Logo image
Logo image

Eroon kuorsauksesta ja uniapneasta kotikeinoin

3 minuuttia
Sen lisäksi, että sinun tulisi tiputtaa painoasi, kuorsauksen ja uniapnean torjumiseksi on tarpeellista alkaa syömään sellaista ravintoa, joka vähentää tukkoisuutta sekä edistää myrkyllisten aineiden poistumista keuhkoistasi.
Eroon kuorsauksesta ja uniapneasta kotikeinoin
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kuorsaus on epämiellyttävää ääntä, jota syntyy, kun ihmisen hengitystiet tukkeutuvat. Yksi huolestuttavimmista faktoista kuorsaukseen liittyen on se, että noin 75 %:lla siitä kärsivistä on myös uniapneaa, joka on vaarallinen terveysongelma. Siihen kuuluu lyhyitä jaksoja, jolloin ihminen ei unessa ollessaan hengitä.

Uniapnea voi johtua fyysisestä ongelmasta, kuten esimerkiksi hengitysteiden tukkeutumisesta, mutta sitä voivat aiheuttaa myös muutamat tarttuvat taudit sekä allergiat. Yksi suurimpia ongelmia joita kuorsaus ja uniapnea aiheuttaa on se, että ne voivat estää ihmistä saamasta kunnollista lepoa tai johtavat pahempaan unettomuuteen.

Kuka tahansa voi tietysti silloin tällöin kuorsata ilman sen suurempaa ongelmaa, mutta mikäli kuorsausta esiintyy säännöllisesti asiaan on syytä puuttua. Onneksi on olemassa hyviä menetelmiä ja vinkkejä, joiden avulla voit vähentää kuorsaamista ja lievittää uniapneaa. Näin voit parantaa unesi laatua olennaisesti.

Jos kuorsaus ja uniapnea ovat asioita joiden kanssa itse kamppailet, jatka lukemista sillä kerromme niistä lisää tässä artikkelissa!

Mistä kuorsaus johtuu?

Some figure

Kuorsaamista tapahtuu silloin kun kieli, kurkun yläosa, kitalaki tai kitakieleke väreilevät nielurisoja ja imusolmukkeita vasten. Nämä väreilyt tapahtuvat joka kerta, kun et pysty kunnolla hengittämään ilmaa sisääsi täyttääksesi keuhkosi.

Todennäköisyyteen kuorsata vaikuttavat mm. henkilön paino/ylipainoisuus, hengitysteiden häiriöt sekä nukkuma-asento. Myös alkoholin runsas juonti, tupakointi tai unilääkkeiden käyttö voivat rentouttaa nielun lihaksia ja siten pahentaa kuorsausta. Pieni määrä kuorsaamistapauksista johtuu nenäpolyypeista, tai poikkeavuuksista väliseinässä.

Kuinka kuorsaus vaikuttaa ihmisen terveyteen?

Some figure

Vaikka kuorsaus on tietysti hyvin ärsyttävää – ja joskus se voi johtua keuhkojen häiriöstä – yleensä kuorsauksessa ei ole kyse suoranaisesta terveysongelmasta.

Sen intensiteetti vaihtelee, mutta joskus kuorsaus voi olla niin voimakasta, että ihminen ei saa unta. Kuorsaamisen on myös todettu pahimmillaan vaikuttavan jopa henkilöiden parisuhteeseen.

Niin kutsutussa OSAS-uniapneassa, ihmisen hengitys voi pysähtyä tämän nukkuessa jopa kymmenen sekunnin ajaksi. Tutkimusten mukaan 15-20 % auto-onnettomuuksista saattaa olla yhteydessä unen vähäisyyteen ja uupumukseen.

Kuinka päästä eroon kuorsauksesta kotikeinoin?

Liiallinen liman erittyminen ja nenän kudosten turpoaminen ovat mahdollisia kuorsauksen aiheuttajia. Tavallisten nenän ja hengitysteiden tukkeutumista poistavien, apteekista saatavien tuotteiden käyttö auttaa usein parantamaan tilannetta, mutta myös luonnollisia ratkaisuja kannattaa kokeilla.

Tällä runsaasti antioksidantteja ja ravinteita sisältävällä mehulla voit puhdistaa poskiontelosi ja hengitystiesi luonnollisesti. Juoman valmistaminen on helppoa ja se on oiva tapa parantaa unen laatuasi ja saada ikävä kuorsaus vähentymään!

Luonnollinen hoito kuorsauksen lievittämiseksi ja unen laadun kohentamiseksi

Some figure

Juoman ainekset – sitruuna, inkivääri ja porkkana – ovat kaikki hyviä elintärkeiden ravinteiden lähteitä, ja ne puhdistavat keuhkoja ja nenän hengitysteitä.

Näiden ainesten syönti säännöllisesti voi vähentää kuorsausta ja samalla kohentaa omaa vastustuskykyäsi, jotta voisit paremmin taistella viruksia ja bakteereja vastaan.

Tarvittavat ainekset:

 • 1/4 tuoreesta sitruunasta
 • 1 palanen inkiväärinjuurta
 • 2 omenaa
 • 2 porkkanaa
 • 1 kupillinen vettä

Näin tämä mehu valmistetaan:

 • Pese kaikki ainekset hyvin.
 • Viipaloi sitruuna, inkivääri, omenat ja porkkanat, ja laita ne tehosekoittimeen.
 • Kaada lasillinen vettä sekaan, ja sekoita aineksia muutaman minuutin ajan.
 • Kun juomasi on tasaista ja hyvin sekoittunutta, juo se välittömästi.

Nauti tätä nestettä kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos maku on liian voimakas, voit makeuttaa mehua pienellä määrällä hunajaa.

Mitä hyötyjä tällä juomalla on?

Saat tästä luonnollisesta hoitojuomasta antibioottisia, tulehduksia torjuvia ja kipua vähentäviä ainesosia, jotka lievittävät nenän tukkoisuutta sekä parantavat kipeää kurkkua, jotta kuorsaus saadaan kuriin.

Sitruunan happoisuus auttaa rikkomaan limaa, ja lisäksi se edistää keuhkoihin kerääntyvien myrkyllisten ainesten poistumista. Sitruunassa on myös A-vitamiinia, joka parantaa limakalvojen terveyttä nenässä ja suussa.

Kaikki yllämainitut terveysvaikutukset tehostuvat aineksissa olevan runsaan C- ja E-vitamiinin määrän myötä – nämä kaksi antioksidanttia ovat yhteydessä hengitysteiden tulehtumisen ja jopa syövän ehkäisyyn.

Kokeile antioksidanttista mehureseptiämme ja hankkiudu eroon kuorsauksesta ja uniapneasta luonnollisesti kotikeinoin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hetzenecker, A., Fisser, C., Stadler, S., & Arzt, M. (2018). Sleep Apnea. Deutsche Medizinische Wochenschrift. https://doi.org/10.1055/a-0623-1283

 • Bixler, E. O., Vgontzas, A. N., Ten Have, T., Tyson, K., & Kales, A. (1998). Effects of age on sleep apnea in men. I. Prevalence and severity. American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. https://doi.org/10.1164/ajrccm.157.1.9706079

 • Tripuraneni, M., Paruthi, S., Armbrecht, E. S., & Mitchell, R. B. (2013). Obstructive sleep apnea in children. Laryngoscope. https://doi.org/10.1002/lary.23844


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.