7 kotihoitoa lihaskouristuksen vähentämiseksi

Laventelia voidaan käyttää rentouttavan aromaterapian lisäksi myös lihaskouristuksen aiheuttaman epämukavuuden tehokkaaseen helpottamiseen laventeliöljyä hieromalla.
7 kotihoitoa lihaskouristuksen vähentämiseksi

Viimeisin päivitys: 07 kesäkuu, 2019

Lihaskouristuksen ja -kivun syynä voi olla useita eri tekijöitä. Toisinaan saatamme tietää mikä näitä ärsyttäviä kipuja aiheuttaa, kun taas toisinaan emme. Useimmissa tapauksissa stressi, lihasjännitys, kaatumiset, väärät liikkeet tai jopa flunssa voivat aiheuttaa lihasvaurioita, lihasten epämukavaa tunnetta tai lihasten heikentymistä. Lihaskouristuksen vähentämiseksi on olemassa monia erilaisia keinoja.

Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin kotihoitokeinoja lihaskouristuksen vähentämiseksi, jotta et joudu kärsimään kivusta turhaan.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Lihaskipua lievittäviä luontaishoitoja

Kotihoitoja lihaskouristuksen vähentämiseksi

kotihoidot lihaskouristuksen vähentämiseksi

Luontaishoidot ovat ihanteellisia keinoja lievittää kehon epämukavaa tunnetta. Jatka lukemista, sillä olemme listanneet seitsemän parasta kotihoitoa lihaskouristuksen ja -kivun hoitamiseksi tai välttämiseksi.

1. Kuuma vesi

Kuuma tai lämmin vesi on täydellinen apu lihasten rentouttamiseksi. Se on yksi eniten käytetyistä kotihoitokeinoista sen helppouden ja tehokkuuden ansiosta. 

Ihanteellisesti sinulla tulisi olla kuumavesipullo, lämpöside tai kuumassa vedessä liotettu liina. Kun lämpöside laitetaan vahingoittuneelle alueelle, auttaa se stimuloimaan verenkiertoa, mikä puolestaan alentaa lihasjännitystä ja tulehdusta.

Voit myös säästää aikaa käyttämällä kuumaa vettä sellaisenaan suoraan suihkun tai kylvyn aikana.

2. Rosmariininoksat

Rosmariini on erittäin tehokas yrtti, jota voidaan käyttää useiden kehon sairauksien hoitamiseen tai lievittämiseen. Tässä tapauksessa rosmariinihauduke voi auttaa tulehdusta ja kipua katoamaan.

 • Kostuta liina rosmariinihaudukkeessa ja levitä sitä suoraan alueelle, jota haluat hoitaa.
 • Jos sinulla on rosmariiniöljyä, voit hieroa sitä vahingoittuneelle alueelle hellästi, mutta jämäkästi kivun ja tulehduksen lievittämiseksi.

3. Nauti enemmän kaliumia

omenaviinietikka

Kaliumin puute voi aiheuttaa vakavia lihaskouristuksia. Tämä arvokas ravintoaine voi auttaa ehkäisemään pahoja lihaskouristuksia.

Ehkäistäksesi vakavia lihaskouristuksia, lisää kaliumpitoisten ruokien saantia. Yleisin ja tunnetuin kaliumpitoinen ruoka on banaani. Jos et kuitenkaan pidä banaaneista, voit piilottaa niiden maun ja rakenteen muita hedelmiä sisältävien smoothieiden tai mehujen avulla.

Suosittelemme sinua lukemaan: 10 runsaasti kaliumia sisältävää ruokaa

4. Omenaviinietikka

Omenaviinietikka on hyvin monipuolinen aine. Se ei ole ainoastaan hyvä kodin siivousaine, vaan se sisältää myös lääkinnällisiä ominaisuuksia. Se esimerkiksi auttaa kehoa taistelemaan lihaskouristusta ja -kipua vastaan. Siitä syystä se on ihanteellinen hoitokeino lihasten epämukavaa oloa vastaan taistelemisessa.

 • Käyttääksesi omenaviinietikkaa kotihoitona, valmista ensin seos vedestä ja omenaviinietikasta (500 ml).
 • Liota vahingoittunutta aluetta seoksessa.
 • Toinen vaihtoehto on liottaa liinaa, sideharsoa tai muuta vastaavaa seoksessa ja kääriä se sitten vahingoittuneen alueen päälle. Anna sen olla käärittynä 30 minuutin ajan.

5. Jää

Kun useimmat ihmiset ajattelevat lihasten epämukavuutta, ajattelevat he heti jäätä. Jää on mahtava luonnollinen tulehduksen vastainen aine, jota on jo valmiiksi saatavilla kotona.

 • Voit käyttää jäätä käärimällä vain useita jääkuutioita liinaan tai pyyhkeeseen ja käsittelemällä vahingoittuneen alueen sillä. On tärkeää olla käyttämättä jäätä suoraan, sillä se voi vahingoittaa ihoa.
 • Jätä jää vahingoittuneelle alueelle noin 15 minuutiksi.
 • Voit käyttää tätä hoitoa 2-3 kertaa päivässä tai aina tarvittaessa.

6. Virmajuurihauduke

Virmajuuri on yksi rentouttavimmista kasvilajeista. Virmajuuritee toimii kehon rentouttajana sekä henkisesti että fyysisesti.

Ainesosat

 • 250 ml vettä
 • 1 rkl virmajuurta

Valmistus

 • Keitä ensin vesi.
 • Kun vesi kiehuu, lisää virmajuuri. Anna hautua 5-10 minuuttia.
 • Siivilöi 5-10 minuutin jälkeen.
 • Nauti!

Olisi ihanteellista juoda virmajuuriteetä iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Se ei ainoastaan palauta kehoa paremmin nukkumisen aikana, vaan virmajuuri voi myös saada jotkut ihmiset tuntemaan olonsa uneliaaksi.

7. Laventeliöljy

Laventeliöljy on ehkä paras keino taistella lihaskouristusta vastaan. Kuten virmajuurellakin, laventelilla on rentouttavia ominaisuuksia ja siitä syystä sitä käytetään usein aromaterapiassa, ilmanraikastimissa ja kynttilöissä.

 • Osta laventeliöljyä luontaistuotekaupasta. On tärkeää varmistaa, että se on puhdasta, eikä sisällä mitään kemikaaleja.
 • Levitä öljyä vahingoittuneelle alueelle ja hiero sitä, kunnes se imeytyy täysin.

Kuten huomaat, nämä suositukset ovat hyvin tavallisia, mutta niiden on todistettu olevan erittäin tehokkaita lihaskouristuksen lievittämisessä ja poistamisessa. Niiden käyttäminen on helppo tapa ehkäistä lihaskipua sekä parantaa päivittäistä elämää.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 vaikuttavaa tulehduksen vastaista hoitokeinoa kurkumasta
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 vaikuttavaa tulehduksen vastaista hoitokeinoa kurkumasta

Tässä artikkelissa esittelemme viisi tulehduksen vastaista hoitokeinoa kurkumasta. Jatka lukemista, ja ota kurkuma osaksi ruokavaliotasi!