7 syytä syödä papaijan siemeniä

Vaikka niiden maku ei ehkä olekaan kaikkien mieleen, on papaijan siemenistä niin paljon hyötyä terveydellemme, ettei meidän tulisi sivuuttaa niitä.
7 syytä syödä papaijan siemeniä

Viimeisin päivitys: 02 toukokuu, 2019

Papaija on peräisin Meksikosta, mutta nykyään sitä viljellään monissa maissa ympäri maailman. Papaija on hyvin suosittu hedelmä sen kaikkien ihmiskehoa parantavien ominaisuuksien, sekä täyteläisen maun ansiosta. Tiesitkö, että myös papaijan siemeniä on suositeltavaa syödä?

Papaija on hedelmä, joka voidaan käyttää täysin. Jopa papaijan siemeniä on suositeltavaa nauttia, sillä  niistä on meille mahtavia hyötyjä. 

Miksi papaijan siemeniä kannattaa syödä?

Papaijan siementen syömisen hyödyt ovat niin hyviä, että toisinaan ihmisten on vaikea uskoa pienen siemenen sisältävän niin monia ominaisuuksia. Papaijan siemeniä voikin jo löytää pakastealtaasta hyvin varustetuissa ruokakaupoissa.

Monet ihmiset heittävät siemenet menemään nauttiessaan hedelmälihasta, tietämättä sitä että he menettävät mahtavan luonnonlääkkeen. Siitä syystä päätimme laatia pienen listan, jossa on joitakin papaijan siementen syömisen hyötyjä. Et halua enää heittää niitä menemään.

7 hyötyä syödä papaijan siemeniä

1. Erinomaisia ruoansulatukselle

syö papaijan siemeniä vatsan hyvinvointiin

Papaijan siemenissä on suuri määrä ruoansulatusentsyymejä, jotka auttavat tekemään ruoansulatuksesta helpompaa. Lisäksi niillä on mahtavia tulehduksen vastaisia ja antibakteerisia ominaisuuksia, jotka auttavat pitämään bakteerien lisääntymisen hallinnassa.

Niin ikään ne auttavat hallitsemaan närästystä. Sinun tulisi syödä vain seitsemän papaijan siementä, seitsemän kertaa päivässä. Voit jauhaa niitä tai juoda niitä veteen murskattuna.

2. Luonnollinen loisten tappaja

Sen lisäksi että papaijan siemenet ovat loistavia ruoansulatuksessa, on niillä myös hyviä loisten vastaisia entsyymejä. Ne tuottavat myös alkaloideja jotka tunnetaan nimellä carpaina ja jotka pystyvät tuhoamaan suolistoloisia erittäin tehokkaasti.

Kuinka voit hyödyntää niitä?

 • On suositeltavaa, että kun poistat siemenet hedelmästä, laitat ne ulos aurinkoon kuivumaan.
 • Jauha ne sitten hienoksi jauheeksi, jonka voit säilöä.
 • Paras on käyttää niitä 2-3 kertaa päivässä. Voit nauttia niitä vaikka veden, mehun tai hunajan kera.

Lasten kohdalla pitäisi olla erityisen varovaisia. Jotkut ravitsemustieteilijät suosittelevat 1 siementä jokaista 5 vuotta kohden.

3. Munuaisia suojaava

kasa papaijoita

Nämä pienet, mustat siemenet auttavat munuaisongelmien ehkäisyssä. Niitä voidaan myös käyttää lisäravinteena silloin kun jo kärsit munuaissairaudesta.

Kuinka voit hyödyntää niitä?

 • Niitä pitäisi syödä vain seitsemän siementä jaettuna seitsemään annokseen päivässä. Ne voidaan nauttia veden tai mehun kanssa, mikäli maku ei ole miellyttävä.

4. Puhdistus ja maksan hoitaminen

Maksa on elin, jossa kehon myrkkyjen suodattaminen tapahtuu. Kaikki aineet, jotka ovat myrkyllisiä keholle, menevät maksan läpi estääkseen useita sairauksia.

Papaijan siementen syöminen auttaa maksaa kaikkien noiden kertyneiden myrkkyjen poistossa, jotka voivat aiheuttaa vakavaa vahinkoa terveydelle, jos niitä ei eritetä.

Kuinka voit hyödyntää niitä?

 • Tässä tapauksessa jauha vain viisi papaijan siementä ja nauti ne mehun tai sitruunamehutilkan kanssa kahdesti päivässä kokonaisen kuukauden ajan.
 • Tällä hoidolla on myös lukuisia hyötyjä iholle, joka kärsii maksan ollessa päihteiden alaisena.

5. Rasvaa polttava toiminta

papaijan siemeniä ja lehti

Yksi papaijan siementen hyödyistä on painonpudotus. Niillä on ominaisuuksia jotka estävät kehoa imemästä rasvaa sekä liiallista sokeria

Siispä ne helpottavat painonpudotusta ja ovat aktiivisesti osallisena siihen.

6. Vähentää syövän riskiä

Papaijan siemenet tuottavat eräänlaista mehua tai nestettä, joka sisältää ainesosaa nimeltä asetogeeniTutkimusten mukaan siitä on suurta hyötyä syöpäsolujen kasvun estämisessä kehossa.

Se on yksi niistä syistä miksi papaijan siemeniä käytetään laajasti luonnonlääkkeenä monissa osissa maailmaa, kuten itse hedelmääkin.

7. Aknen hallintaan

nainen laittaa papaijaa iholleen

Papaijan siementen syömisen lisäksi on suositeltavaa tehdä niistä luonnollinen haude.

 • Siinä tarvitsee vain yhdistää papaijan lehti siementen kanssa ja survoa ne huhmareessa pienen vesimäärän kanssa.
 • Saatu tahna tulisi levittää vahingoittuneelle alueelle noin 10 minuutin ajaksi.
 • Huuhtele alue sitten runsaalla vedellä poistaaksesi sen.

Antibakteeristen ja tulehdusten vastaisten ominaisuuksiensa ansiosta voit sanoa hyvästit aknelle papaijan siementen avulla.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Vältä näitä 7 ruokayhdistelmää
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Vältä näitä 7 ruokayhdistelmää

Ruokien yhdistäminen voi vaikuttaa suuresti ihmisen terveyteen ja myös painoon. Tässä artikkelissa esittelemme 7 haitallista ruokayhdistelmää. • Zhou K1, Wang H, Mei W, Li X, Luo Y, Dai H., “Antioxidant activity of papaya seed extracts”, Molecules. 2011 Jul 25;16(8):6179-92.
 • Onkar Singh y M. Ali, “Phytochemical and Antifungal Profiles of the Seeds of Carica Papaya L.”, Indian J Pharm Sci. 2011 Jul-Aug; 73(4): 447–451.
 • Puangsri, T., Abdulkarim, S. M., & Ghazali, H. M. (2005). Properties of carica papaya L. (papaya) seed oil following extraction using solvent and aqueous enzymatic methods. Journal of Food Lipids12(1), 62–76. https://doi.org/10.1111/j.1745-4522.2005.00006.x
 • Devi P S, Sreeja & Kumar, Neethu. (2017). The surprising health benefits of papaya seeds: A review. 6. 424-429.
 • Yogiraj, V., Goyal, P. K., Chauhan, C. S., Goyal, A., & Vyas, B. (2014). Carica papaya Linn: an overview. International Journal of Herbal Medicine2(5 Part A), 1–8.
 • Singh O, Ali M. Phytochemical and antifungal profiles of the seeds of carica papaya L. Indian J Pharm Sci. 2011;73(4):447–451. doi:10.4103/0250-474X.95648
 • Yang J, Wang HP, Zhou L, Xu CF. Effect of dietary fiber on constipation: a meta analysis. World J Gastroenterol. 2012;18(48):7378–7383. doi:10.3748/wjg.v18.i48.7378
 • Kugo M, Keter L, Maiyo A, et al. Fortification of Carica papaya fruit seeds to school meal snacks may aid Africa mass deworming programs: a preliminary survey. BMC Complement Altern Med. 2018;18(1):327. Published 2018 Dec 7. doi:10.1186/s12906-018-2379-2
 • Naggayi M, Mukiibi N, Iliya E. The protective effects of aqueous extract of Carica papaya seeds in paracetamol induced nephrotoxicity in male wistar rats. Afr Health Sci. 2015;15(2):598–605. doi:10.4314/ahs.v15i2.37