Logo image
Logo image

Upeat pöytäkoristeet tuovat kattaukselle täysin uuden ilmeen

4 minuuttia
Pöydän kattauksen voi viimeistellä monilla eri pöytäkoristeilla, jotka antavat ruokasalille täysin erilaista tunnelmaa. Jaamme seuraavaksi luovia ja hauskoja ideoita pöytäkoristeisiin, joiden avulla onnistut tuomaan kattaukselle aivan uudenlaista ilmettä.
Upeat pöytäkoristeet tuovat kattaukselle täysin uuden ilmeen
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Pöytäkoristeet ovat koriste-elementtejä, jotka on tarkoitettu antamaan kattaukselle väriä ja elämää. Koristeluja ja pöytäkoristeita löytyy valtava valikoima aina romanttisista kynttilöistä lastenjuhlien ilmapalloihin, joiden joukosta voimme valita aina parhaan mahdollisen vaihtoehdon tilaisuudesta riippuen.

Tässä artikkelissa jaamme 7 upeaa pöytäkoristeideaa, jotka auttavat sinua luomaan pöytäkattaukselle ja ruokasalillesi täysin uudenlaista ilmettä jättäen samalla myös vieraasi vaikuttuneiksi mielikuvituksestasi ja luovuudestasi.

Tylsät ja värittömät ruokapöydät kannattaa siis jo unohtaa! Siirry nauttimaan ystäviesi ja perheesi kesken juhlista ja illallisista, joiden keskipistettä koristavat aistikkaat pöytäkoristeet.

Jos sinusta tuntuu, että nyt on oikea aika uudistaa ja antaa ruokapöydällesi persoonallisempi ilme, nämä 7 upeaa pöytäkoristeideaa tulevat varmasti ihastuttamaan. Näiden pöytäkoristeiden tekeminen on helppoa, etkä myöskään tarvitse suurta määrää erilaisia elementtejä ja materiaalia niiden valmistamiseen. Nämä pöytäkoristeet tulevat muuttamaan täysin ruokasalisi ilmeen!

Upeat ja aistikkaat pöytäkoristeet

1. Kukka-asetelmat

Some figure

Kukka-asetelmat lienevät yksi perinteisimmistä, mutta samalla tehokkaimmista tavoista tuoda ruokapöytään uutta ilmettä. Miellyttävän värimaailman lisäksi kukka-asetelmat tuovat herkullisia tuoksuja myös keittiöön ja ruokasaliin.

Voit aloittaa jakamalla kukat joko yhteen tai useampaan maljakkoon. Jaa kukat tasaisesti ja varmista että niiden korkeus on oikea, sillä liian korkealle asetetut kukat estävät sinua näkemästä vastapäätä istuvan ihminen kasvot. Pyri myös yhdistelemään erivärisiä ja -muotoisia kukkia samaan maljakkoon. Voit lisäksi täydentää kukka-asetelmia erilaisilla elementeillä, kuten lehdillä, oksilla, sammalilla tai köysillä ja naruilla.

Kukat voi ripotella suoraan pöydälle myös ilman maljakkoa; tämä asetelma luo ruokasaliin romanttisen ja luonnonläheisen tunnelman. Haittapuolena on tosin se, että ilman maljakkoa kukat vaurioituvat ja kuihtuvat nopeammin. 

2. Romanttiset kynttilät

Some figure

Tuoksukynttilät auttavat muuttamaan lähes minkä tahansa tilan tunnelmaa ja kaiken lisäksi niiden käyttö on hyvin helppoa, eikä vaadi paljoa vaivaa tai aikaa.

Pyri asettelemaan pöydälle useita keskikokoisia kynttilöitä, kaksi aina vierekkäin pöydän koosta riippuen. Aseta kynttilät pöydälle aina kynttilänjalassa tai muulla alustalla, jotta sulanut vaha ei putoa pöydälle ja aiheuta vahinkoa. 

Voit myös asetella kynttilöiden ympärille muita koriste-elementtejä, kuten koristekiviä, -hiekkaa tai ruusun terälehtiä. Lisäksi voit koristella kynttilät värillisillä koristenauhoilla tai -kankailla; näin vanha loppuun palanut kynttilä on helppo poistaa asetelmasta uutta varten.

Sytytä kynttilät vasta kun illallinen on valmis, ja näin voit nauttia niiden herkullisesta aromista ruokailun yhteydessä. Voit myös kokeilla sammuttaa huoneesta kaikki valot ja illallistaa pelkässä kynttilänvalossa, mikä tekee hetkestä hyvin romanttisen.

Sinua voi myös kiinnostaa: Aromaattiset öljyt auttavat nukkumaan paremmin

3. Koristehedelmät

Toinen erinomainen idea ruokapöydän koristeeksi ovat keinotekoiset koristehedelmät, sillä koristehedelmät auttavat tuomaan pöytään sekä väriä että vaikutelmaa oikeista hedelmistä.

Koristehedelmistä löytyy erilaisia materiaaleja ja kokoja; voit koota hedelmälautasen joko yhdestä tai useammasta eri hedelmästä, väristä ja materiaalista. Mitä enemmän värejä yhdistelet, sitä enemmän pöytääsi saadaan elämää. Jos taas suosit yksinkertaisempaa ja siistiä värimaailmaa, voit koota hedelmälautasen pelkästään samanvärisistä hedelmistä.

Asettele kaikki koristehedelmät samalle hedelmälautaselle keskelle pöytää tai halutessasi voit myös kokeilla peittää lautasen ensin lehdillä ja asetella sitten hedelmät lehtipedin päälle hieman irrallaan toisistaan.

4. Kirjaillut pöytäliinat

Pöydän koristeleminen erilaisilla pöytäliinoilla on hauskaa ja helppoa, sillä perinteisten pöytäliinojen lisäksi voit leikitellä esimerkiksi suorakulmaisilla, ohuilla tai koko pöydän peittävillä pöytäliinoilla.

Pöytäliinat voi kirjailla esimerkiksi mandala-symboleilla, kukilla, hedelmillä, henkilöhahmoilla tai kirjaimilla. Kirjailtuja pöytäliinoja voi lisäksi ostaa joko yhden tai useamman pöytäliinan pakkauksissa.

Kirjaillut pöytäliinat ovat erinomainen tapa ruokasalin ja ruokapöydän hienovaraiseen koristeluun, joka ei vie liikaa huomiota pois itse kattauksesta tai ruoasta. Juuri tämä seikka tekee kirjailluista pöytäliinoista ennen kaikkea käytännöllisen vaihtoehdon pöydän koristelemiseen.

5. Valot

Some figure

Ruokasalia valaisevat valot auttavat luomaan hyvin romanttista ilmapiiriä. Paras ja turvallisin tapa valoilla koristeluun on niiden asetteleminen joko muovisten tai lasisten koriste-elementtien sisälle. Tällä tavoin valo keskitetään heijastamaan valoa voimakkaammin.

Voit käyttää ruokapöydän koristelemiseen esimerkiksi ylösalaisin käännettyä maljakkoa tai tyhjää lasipulloa. Asettele vain valot lampun tai maljakon sisälle haluamallasi tavalla ja kytke valo päälle oikealla hetkellä. Voit myös yhdistellä erivärisiä ja erimuotoisia valoja aistikkaamman lopputuloksen luomiseksi. 

Lue myös: Vinkkejä kodin sisustamiseen tyylikkäästi

6. Kristallit

Ennen näillä elementeillä koristelemista kokeile tutustua tarkemmin jokaisen kristallin merkitykseen, sillä monet kristallit omaavat esoteerisia eli niin sanottuja salaisia tai piilotettuja ominaisuuksia. Yksi kristalli voi esimerkiksi tuoda tilaan yltäkylläisyyttä, siinä missä toinen kristalli taas tuo rakkautta.

Jos olet kiinnostunut mystisyydestä ja hengellisyydestä, kristallit voivat olla sekä sinulle uusi ja mielenkiintoinen kokemus, että samalla erinomainen idea pöytien koristelemiseen.

Voit myös aivan yhtä hyvin hyödyntää kristalleja kotisi sisustuksessa, vaikka et olisi ollenkaan kiinnostunut hengellisyydestä tai esoteerisuudesta. Kokeile koristella pöytä esimerkiksi erimuotoisilla kristalleilla tai asettele niitä ympäri pöytää haluamallasi tavalla.

7. Heliumilmapallot

Ilmapalloilla sisustamista hyödynnetään pääasiallisesti erikoistapahtumissa, kuten syntymäpäivillä johtuen siitä, että ilmapallot ovat hieman normaalia hinnakkaampi koriste-elementti. Lisäksi ilmapallojen helium kestää vain muutaman päivän, jonka jälkeen ilmapallot nuukahtavat ja menettävät korkeuttaan.

Jos suunnittelet koristelevasi juhlapöydän ilmapalloilla, kokeile ripustaa pallot kiinni esimerkiksi lasipulloihin. Näin ilmapallot pysyvät korkealla ja näyttävät samaan aikaan eloisilta. Voit myös koristella pallot huomiota herättävillä viesteillä tai lausahduksilla läheistesi tai juhlakalun yllättämiseksi.

Pöytäkoristeet ulkotiloihin

Voit aivan yhtä hyvin sisustaa myös ulkotiloissa olevat pöydät yllä mainituilla ideoilla. Paras vaihtoehto lienevät kuitenkin kukka-asetelmat, sillä ne sekä keräävät katseita, että luovat tilaan luonnonläheistä tunnelmaa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.