Logo image
Logo image

Eroon limasta hunaja-porkkanasiirapilla

3 minuuttia
Onko sinulla flunssa? Oletko kyllästynyt limaan keuhkoissa ja nenässä? Kiitos porkkanoiden sisältämien vitamiinien ja hunajan hoitavan vaikutuksen, voit valmistaa ihanteellisen limaa irrottavan ja flunssaa hoitavan luonnollisen siirapin. Jatka lukemista ja kerromme sinulle, miten siirappi toimii ja miten sitä valmistetaan!
Eroon limasta hunaja-porkkanasiirapilla
Viimeisin päivitys: 21 helmikuuta, 2019

Liman erittyminen on yksi elimistön puolustusmekanismeista, joka poistaa bakteereja hengitysteistä ja nenäonteloista. Limaa erittyy etenkin hengitysteiden tulehdusten aikana ja lima sisältää tulehdusta tappavia aineksia. Terveenä limaneritys pitää ilmatiet kosteina ja suojaa niitä taudinaiheuttajilta ja ärsykkeiltä. Kun sitä erittyy liikaa, voi se ärsyttää keuhkoja ja johtaa yskään, jonka avulla elimistö yrittää puhdistaa keuhkoja ja päästä eroon limasta.

Onneksi on olemassa monia hoitoja, jotka vähentävät limaneritystä ja estävät sitä vaikuttamasta terveyteen. Yksi tällaisista hoidoista on porkkanasta ja hunajasta valmistettu siirappi, jolla pääset eroon limasta nopeasti.

Alta löydät lisätietoja sekä porkkanan että hunajan hoitavista ominaisuuksista ja näytämme myös, miten siirappi valmistuu ja miten sitä tulee käyttää. Siirappi sopii hyvin koko perheelle, myös lapsille, sillä sen maku on makea, eikä se sisällä haitallisia kemikaaleja tai vahvoja lääkeaineita.

Kotitekoinen yskänsiirappi päästäksesi eroon limasta

Some figure

 

Kotitekoiset yskänsiirapit ovat hyvä vaihtoehto flunssan ja muiden hengitysteiden tulehdusten ja sairauksien hoitoon ja ehkäisyyn. Luonnollisissa siirapeissa yhdistyvät tulehdusta hillitsevät ja nestettä sitovat vaikutukset, jotka lievittävät karhean kurkun kipua, poistavat ylimääräistä limaa ja aukaisevat hengitysteitä.

Tämän artikkelin porkkanasta ja hunajasta valmistettu siirappi on yksi tehokkaimmista ja terveellisimmistä vaihtoehdoista liman irrotukseen ja poistoon. Siirappi hoitaa sekä yskän oireita että tehostaa immuniteettia, jolloin elimistö pääsee paremmin tuhoamaan tulehduksen aiheuttaneet bakteerit tai virukset.

 

Some figure

Tutustutaan ensin porkkanoiden hoitaviin ominaisuuksiin:

 • Porkkanat ovat A, C ja B-vitamiinien lähde, ja niillä on tunnetusti suojaava ja antioksidanttinen vaikutus elimistöön.
 • Porkkanoista saa myös beetakaroteenia, yhdistettä joka suojaa sekä näköä että tehostaa puolustusjärjestelmän kykyä taistella taudinaiheuttajia vastaan.
 • Porkkana säätelee kolesterolia verenkierrossa ja kiihdyttää kuona-aineiden poistumista.
 • Porkkanat sisältävät huomattavan määrän kuitua, joka tehostaa ruuansulatusta ja pitää suoliston toiminnan säännöllisenä.
 • Tämän lisäksi porkkanat sisältävät tulehdusta rauhoittavia aineksia, jotka auttavat vapauttamaan hengitystiet limasta nopeasti – oireet lievittyvät helposti ja nopeasti, ja paraneminen voi alkaa.

Yhdessä hunajan antibioottisen ja desinfioivan vaikutuksen kanssa porkkana muodostaa tehokkaan hoidon flunssaan ja yskään, sekä liman irrottamiseen.

Näin valmistat porkkana-hunajasiirappia

Tämä kotitekoinen siirappi ei vaadi paljoa aikaa tai rahaa, sillä sen valmistaminen on helppoa ja edullista. Hunajaa ja porkkanoita on saatavilla lähes kaikista ruokakaupoista vuoden ympäri, ja usein ne ovat myös edullisia. Muista, ettei siirapin valmistukseen sovellu kuitenkaan mikä tahansa hunaja!

Suosi kotimaista, lähellä tuotettua hunajaa, ja vältä hunajasekoituksia ja hunajaa johon on lisätty siirappia tai keinotekoisia makeutusaineita. Mahdollisimman käsittelemätön, luonnollinen ja luomutuotettu hunaja sisältää enemmän hoitavia ravintoaineita ja lievittää flunssan oireita huomattavasti tehokkaammin. Usein tällainen hunaja maksaa hiukan enemmän, mutta sijoitus kannattaa.

Ainekset

 • 400 grammaa porkkanaa
 • 5 rkl luomuhunajaa

Valmistus

 • Aloita siirapin valmistus pesemällä porkkanat hyvin. Paloittele ne sitten pieniksi paloiksi ja kaada vedellä täytettyyn kattilaan.
 • Kiehauta vesi ja anna poreilla matalalla lämmöllä kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
 • Poista porkkanat vedestä ja murskaa ne haarukalla kulhossa.
 • Kaada soseutetut porkkana kannelliseen lasipulloon ja sekoita joukkoon viisi ruokalusikallista hunajaa.
 • Sulje ilmatiivis kansi ja anna siirapin valmistua vähintään yhden päivän ajan ennen nauttimista.

Miten siirappia käytetään

 • Nauti siirappia 4-5 ruokalusikallista päivässä limanerityksen vähentämiseen ja flunssaoireiden hillitsemiseen.
 • Siirappia voi käyttää myös ennaltaehkäisevänä hoitokeinona, jolloin sitä nautitaan yksi ruokalusikallinen päivässä – siirappia voi nauttia esimerkiksi flunssakauden aikaan talvella tai keväällä.
 • Jos siirappi on mielestäsi liian makeaa, sekoita joukkoon desi kädenlämpöistä vettä – tämä laimentaa makua.

Suositeltua lukemista: Näin kasvatat helposti omat porkkanasi

Pidä mielessä seuraavat ohjeet:

Tämä luonnollinen hoitokeino ei sovi ihmisille, jotka kärsivät diabeteksesta tai huonossa jamassa olevasta verensokerista. Hunaja saattaa tehdä näiden terveysvaivojen hoitamisesta hankalampaa, sillä se nostattaa verensokeria.

Siirappi ei myöskään sovellu ihmisille, jotka käyttävät säännöllisesti nesteenpoistolääkitystä, sillä siirappi voi johtaa ei-toivottujen sivuvaikutusten ilmenemiseen.

Siirappia voivat nauttia niin lapset kuin aikuisetkin, ja siitä saa flunssahoidon lisäksi hyvän ravintolisän, joka vieläpä maistuu hyvältä.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.