Naisten taudit jotka estävät nauttimasta seksistä

Vaikka moni ongelma, joka liittyy seksiin, voidaankin ratkaista terapian avulla tai jopa ruokavalion muutoksella, kannattaisi ensin käydä lääkärin luona, jotta mahdolliset vakavammat pulmat voidaan laskea pois mahdollisuuksista.
Naisten taudit jotka estävät nauttimasta seksistä

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Seksi on yksi perustavanlaatuisista tarpeista kaikille ihmisille, ja olipa se missä tahansa muodossa, kyseessä on asia, joka antaa mielihyvää ja hyvinvointia. naisten taudit voivat kuitenkin vähentää nautintoa.

Parisuhteessa seksi on yksi kaikkein olennaisimmista asioista, eikä tämä ole vain siksi että se vahvistaa tunnetason sidettä kahden ihmisen välillä. Seksi lisää luottamusta, viestintää ja muita sellaisia asioita, jotka auttavat luomaan paremman kumppanuuden.

Ongelmana on se, että on monia sellaisia tekijöitä jotka saattavat häiritä ihmisten seksuaalista elämää siten, että ne vähentävät halukkuutta tai estävät nauttimasta seksistä täysillä.

Mitä tulee naisiin, tietyt naisten taudit aiheuttavat kipua, epämukavuutta ja muita oireita, jotka tulevat lopulta väistämättä vaikuttamaan intiimiin elämään.

Vaikka nämä häiriöt ovat yleensä pieniä ja helposti hoidettavissa, on tärkeää tietää, kuinka ne voidaan tunnistaa, jotta ne eivät vaikuttaisi seksielämään haitallisesti.

Koska moni ihminen on tietämätön mitä tällaisiin pulmiin kuuluu, haluamme tällä kertaa kertoa kuudesta tavallisimmasta naisten seksuaalisesta pulmasta – jatka lukemista!

1. Emättimen kuivuus

emättimen kuivuus

Yksi tavallisimmista intiimeistä ongelmista naisia koskien on emättimen pH-arvon muuttuminen, jonka seurauksena ilmenee epämukavaa kuivuutta tällä alueella.

Kyseinen oire on yleensä tulosta siitä, että naishormonien taso ei ole kunnossa, ja tämä koskee etenkin estrogeenia.

Kun estrogeenin määrä putoaa kehossa, tämä vaikuttaa emättimen luonnolliseen kosteuteen – asia on oleellinen nautinnollisen yhdynnän toteutumiseksi, ja jotta kipua ei tuntuisi.

Puute näiden nesteiden tuotannossa aiheuttaa kivuliasta hankaamista, joka voi muun muassa saada aikaan iholla polttavaa tunnetta.

Mitä tällä pulmalle voidaan tehdä?

 • Sen lisäksi, että on tarjolla hormonihoitoja joita saa lääkärin määräyksestä, on hyvä idea parantaa ruokavaliota sekä käyttää vesipohjaista liukastevoidetta.

2. Iho-ongelmat

Naisten taudit tulevat monessa muodossa. Epätasapaino emättimen kasvuston pH-arvossa voi myös lisätä alttiutta saada ihotulehdus tai allergisia reaktioita.

Nämä ihon ongelmat voivat aiheuttaa pieniä haavaumia emättimen ihossa, jotka sitten saavat aikaan ärtymistä, kipua ja kutinaa.

Mitä tälle on tehtävissä?

 • Tarkastele huolella kaikkia saippuoita ja intiimialueen hygieniatuotteita joita käytät, sillä moni niiden aineksista saattaa olla syynä tähän ongelmaan.
 • Yritä aina käyttää sellaisia tuotteita, jotka ovat luonnollisia.

3. Emätintulehdus

emätintulehdus

Emätintulehdus eli vaginitis on tietyn tyyppinen emättimen tulehdus, jonka aiheuttaa sienten ja bakteerien kasvu alueella.

Kun sinulla on tämä häiriö, se ei ainoastaan vaikuta seksiin yhdynnän puitteissa, vaan saattaa myös johtaa muihin oireisiin, kuten polttavaan tunteeseen ja epämukavuuteen virtsatessasi.

Mitä tällä voidaan tehdä?

 • Vaikka onkin parasta käydä lääkärissä ja hankkia resepti soveltuvaa hoitoa varten, on myös hyvä idea syödä probiootteja ja sellaisia ruokia, joilla on antibioottinen vaikutus ja jotka siten torjuvat tulehdusta luonnollisella tavalla. Tällaiset naisten taudit ovat todella yleisiä ja siksi myös helposti hoidettavissa.
 • Toinen tärkeä asia on se, että alat noudattaa parempaa hygieniaa sekä käytät puuvillasta valmistettuja alushousuja.

4. Allergiat

Tuhannet naiset kokevat kipua ja epämukavuutta kondomin käytön vuoksi seksin aikana, sillä he ovat allergisia lateksille.

Tämä ei ainoastaan estä täyden nautinnon saamista, vaan se voi myös aiheuttaa muita ärsyttäviä oireita, kuten ärtymistä, hajuja ja nokkosihottumaa.

Mitä tälle voidaan tehdä?

 • Ensinnäkin tulisi tunnistaa allergian oireet.
 • Kun nämä on sitten vahvistettu, on parasta käydä lääkärissä, jotta voisit saada tietoa mahdollisista ratkaisuista.

5. Vaginismi

kivulias tulehdus

Kun naisen emätin supistelee niin, että se estää seksuaalista toimintaa tapahtumasta, tässä on yleensä kyse ongelmasta joka tunnetaan nimellä vaginismi eli emätinkouristus.

Tämä häiriö, vaikka se ei olekaan kovin tavallinen, aiheuttaa tahdottoman supistumisen naisen välilihassa, mikä sitten estää yhdyntää toteutumasta.

Tämän aiheuttaa yleensä jonkin tyyppinen trauma tai emättimen arpeutuminen, tai sitten muutokset naisen hormonitoiminnassa.

Mitä tälle voidaan tehdä?

 • Asiantuntijat suosittelevat fysioterapiaa, joka perustuu supistusliikkeisiin, sekä lantionpohjalihasten rentouttamista.

6. Virtsarakontulehdus

Virtsarakon tulehtuminen on tavallinen häiriö naisilla, ja se vaikuttaa usein myös seksielämään, sillä se aiheuttaa kipua ja polttavaa tunnetta.

Tässä on kyseessä bakteeritulehdus, johon kuuluu jatkuva tarve käydä vessassa, vaikka rakossa ei olisikaan virtsaa.

Mitä tälle voidaan tehdä?

 • Lääkärit suosittelevat yleensä antibiootteja, jotta tulehdusta aiheuttavat mikro-organismit voitaisiin torjua.
 • On myös tärkeää parantaa ruokailutottumuksia sekä lisätä nesteiden saantia.
 • Lisäksi on hyvä idea juoda sellaisia haudukkeita tai mehuja, joilla on nestettä poistavia vaikutuksia.

Naisille on tärkeää olla tietoinen kaikista näistä ongelmista ja niiden roolista seksuaalisen nautinnon suhteen.

Jos sinulla on jokin kuvaamistamme pulmista, on parasta etsiä apua gynekologilta ennen kuin tuloksena on lisää vaivaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.