Logo image
Logo image

3 menuvaihtoehtoa häihin

4 minuuttia
On käytännössä mahdotonta miellyttää kaikkia. Tästä syystä mitä enemmän erilaisia ​​ruokailumahdollisuuksia vieraille tarjotaan, sitä mahdollisempaa on myös miellyttää suurinta osaa kutsuvieraista.
3 menuvaihtoehtoa häihin
Kirjoittanut Virginia Martínez
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Hääpäivä on monelle yksi elämän tärkeimmistä päivistä ja tämän vuoksi sen järjestäminen vaatii lukuisten yksityiskohtien huomioonottamista. Kutsut, mekko, puku, juhlapaikka, budjetti, musiikki… Kaikista näistä yksi tärkeimmistä on kenties se, mitä tapahtumassa tullaan tarjoilemaan. Ruoka ja juoma ovatkin yksi niistä asioista, jotka juhlavieraat tulevat parhaiten tapahtumasta muistamaan.

Niinpä haluammekin esitellä tässä artikkelissa 3 menuvaihtoehtoa tuleviin häihin toivoen samalla, että sekä juhlat että tuleva yhteiselämä tulevat olemaan todellinen menestys.

Häät ja häämenu

Some figure

Tämä juhla edellyttää, että kaiken on mentävä täydellisesti suunnitelmien mukaan ja että se heijastaa sitä, mitä hääpari haluaa.

Häät eivät ole tavallinen arkipäiväinen asia. Päinvastoin, kyseessä on hyvin erityinen päivä ja epäilemättä täynnä merkitystä niin morsiamelle, sulhaselle kuin häävieraillekin. Hääpäivä on erilainen päivä; se on juhlaa, onnellisuutta ja hyviä ennusmerkkejä tulevaisuudelle. Tässä mielessä kaiken tähän päivään liittyvän on mentävä suunnitelmien mukaan.

Tästä syystä myös häissä tarjoiltavan menun tulisi olla täydellinen. Häihin ei osallistuta joka päivä, joten parhaimpiin vaatteisiinsa ja koruihinsa pukeutuneet vieraat ansaitsevat jotain tyylikästä, erityistä ja hienoa. Tämä vaihtelee aina pöytien koristelusta ruokailuvälineiden järjestelyyn ja häämenun huipentumaan eli jälkiruokaan ja hääkakkuun.

Jos aiot kuitenkin järjestää hääsi pienellä budjetilla tai et pidä gourmesta ja turhasta ylellisyydestä, älä huoli. Kaikkein tärkeintä on, että häät heijastavat sitä, mistä sinä ja kumppanisi pidätte ja että päivä tulisi olemaan teille erityinen.

3 menuvaihtoehtoa tuleviin häihin

Some figure

Täydellisen häämenun valitsemiseksi hääparin on otettava huomioon sekä häiden ominaisuudet että kutsuvieraiden määrän ja laadun.

Kun juhlapaikka on valittu, useimmat häätilaisuuksia ja tapahtumia järjestävät yritykset tarjoavat morsiamelle ja sulhaselle mahdollisuuden tehdä maistiaisia kaikista tarjottavista menuvaihtoehdoista. Sama linjaa noudattavat myös lähes poikkeuksetta kaikki catering -yritykset. Tässä mielessä on kuitenkin tiettyjä näkökohtia, jotka hääparin on otettava huomioon:

  • Onko kyseessä illallinen vai lounas?
  • Missä juhlat pidetään: Pidetäänkö ne ulkona? Ravintolassa? Maalla? Kaupungissa?
  • Mihin vuodenaikaan juhlat pidetään?
  • Tarjoillaanko vieraille alkujuomat tai cocktail ennen tapahtumaa, kunnes morsian ja sulhanen saapuvat paikalle ja kaikki voivat istua pöytiinsä?
  • Alkuruokien ja pääruokien väliset odotusajat?
  • Vieraiden tarpeet ja mieltymykset (esimerkiksi lapset, aikuiset, ruoka-intoleranssit, allergiat ja niin edelleen)?
  • Huomion kiinnittäminen yksityiskohtiin: Juomien, erityisesti viinien, on oltava yhdenmukaisia ​​menun kanssa.

Haluat varmasti, että kaikilla on häissäsi hauskaa ja että kaikilta löytyy energiaa tanssimiseen ja tämän tärkeän päivän juhlistamiseen. Tämän vuoksi häämenun on oltava vaihteleva, jotta kaikki saavat riittävästi energiaa yhteiseen hauskanpitoon.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Näin syntyy onnellinen avioliitto

Ensimmäinen menuvaihtoehto: Maistelumenu ulkoilmaan

Some figure

Ulkoilmassa järjestettäviin hääjuhliin sopivat esimerkiksi buffet-tyyppiset ateriat tai maistelumenu.

Jos olet päättänyt pitää hääjuhlasi ulkoilmassa, kenties maistelumenu voi olla hyvä vaihtoehto. Ideana on juhlien keskipisteenä oleva suuri pöytä, jossa tarjoillaan lukuisia ja monipuolisia vaihtoehtoja. Yleensä annokset ovat suhteellisen pieniä snack-tyyppisiä maistiaisia, joiden kautta ruokailijat voivat “luoda” oman menunsa valitsemalla niitä maistiaisia, joista he itse eniten pitävät.

Tässä mielessä kyseessä ei ole sinällään kiinteä ruokalista, mutta maistelumenun helppous voi yllättää; mitä enemmän ja mitä monipuolisempia ruokia buffet-pöydältä löytyy, sitä helpompi on myös miellyttää kaikkia juhlavieraita sekä ruokien määrällä että vaihtelevuudella.

Toinen menuvaihtoehto: Menu, joka on koottu hääparin suosikkiruoista

Some figure

Toinen vaihtoehto on koota yhdessä menu, joka koostuu sekä morsiamen että sulhasen suosikkiruoista ja näin muokaten nämä ruoat tyylikkäällä ja herkullisella tavalla hääjuhliin sopivaksi.

Jos mielestäsi on mahdotonta miellyttää kaikkia, kenties paras idea olisi yksinkertaisesti tarjota tyylikäs ja omaperäinen menu, joka koostuu morsiamen ja sulhasen suosikkiruoista. Maut eivät varmasti eroa kovinkaan paljoa ystävien ja perheen mieltymyksistä, joten menestys on käytännössä taattua.

Kiinnostuitko aiheesta? Lue täältä lisää: Mitä kaason ja bestmanin velvollisuuksiin kuuluu?

Kolmas menuvaihtoehto: Gourmetmenu

Some figure

Gourmetmenun konsepti sisältää hienostuneita ruokia, joissa kaikkien ainesosien tarjoamia yksityiskohtia arvostetaan.

Arvostetuimmat ravintolat ja catering -yritykset tarjoavat hääjuhlaan myös erilaisia ​​gourmetvaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi mieluisen. Tämäntyyppisellä menulla tulet epäilemättä herättämään ylellisyyden ja herkullisuuden tunnetta kaikissa kutsuvieraissa.

Olise se sitten ainesosien omaperäisyys, ruokien delicatessen eli herkullisuus, koristelun alkuperäisyys ja upea sommittelu, tarjoilijoiden ammattimaisuus ja sympatia tai ruokailuvälineiden ja pöytäliinojen kauneus, gourmetmenun päämääränä on hämmästyttää ja ihastuttaa yhtä kuin toistakin vierasta. Tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä muistuttaa, että gourmetmenun myötä myös häiden budjetti nousee huomattavasti.

Tämäntyyppisessä menussa tärkeintä on se, että pienintäkään yksityiskohtaa ei jätetä huomiotta. Kaiken on oltava yhdenmukaista, aina täydellisestä jokaiseen ruokaan sopivasta viinistä menun huipentavaan jälkiruokaan, joka täydentää kaiken edellä tarjotun ruoan ja juoman.

Lisäksi gourmet-menu mahdollistaa sen, että voitte valita monipuolisesti erilaisia ruokavaihtoehtoja myös niille kutsuvierialle, joilla on erityisiä makumieltymyksiä tai ruoka-allergioita.

Miltä nämä 3 menuvaihtoehtoa tuleviin häihin kuulostivat? Joka tapauksessa tärkeintä on se, että hääpäiväsi on tarkalleen sellainen hääpäivä, jonka haluat järjestää ja viettää yhdessä kumppanisi ja läheistesi kanssa. Kaikkien miellyttäminen ei ole helppoa, joten on parempi keskittyä onnen ja ilon juhlaan sekä uuden liiton juhlistamiseen.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.