Logo image
Logo image

Painonpudotusta edistävä smoothie: ananas ja chia-siemenet

3 minuuttia
Sekä ananas että chia-siemenet auttavat tehokkaasti puhdistamaan kehoa sekä antavat hyvän kylläisyyden tunteen, ja lisäksi ne parantavat suoliston toimintaa.
Painonpudotusta edistävä smoothie: ananas ja chia-siemenet
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jos haluat pudottaa painoasi, et välttämättä tavoittele vain hoikempaa siluettia, vaan saatat pyrkiä painon vähentämisellä myös estämään monen sellaisen sairauden kehittymistä, jotka liittyvät ylipainoon tai liikalihavuuteen. Tässä artikkelissa tarjoamme ohjeet, kuinka valmistaa painonpudotusta edistävä smoothie ananaksesta ja chia-siemenistä.

Vaikka halu vähentää kehon rasvaa onkin aikaisemmin ollut tyypillisesti vain esteettinen asia, nykyisin painonpudottajat ovat tietoisempia siitä, mikä vaikutus sillä on terveyteen.

Ongelma laihuuden tavoittelun suhteen on kuitenkin se, että usein laihdutuksessa käytetään terveydelle haitallisia menetelmiä. “Ihmedieetit” tai sellaiset ruokavaliot, joissa ei ole ollenkaan tiettyjä ravintoryhmiä, ovat pari esimerkkiä tällaisesta epäterveellisestä painonpudotuksen tavoittelusta.

On kuitenkin hyvin helppoa löytää kattavia ja terveellisiä painonpudotusta tukevia suunnitelmia, sillä nykyisin on saatavilla yhä enemmän tietoa erilaisiin tilanteisiin sopivien ruokavalioiden suunnitteluun. On myös monia tunnettuja ravinnelisiä, jotka parantavat aineenvaihduntaa, stimuloivat rasvan vähentymistä sekä pitkittävät tunnetta kylläisyydestä.

Näihin vaihtoehtoihin kuuluu myös tässä artikkelissa esittelemämme smoothie, jossa on ananasta ja chia-siemeniä. Smoothien tehokkuus painonpudotuksen tukena on taattu, kuten on myös sen ravintoarvo!

Jatka siis lukemista, sillä kerromme tämän juoman pääaineksista sekä annamme helpon reseptin, jotta voisit hyötyä ananaksen ja chia-siemenien painonpudotusta tehostavista vaikutuksista.

Ananas ja chia-siemenet: painonpudotusta edistävä smoothie

Ananas ja chia-siemenet ovat loistava valinta aineksiksi smoothieen, ja tämä resepti onkin herkullinen ja terveellinen lisä, jolla voidaan tukea painonpudotukseen tähtäävää ruokavaliota.

Tämä painonpudotusta edistävä smoothie on avuksi kehon puhdistamisessa siihen kertyneistä myrkyistä, ja jos tämä ei vielä vakuuta sinua, juoma myös edistää rasvakudoksen vähenemistä.

Ananaksen hyödyt painonpudotuksessa

Some figure

 

Ananas on trooppinen hedelmä, jonka vesi- ja antioksidanttipitoisuus tekevät siitä yhden parhaista vaihtoehdoista painonpudotuksen edistämisessä.

Se tunnetaan voimakkaista nestettä poistavista ominaisuuksistaan, jotka auttavat myös poistamaan kehoon kertynyttä jätettä sekä vähentävät kehon tulehtuneisuutta.

Ananaksen hyöty painon alentamisessa on sen runsaan bromelaiinipitoisuuden ansioita – tämä on ruoansulatusta edistävä entsyymi, joka helpottaa monimutkaisten proteiinien käsittelyä kehossa. Siten ananaksella on ruoansulatusta edistäviä vaikutuksia, jotka tekevät siitä ihanteellisen tuotteen turvotuksen, ilmavaivojen ja vatsan ärtyneisyyden vähentämiseen.

Tämän kaiken lisäksi ananaksessa on paljon kuitua, joka on elintärkeä tekijä hyvän ruoansulatuksen kannalta sekä kolesterolin vähentämiseksi.

Chia-siementen hyödyt painonpudotuksen kannalta

Some figure

 

Chia-siemenet ovat ravinnelisä, ja ne ovat muodostuneet yhdeksi kaikkein arvostetuimmista luonnollisista tuotteista painon alentamisen tukena. Vaikka nämä siemenet eivät kuitenkaan ole mikään ihmetuote, niillä on hyviä ominaisuuksia muutaman kilon vähennystä ajatellen.

Ravitsemuksen kannalta chia-siemenet erottuvat siksi, että niissä on viisi kertaa enemmän kalsiumia kuin maidossa, kolme kertaa enemmän rautaa kuin pinaatissa sekä enemmän kuitua kuin kaurassa.

Niillä on myös antioksidanttivaikutus ja ruoansulatusta edistäviä ominaisuuksia, ja nämä ovatkin elintärkeitä kehon puhdistamiseksi. Säännöllinen chia-siementen syönti auttaa hillitsemään ruokahalua, ja se auttaa torjumaan turvotusta sekä tarjoaa keholle hyvän määrän proteiinia.

Resepti ananasta ja chia-siemeniä sisältävän smoothien valmistamiseksi

Some figure

 

Tämä smoothie on terveyttä edistävä apu vyötärön kaventamiseksi, mutta se tulisi käsittää lisänä – ei päivän pääateriana.

Jos juot tätä juomaa aamiaisella, sen kanssa tulisi nauttia muita terveellisiä ruokia, kuten esimerkiksi kananmunaa, täysjyväviljaa tai kasviksia.

Tarvittavat ainekset

 • 2 viipaletta ananasta
 • 2 ruokalusikallista chia-siemeniä
 • Mehu kahdesta appelsiinista
 • 1 dl vettä
 • Hunajaa (valinnainen tuote)

Näin valmistat smoothien

 • Kuori ananas, leikkaa siitä kaksi suurta palaa ja kuutioi ne pienempiin palasiin.
 • Purista mehu kahdesta appelsiinista ja kaada se tehosekoittimeen ananaksen, hunajan ja veden kanssa.
 • Sekoita aineksia, kunnes saat juomalle tasaisen koostumuksen.
 • Nauti juoma siivilöimättä ja laita chia-siemeniä smoothien päälle.
 • Toinen vaihtoehto on liottaa siemeniä parin tunnin ajan, ja sitten ne voidaan lisätä tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa.
 • Juo smoothie ennen ruokailua joko aamiaisella tai kun olet todella nälkäinen.

Muista, että jos haluat nauttia tämän juoman terveellisistä vaikutuksista maksimaalisesti, smoothie tulisi yhdistää vähäkaloriseen ruokavalioon ja hyvään liikuntarutiiniin.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.