Eroon pahanhajuisesta hengityksestä!

Yksi nopea ja luonnollinen keino päästä eroon pahanhajuisesta hengityksestä on käyttää suuvettä tai kurlata luonnollisilla öljyillä. Tämä tulisi tehdä heti ensimmäiseksi aamulla ja vatsan ollessa tyhjä.
Eroon pahanhajuisesta hengityksestä!
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Pahanhajuinen hengitys on monelle ihmiselle suuri ongelma siksi, että se voi vaikuttaa ihmissuhteiden lisäksi myös mielialaan. Halitosis voi olla oire jostakin muusta terveyteen liittyvästä ongelmasta, ja siksi sitä kannattaa katsoa asiana, jota tulisi hoitaa, jotta elämänlaatua voitaisiin parantaa monellakin tapaa.

Tällä kertaa kerromme siis halitosiksen eli pahanhajuisen hengityksen yleisimmistä syistä sekä tarjoamme muutamia luonnollisia hoitovinkkejä, joilla pystyt poistamaan ongelman elämästäsi lopullisesti. 

Jos halitosis on siis pulmanasi, jatka lukemista ja ota avuksesi luonnolliset keinot pahanhajuisen hengityksen poistamiseksi!

Mitä tarvitsee tietää pahanhajuisesta hengityksestä

Epämiellyttävän hajuinen hengitys on hyvin yleinen ongelma – itse asiassa saatat pitää sitä poikkeavampana kuin se todellisuudessa onkaan. Joka kolmas ihminen kärsii pahanhajuisesta hengityksestä jossakin määrin, joten tämä todella on hyvin tavallinen pulma.

Se ei kuitenkaan aina ole kovin helposti havaittavissa, sillä pahanhajuisesta hengityksestä kärsivät ihmiset yleensä yrittävät salata ongelman tavalla tai toisella. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ihminen saattaa välttää sellaisia tilanteita, joissa hän joutuu olemaan hyvin lähellä toisia ihmisiä.

Plakkia aiheuttavat bakteerit suussa

Lähes kaikissa tapauksissa huononhajuinen hengitys on syytä suun bakteereista, jotka aiheuttavat plakin muodostumista kielelle. Joskus kyseessä voi myös olla huono hygienia tai sellainen ruokavalio, jossa on paljon sokeria ja teollisesti jalostettuja tuotteita.

Sen lisäksi, että harjaat hampaasi jokaisen aterian jälkeen, suosittelemme, että alkaisit käyttämään kielenpuhdistajaa. Tämä on työkalu, jota hangataan kielen pinnalla, jotta bakteereista voitaisiin päästä eroon. Tämä on tärkeää etenkin silloin, jos kielelläsi on valkoinen tai harmahtava väri.

Voit myös kokeilla erästä hyvin vanhaa hoitoa, jonka avulla voidaan poistaa suuhun kertyviä myrkyllisiä aineita sekä puhdistaa ruoansulatuselimistön yläosaa.

kieli kertoo pahanhajuisesta hengityksestä

Tämä metodi tunnetaan nimellä öljykurlaus, ja sinun tarvitsee sitä varten vain kurlata suutasi 10-15 minuutin ajan vatsasi ollessa tyhjä – tähän käytetään korkealaatuista kasvipohjaista öljyä.

Myöhemmin tässä artikkelissa kerromme tarkemmin tästä mahtavasta, yksinkertaisesta ja täysin luonnollisesta keinosta poistaa pahanhajuinen hengitys lopullisesti – jatka lukemista, jos haluat hyvän ja helpon keinon tämän kiusallisen ongelman hoitoon!

Tupakoitsijat kärsivät pahanhajuisesta hengityksestä

Tupakoitsijat kärsivät usein pahanhajuisesta hengityksestä, sillä tupakkaa polttavan suu ei ole miellyttävän tuoksuinen. Syynä tähän on tupakka itse, mutta myös se, että tupakointi aiheuttaa myrkyllisten aineiden kertymistä, mikä sitten hiljalleen johtaa suun, kurkun ja keuhkojen kudosten myrkyttymiseen.

Jos siis olet tupakoija, mutta haluat poistaa epämiellyttävän hengityksen, et voi olettaa ongelmasi poistuvan, ellet ensin luovu tästä kuolettavan epäterveellisestä tavasta.

On olemassa lukuisia luonnollisia hoitoja, joiden avulla tupakoinnin lopettaminen on helpompaa – näihin kuuluvat homeopatia, akupunktio ja Bach-kukkaan perustuva hoito.

pahanhajuisesta hengityksestä kärsivät tupakoitsijat

Hengitysteiden sairaudet

Yksi vähemmän tunnetuista syistä huononhajuiseen hengitykseen on hengityksen tehottomuus, joka voi johtua ylemmän tai alemman hengitysteiden osan ongelmista. Yleisesti ottaen tässä on kyse siitä, että kertyy limaa, ja jossakin hengitysteiden kohdassa on myös tulehduskeskittymä.

Jotta voisit päästä hengitysteihin liittyvän ongelman aiheuttamasta pahanhajuisesta hengityksestä eroon, kokeile jotakin näistä keinoista:

  • Juo vähintään kaksi litraa vettä päivittäin, ja juo myös aterioiden välillä.
  • Älä syö liikaa maitotuotteita tai jauhoa sisältäviä ruokia.
  • Pidä kotisi huoneet hyvin tuuletettuina, ja kiinnitä huomiota etenkin makuuhuoneisiin.
  • Osta kotiisi joitakin ilmaa raikastavia kasveja, kuten esimerkiksi lotuskukka.
  • Tee nenän tai poskionteloiden huuhtelua neti-kannun avulla.
  • Juo yrttihaudukkeita, jotka tuottavat höyryjä joiden avulla helpotat yskimistä – tällaisia yrttejä ovat muun muassa eukalyptus, mänty, minttu ja inkivääri.
kun kärsit pahanhajuisesta hengityksestä

Ruoansulatuksen ongelmat pahanhajuisen hengityksen syynä

Huononhajuinen hengitys ei yleensä ole yhteydessä ruoansulatuksen ongelmiin, mutta jos se on, se vaatii hieman enemmän työtä. Tässä voi olla kyse vatsan tai maksan terveysongelmista, joten apua tulisi hakea jostakin kattavasta hoidosta, jonka avulla voidaan parantaa koko ruoansulatuksen toimivuutta.

Sen lisäksi, että pidät ruokavaliosi taspainoisena ja luonnollisiin tuotteisiin perustuvana, kannattaa tutustua eräisiin tuotteisiin, jotka edistävät ruoansulatuksen tehokkuutta.

Tässä on muutamia sellaisia yrttejä, mausteita ja muita hyödyllisiä tuotteita, joiden avulla voit parantaa maksasi, sappirakkosi ja vatsasi toimintaa:

  • Boldo
  • Minttu
  • Voikukka
  • Ohdake
  • Kurkuma
  • Inkivääri
  • Mustapippuri
  • Sitruuna

Viimeisenä haluamme vielä muistuttaa, että mikäli sinulla on usein ummetusta, tulisi tähän ongelmaan kiinnittää huomiota pahanhajuisen hengityksenkin kannalta. Tässä on eräitä hyviä ruokia, joista on suurta apua suoliston toiminnan säätelemiseksi:

  • Pellavansiemen
  • Kuivatut luumut
  • Plantago psyllium

Jos haluat eroon pahanhajuisesta hengityksestä lopullisesti, kokeile antamiamme luonnollisia vinkkejä tai käänny asiantuntijan puoleen, ja sano hyvästit tälle kiusalliselle ongelmalle!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.