9 ratkaisua vaihdevuosioireiden helpottamiseksi

Terveellisen ruokavalion ja vaihdevuosioireisiin auttavien ruokien nauttimisen lisäksi voit kääntyä vaihtoehtoisten ratkaisujen puoleen. Katso nämä 9 luonnollista ratkaisua löytääksesi helpotuksen.
9 ratkaisua vaihdevuosioireiden helpottamiseksi
Bernardo Peña

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Bernardo Peña.

Viimeisin päivitys: 10 marraskuuta, 2022

Luonnontuotteet vaihdevuosioireiden helpottamiseksi

Vaihdevuodet on tärkeä muutoksen vaihe naisen elämässä, joka saattaa sisältää useita oireita, kuten:

 • Kuumia aaltoja
 • Hikoilua
 • Kuivuutta
 • Painonnousua

Jokainen nainen kuitenkin kokee tämän vaiheen eri tavalla. Haluamme tässä tarjota 9 luonnollista ratkaisua vaihdevuosioireiden helpottamiseksi.

1. Luonnolliset mehut ja smoothiet

hedelmäsmoothiet vaihdevuosioireiden helpottamiseksi

Joidenkin hyödyllisten ravinnelisien lisäksi tasapainoinen ruokavalio on aina avain hyvään terveyteen ja terveelliseen, iloiseen menopaussiin.

Kotitekoiset, tuoreet, hedelmistä ja vihanneksista valmistetut mehut ja smoothiet ovat välttämätön osa täysipainoista, luonnollista ruokavaliota.

Tuoreet smoothiet tarjoavat suuren määrän vitamiineja ja mineraaleja sekä kuitua, joka on erittäin hyvä parantamaan suolen liikettä ja tuloksena auttamaan prosessia, jossa keho puhdistaa itsensä.

Tällä tavoin vältät vaihdevuosioireita pahentavien myrkkyjen kertymisen.

2. Chia-siemenet

Jos annat chia-siementen liota yön yli, näet kuinka niiden liotusvesi muuttuu geeliksi. Tämä tapahtuu niiden liimamaisuuden takia, mikä auttaa syväpuhdistamaan sisäelimesi. Chia-siemenet ovat myös loistava apu vaihdevuosioireiden helpottamiseksi.

Jos käytät tätä rohtoa päivittäin, autat kutistamaan v atsasi  alueen. Tämä on hyödyllistä etenkin jos sinulla on ilmavaivoja tai ummetusta.

Voit lisätä chiaa myös smoothieihin, mehuihin ja leipiin. Tämä on mahtava tapa lisätä niitä ruokavalioosi ilman että edes huomaat sitä, ja täten vähitellen vähentää turvotusta.

3. Valkosipuli

valkosipuli vaihdevuosioireiden helpottamiseksi

Mikäli haluat parantaa terveyttäsi kokonaisvaltaisesti ja ehkäistä vaihdevuosioireita, voit hyötyä valkosipulista, lääkinnällisestä ruoasta joka puhdistaa kehoasi ja parantaa verenkiertoasi.

Valkosipuli voidaan nauttia esimerkiksi raakana niin vain, paahtoleivällä tai lisättynä kotitekoiseen kasvismehuun.

Tarjolla on myös valkosipulikapseleita ihmisille, jotka eivät pidä valkosipulin hajusta.

4. Palkokasvit

Palkokasvit ovat hyvin hyödyllistä ruokaa vaihdevuosien aikana kahdesta syystä:

 • Ensinnäkin ne ovat kasviproteiini- ja kuitupitoisia, ja siten ne parantavat sisäelinten toimintaa ja auttavat poistamaan keskivartalon alueelle kertyvää rasvaa. 
 • Toiseksi ne sisältävät paljon fytoestrogeenia tai kasviperäistä estrogeeniä, jotka auttavat säätelemään hormonien epätasapainoja jotka ilmaantuvat tähän aikaan ja voivat aiheuttaa häiritseviä oireita.

5. Ginseng

Ginseng on lääkinnällinen kasvi, joka on erittäin hyvä hoitamaan masennusta ja surullisuutta, joka yleensä ilmaantuu näiden muutosten aikana.

Sitä ei kuitenkaan suositella jos kärsit ahdistuksesta tai korkeasta verenpaineesta, sillä se stimuloi kehoa.

Voit tehdä 10 päivää kestävän hoidon ja levätä loput kuukaudesta. Näet merkittävän parannuksen mielialassasi.

6. Maca

Maca on juurikasvi Andeilta, joka auttaa sinua luonnollisesti säätelemään hormoniepätasapainoa ilman sivuvaikutuksia.

Lisäksi se on mahtava ruoka ihollesi ja hiuksillesi, sekä hyvin tehokas libidoa kohottava tuote sekä miehille että naisille.

7. Oluthiiva

Oluthiiva on hyvin tunnettu lisä hoitamaan ihoa, hiuksia ja kynsien ongelmia.

Samoin, kiitos sen korkean vitamiini- ja mineraalipitoisuuden, sitä suositellaan myös parantamaan menopaussin oireita, antamaan energiaa ja säätelemään hermostoa.

8. Eteerinen salviaöljy

eteerinen salviaöljy vaihdevuosioireiden helpottamiseksi

Eteeriset öljyt ovat erittäin tehokas resurssi tasapainoittamaan kehoasi ja mieltäsi.

Mitä tulee vaihdevuosiin, yksi tehokkaimmista öljyistä on salvia, joka hoitaa surullisuutta, ärsytystä, nesteiden kertymistä ja korkeaa verenpainetta. 

Voit ottaa tipan tätä eteeristä öljyä päivittäin kahden viikon ajan, tai vaihtoehtoisesti levittää sitä ohimoillesi ja ranteillesi.

9. Bach-kukkahoito vaihdevuosiin

Bach-kukkahoidot ovat kukkaisia esansseja jotka hoitavat fyysisiä ja psyykkisiä häiriöitä. Parhaat vaihdevuosien aikaan ovat:

 • Saksanpähkinä ja kuusama (auttamaan sinua mukautumaan muutokseen)
 • Villiruusu (antamaan sinulle energiaa ja elinvoimaa)
 • Katkero (hoitamaan masennusta)

Ammattitaitoinen terapeutti auttaa sinua löytämään henkilökohtaisen reseptin juuri sinulle.

Kokeile näitä luonnollisia hoitokeinoja vaihdevuosioireiden helpottamiseksi – huomaat pian eron!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Canto de Cetina, T. E., y Polanco-Reyes, L. (1996). Climaterio y menopausia. Las consecuencias biológicas y clínicas del fallo ovárico. México: Universidad Autónoma de Yucatán.

 • Chedraui, P.; Pérez-López, F. R.; Mendoza, M.; Morales, B.; Martínez, M. A.; Salinas, A. M., and Hidalgo, L. (2010). “Severe menopausal symptoms in middle-aged women are associated to female and male factors”, Arch Gynecol Obstet, 281 (5): 879-885.

 • Pérez-López, F. R.; Chedraui, P.; Haya, J., and Cuadros, J. L. (2009). “Effects of the Mediterranean diet on longevity and age-related morbid conditions”, Maturitas, 64 (2): 67-79.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.