Logo image
Logo image

Vinkkejä kodin sisustamiseen tyylikkäästi

3 minuuttia
Koti kuvastaa siellä asuvia ihmisiä. Kodin sisustustapa edustaa omia makumieltymyksiämme ja jopa olemustamme.
Vinkkejä kodin sisustamiseen tyylikkäästi
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Täydellistä kotia ei ehkä ole olemassakaan, mutta on koteja, jotka on sisustettu ihanteellisesti siellä asuvien ihmisten tarpeiden ja persoonallisuuksien mukaan. Jokainen tila kodissa antaa mahdollisuuden päästää oma luovuus valloilleen.

On tärkeää sisustaa tavalla, joka sekä tekee kodista viihtyisän että yllättää vieraat. Tämän tekemiseksi sisustamiseen ei ole pakko sijoittaa suuria summia rahaa; sinun tarvitsee vain osata valita oikeat elementit jokaiseen tilaan.

Tässä artikkelissa jaamme listan vinkkejä kodin sisustamiseen nykytrendien mukaan.

Kodin sisustaminen tyylikkäästi

1. Uusi elämä esineille metallisävyillä

Oletko kyllästynyt joihinkin kotisi esineisiin? Älä heitä niitä pois, vaan valmista niistä tyylikkäitä esineitä edullisesti. Yksi tämän hetken sisustustrendeistä ovat metallinväriset esineet.

Kannattaa ostaa esimerkiksi kullan- tai hopeanväristä suihkemaalia ja maalata sillä haluamansa esineet, niin ne saavat kokonaan uuden, tyylikkään ilmeen. Tähän tarkoitukseen sopivia esineitä ovat esimerkiksi:

 • Kukkamaljakot ja -ruukut
 • Käyttämättömät lelut
 • Valokuvakehykset
 • Tuolinjalat
 • Lasi- tai muovipullot
 • Jääkaappimagneetit
 • Puunoksat, jotka laitetaan koristeeksi maljakoihin

2. Sisusta peileillä

Some figure

Vaikka tätä trendiä on hyödynnetty sisustuksessa jo vuosisatojen ajan, se on edelleen yksi tehokkaimmista keinoista valaista huone ja tuoda sinne lisää tilantuntua.

Pyri asettamaan peilit paikkoihin, joihin pääsee luonnonvaloa; näin ne voimistavat valoa ja saavat tilan näyttämään isommalta.

 • Yksinkertainen keino on asettaa useita pieniä peilejä eteiseen.
 • Voit myös käyttää isoja peilejä, joiden kehykset ovat muotoilultaan minimalistisia ja geometrisiä, niin saat kotiisi klassisemman ilmeen.

Katso myös: 9 mahtavaa ideaa kylpyhuoneen sisustamiseksi

3. Käytä kasveja

Kasvit ovat joka kodin uskollinen sisustuselementti: ne eivät ole pelkästään ilo silmälle, vaan myös puhdistavat ilmaa. Mieti, mihin kodin tiloihin saisi lisää eloa tuomalla sinne hieman vehreyttä.

 • Yksi tämän hetken sisustustrendeistä on luoda pieniä puutarhoja kotiin sen sijaan, että tilan täyttäisi isoilla kukkaruukuilla, jotka ovat vain tiellä.
 • Käytä pieniä maljakoita, joiden värit ja kuviot sopivat yhteen muun sisustuksen kanssa.

Yksinkertainen ja kaunis idea on laittaa kasveja roikkumaan nurkista esimerkiksi sellaisiin tiloihin, jotka tarvitsevat jotain erityistä. Voit myös tehdä tilasta persoonallisemman lisäämällä värikkäitä kiviä tai hiekkaa.

4. Sovella “kolmen sääntöä”

Some figure

Kaikki esineet, oli kyseessä sitten valokuvat, maljakot, peilit, huonekalut tai muut koristeet, on parasta asettaa “kolmen koplaan” parien sijaan.

Tämä johtuu siitä, että aivot käsittävät kolmen pieneksi numeroksi, joka vangitsee katseen luomalla vaikutelman siitä, että esineet eivät ole pelkkiä koristeita vaan pikemminkin kuin pieni kokoelma.

 • Pariton esineiden määrä ei jää ihmissilmältä huomaamatta, sillä se luo vaikutelman epäsymmetriasta, josta aivot pitävät.

5. Lisää verhoja

Verhot ovat tärkeä yksityiskohta joissakin kodeissa, joissa niitä käytetään varjostamaan huoneeseen tulevaa valoa tai antamaan hieman väriä seinille.

Riippuen siitä millaisen vaikutelman haluat luoda, ota huomioon seuraavat asiat:

 • Jos haluat päästää sisään luonnonvaloa, valitse verhoihin läpikuultavia materiaaleja ja ohuita kankaita, kuten organzaa. Auringonvalo pääsee tällaisen kankaan läpi helposti.
 • Jos haluat suojaa valolta, valitse paksuja ja raskaita kankaita, kuten pellavaa tai puuvillaa, ja myös tummempia värejä. Näin luonnonvalo ei pääse sisään niin voimakkaasti.

Suosittelemme myös pitämään mielessä verhokankaan värit ja kuviot:

 • Yksiväriset verhot sopivat hyvin huoneisiin, joissa on voimakkaat, silmiinpistävät sävyt. Voit valita kirkkaita tai pastellisävyjä, kunhan ne sopivat seiniin ja huonekaluihin.
 • Printtikuviot ovat nykyaikaisempi trendi, jolla saadaan huoneeseen persoonallisuutta. Suosittelemme pitämään kuvioiden ja kuvien määrän kohtuullisena ja valitsemaan hillitympiä kuoseja.

Suosittelemme lukemaan: Näin poistat homeen suihkuverhosta luonnollisesti

6. Koristele seinät tai kaapit värillisellä teipillä

Some figure

Tämä on hyvin yksinkertainen ja hauska keino sisustaa, jos haluat kotiisi paljon väriä ja tekstuuria luodaksesi monenkirjavan ilmeen.

Maalaa vain seinät neutraalilla värillä ja lisää sitten viivoja tai muita kuvioita värillisellä teipillä.

Saman voi tehdä vaatekaapille ja jopa oville ole vain rohkea ja luova eri värien käytössä.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.