa puhdistusta

Maksaongelmat ovat seurausta epäterveellisistä ruokailutottumuksista ja jatkuvasta altistumisesta ympäristömyrkyille.

Vaikka tämä elin kykeneekin puhdistamaan itse itsensä, sen on vaikea suorittaa tehtäväänsä kunnolla, jos se täyttyy liiaksi myrkyistä.

Onneksi lasillinen omenamehua voi antaa maksan puhdistusprosessille sysäyksen, jota se tarvitsee toimiakseen ongelmitta.

7. Ne vahvistavat immuunijärjestelmää

Omena sisältää immuunijärjestelmälle tärkeitä ravintoaineita.

Omenoiden sisältämät vitamiinit ja tärkeät hivenaineet ovat immuunijärjestelmäsi parhaimmat ystävät.

Tämä tarkoittaa sitä, että omena päivässä alentaa riskiä saada:

  • Hengityselinsairauksia
  • Tartuntatauteja
  • Muita tauteja, jotka liittyvät virusten, bakteerien ja sienten lisääntymiseen.

8. Ne tekevät ihosta terveen ja nuorekkaan

Kaikki omenalajikkeet sisältävät antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita, jotka parantavat ihoa.

Sekä niiden käyttäminen ulkoisesti kasvonaamiona että niiden syöminen auttavat minimoimaan solujen hapettumisvaurioita, jotka ovat ennenaikaisen vanhenemisen pääasiallinen syy.

Omenoiden hivenaineet parantavat veren hapettumista, mikä on avaintekijä ihon puhdistus- ja nuorennusprosesseissa.

9. Ne edistävät hyvää ruoansulatusta

Omenan sisältämä pektiini tukee ruuansulatusta.

Omenat ja niiden kuoret sisältävät pektiini-nimistä kuitua, joka tukee ruoansulatusta.

Se ruokkii suoliston limaa ja auttaa kontrolloimaan vatsan pH-arvon epätasapainoa, mikä alentaa monien eri sairauksien riskiä.

Lisäksi omenat auttavat suojelemaan useilta eri syöviltä ja kroonisilta ongelmilta, kuten ummetukselta.

Kuten sinulle juuri selvisi, on monia syitä alkaa syödä tätä hedelmää säännöllisemmin. Ota se osaksi ruokavaliotasi, niin näet itse!

Artikkelikuvan käyttöluvan on myöntänyt wikiHow.com


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Chen Y., Xu C., Huang R., Song J., et al., Butyrate from pectin fermentation inhibits intestinal cholesterol absortion and attenuates ahterosclerosis in apolipoprotein E deficient mice. J Nutr Biochem, 2018. 56: 175-182.
  • Tonnies E., Trushina E., Oxidative stress, synaptic dysfunction and alzheimer’s disease. J Alzheimers Dis, 2017. 57 (4): 1105-1121.
  • Bianchi F., Larsen N., Tieghi TM., Adorno MA., et al., Modulation of gut microbiota from obese individuals by in vitro fermentation of citrus pectin in combination with bifidobacterium longum BB 46. Appl Microbiol Biotechnol, 2018. 102 (20): 8827-8840.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.