8 asiaa, jotka isän tulisi tehdä kasvattaakseen tyttärestään vahvan naisen

Suhde, joka isällä on tyttärensä kanssa tämän ollessa pieni, vaikuttaa tyttäreen ja hänen arvoihinsa vanhempana.
8 asiaa, jotka isän tulisi tehdä kasvattaakseen tyttärestään vahvan naisen

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Isän ja tyttären välinen suhde voi olla niin erityinen, että siitä tulee perusta tyttären naiseksi kasvamiselle.

Tapaamishetkestä lähtien heidän välilleen muodostuu niin voimakas yhteys, että on hankala selittää tai määritellä niitä tunteita, joita se pitää sisällään. Aivan kuten äideillä, isilläkin on päärooli lasten kasvatuksessa.

Isän ja tyttären korvaamaton suhde

Vaikka isien ja tytärten tavat ilmaista tunteitaan voivat vaihdella, heidän välillään on yhteys, joka vaikuttaa merkittävästi tyttären persoonaan. Siksi on erittäin tärkeää osata hyödyntää yhteinen aika – erityisesti niinä vuosina, kun tytär tarvitsee tunnetta siitä, että hän saa suojelua, rakkautta ja tukea.

Näin ei ainoastaan synny unohtumattomia muistoja, vaan se vaikuttaa tietyllä tavalla myös tyttären itsetunnon vahvuuteen ja itsenäisyyteen.

Tähän artikkeliin olemme koonneet listan 8 asiasta, jotka jokaisen isän tulisi pitää mielessä kasvattaakseen tyttärestään vahvan, itsevarman naisen.

1. Anna hänelle aina huomiotasi

isän ja tyttären leikkihetki

Vaikka monet isät eivät sitä tiedostakaan, heidän tyttärensä tulevat näkemään heidät supersankareina, jotka pelastavat heidät kaikelta pahalta.

Ajan ja huomion antaminen heille silloin, kun he sitä tarvitsevat, saa heidät tuntemaan olonsa rakastetuiksi ja kokemaan, että heitä kuunnellaan.

Ajan myötä suhde voimistuu ja tekee kommunikaatiosta ja luottamuksesta helpompaa tulevaisuudessa.

2. Ota häntä kädestä

Jokin niinkin yksinkertainen asia kuin kädestä pitäminen voi vaikuttaa isän ja tyttären välisen suhteen laatuun ja voimakkuuteen ainiaaksi.

Isänsä vahvan käden tunteminen saa tyttären kokemaan, että häntä suojellaan ja hän on turvassa, mikä auttaa häntä elämään elämäänsä tuntien itsensä vahvaksi ja tuetuksi.

Ei ole väliä mitä tapahtuu: hän tietää voivansa luottaa sinuun.

3. Kehitä hänen itsetuntoaan

isän ja tyttären onni

Jokaisella isällä on työkalut itsessään kehittää tyttäriensä itsetuntoa korostamalla muita kuin vain heidän fyysisiä ominaisuuksiaan.

Opeta heille heti pienestä pitäen, että he ovat vahvoja, heillä on loistavia kykyjä ja kaikki mahdolliset heikkoudet ovat itse asiassa vain vahvuuksia.

Tämä auttaa muovaamaan heidän persoonaansa ja auttaa heitä erityisesti rakastamaan itseään, riippumatta siitä mitä muut heille sanovat.

Heidän suoritustensa kehuminen, heidän virheidensä korjaaminen lempeästi ja se, että kerrot heille kuinka kauniita he ovat, ovat kaikki tapoja, joiden avulla tyttäristä kasvaa varmasti itsevarmoja naisia.

4. Anna hänelle erilaisia kokemuksia

Kokemukset ovat rikastuttava osa kaikkien ihmisyksilöiden kehityksessä.

Se, että antaa pienten lasten tutkia ja nauttia kokemuksista, auttaa heitä voittamaan pelkonsa ja rohkaisee heitä kokemaan ja elämään elämän täysillä.

Kävelylle meneminen, elokuvan katsominen tai pienelle seikkailulle lähteminen heidän kanssaan ovat vain pieniä esimerkkejä asioista, joita voit tehdä tyttäriesi kanssa vahvistaaksesi sidettänne ja tietysti opettaaksesi heitä.

5. Opeta heille terveitä harrastuksia

polkupyörällä opettelua

Taide, musiikki ja liikunta ovat kaikki sellaisia harrastuksia, jotka auttavat lapsia kasvamaan. Tämä ei johdu ainoastaan siitä, että ne kehittävät heidän kykyjään, vaan myös siitä, että ne ovat tilaisuus käyttää aikaa johonkin tuotteliaaseen ja terveeseen.

Ne vaativat vaivannäköä, kurinalaisuutta ja uusien asioiden opettelua joka päivä. Kaikenlaiset liikunta- ja taideharrastukset ovat näin ollen loistava tapa opettaa ja jakaa ainutlaatuisia, merkityksellisiä kokemuksia yhdessä.

6. Auta heitä korjaamaan virheensä tarvittaessa

Vaikka se saattaa toisinaan olla vaikeaa ja aiheuttaa pahaa mieltä, sinun on autettava tyttäriäsi korjaamaan pienet virheet jo varhain.

Isä, joka opettaa tytärtään ottamaan vastuun teoistaan, kasvattaa naisen jolla on hyvät arvot ja joka kykenee myöntämään virheensä.

7. Vietä päivä töissä hänen kanssaan

tyttö korjaa isän kravatin

Jos mitenkään mahdollista, työpäivä tyttären kanssa voi olla palkitseva kokemus teille molemmille.

Se, että annat hänen nähdä työpaikkasi läheltä, saa hänet ihailemaan sinua vielä enemmän, ja se saattaa jopa inspiroida häntä.

Hän näkee, että teet kovasti töitä antaaksesi hänelle parasta, ja tuntee olonsa ylpeäksi.

8. Opi luottamaan häneen

Kommunikaatio ja luottamus ovat hyvän isä-tytärsuhteen perusta.

Sen sijaan että kylväisit pelkoa uhkailemalla sillä, mitä hän ei voi tai hänen ei tulisi tehdä, on tärkeää käyttää sellaista vuoropuhelua, jossa opetat häntä ja olet hänen uskottunsa.

Tytär, jolle oma isä on ystävä, näkee vaivaa ollakseen aiheuttamatta tälle pettymystä ja tekee viisaampia valintoja.

Yllä mainittujen vinkkien lisäksi tietysti esimerkkinä oleminen ja rakastaminen ovat kaksi oleellista asiaa kasvattaessa vahvaa tytärtä, joka on valmis kohtaamaan kaiken, mitä elämä tuo tullessaan.

Älä tuhlaa enempää aikaa! Ennen kuin huomaatkaan, pikku tytöstäsi kasvaa nainen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.