Logo image
Logo image

Kuusi tapaa yhdistyä kumppanisi kanssa

3 minuuttia
Hyvä tahto on perustavanlaatuista kun haluat yhdistyä kumppanisi kanssa uudestaan riidan jälkeen. Sinun ei pitäisi tuntea olevasi häviäjä, koska todellisuudessa vain annat hänelle uuden mahdollisuuden.
Kuusi tapaa yhdistyä kumppanisi kanssa
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Ei ole mikään salaisuus, että parisuhteissa on hyviä ja huonoja päiviä. Jotkut pariskunnat eivät tiedä kuinka käsitellä riidan jälkeiset tilanteet. Haluatko sinä tietää, mitkä ovat parhaat tavat yhdistyä kumppanisi kanssa uudestaan tällaisissa tilanteissa?

Kuinka voit yhdistyä kumppanisi kanssa riidan jälkeen

Some figure

Kumppanisi kanssa yhdistyminen saa sinut heräämään eloon uudelleen ja parantamaan parisuhdettasi.

1. Älä eristä itseäsi

Kun riitelet kumppanisi kanssa ja olet todella vihainen, on tavallista, että eristät itsesi hänestä, menet toiseen huoneeseen tai lähdet kodista ovet paukkuen tuulettuaksesi.

Kun eristät itsesi fyysisesti ja haudot asioita mielessäsi, kaiken on kuitenkin taipumus muuttua monimutkaiseksi ja pahemmaksi.

Vaikka sillä vihan hetkellä et ehkä tunne haluavasi tehdä niin, yritä päästä lähemmäs ja luoda fyysinen yhteys kumppanisi kanssa.

Katso kumppaniasi silmiin, tartu hänen käsivarrestaan tai kädestään kiinni koskettaen hänen tukkaansa tai halaten häntä. Tämä aktivoi positiivisia tunteita ja auttaa häntä madaltamaan äänensävyään. Myös ympäristö tuntuu vähemmän kireältä.

Mikäli riita oli hyvin vakava ja päätät viettää hetken aikaa yksin, lähesty häntä niin pian kuin vain voit.

2. Hallitse kehonkieltäsi

Valtavan riidan jälkeen kehosi saattaa osoittaa ärtyneisyyden merkkejä, jotka voivat ehkäistä kumppaniasi reagoimasta positiivisella tavalla.

Tästä syystä on tärkeää tunnistaa ja hallita monia eleitä, jotka laittavat esteen teidän välillenne:

  • Suljetut kädet
  • Ristityt käsivarret
  • Kulmien kurtistaminen
  • Alaspäin suunnattu katse

Tämän asenteen sijaan sinun tulisi rentoutua ja katsoa kumppaniasi suoraan silmiin. Jos voit, hymyile epäsuorasti kutsuaksesi häntä lähestymään sinua ilman torjutuksi tulemisen tai riitaan ajautumisen pelkoa äskettäin tapahtuneesta johtuen.

Lue myös tämä artikkeli: Kuinka välttää riidat kumppanin kanssa lomamatkalla

3. Pidä yllä huumorintajua

Some figure

Voidaksesi rauhoittaa jännittyneen ilmapiirin riitelyn jälkeen ja haluat yhdistyä kumppanisi kanssa, on tärkeää pitää yllä pientä huumorintajua. Tämä pitäisi tehdä kohtuudella ja yrittää olla olematta sarkastinen tai ärsyttävä. Sillä tavalla ei synny mitään väärinkäsityksiä.

Kumppanin hyvä, hauska ja leikkisä huumorintaju on jotakin, josta sekä miehet että naiset pitävät. Voit kertoa vitsin tai katsoa hauskan elokuvan. Sen jälkeen tunnet olosi asteittain rentoutuneemmaksi.

4. Anteeksianto

Jos haluat säilyttää liiton ja yhdistyä kumppanisi kanssa aidosti, on kyky antaa anteeksi paras tapa. Jotta anteeksianto oikeasti toimisi, sinun täytyy tehdä se sydämellä.

Anteeksianto on jalo ele, joka luo polun uudelle alulle sinun ja kumppanisi välillä. Se avaa myös hyväksynnän polun, joka saa sinut tunnistamaan omat vikasi ja pohtimaan niitä uudemman kerran, jotta et tekisi taas samoja virheitä.

Anteeksianto ei tarkoita nujerretuksi tulemista tai sitä että kumppanisi on oikeassa, kun hän oli väärässä. Kyky antaa anteeksi tarkoittaa toisen mahdollisuuden antamista jatkaaksenne elämää pariskuntana täynnä varmuutta eteenpäin menemisen suhteen.

5. Ole hellä

Pariskunnan riidasta syntyvä kireys ja epämukavuus voi saada heidät eristämään itsensä toisesta. Voidaksesi yhdistyä kumppanisi kanssa, sinun pitäisi olla oma-aloitteinen toista lähestyessä.

Tämä ei ole oikea hetki ylpeydelle. Käytä suutelua, hyväilyä ja halauksia tunteellisina “aseina”. Tämä riidan jälkeisen rakkauden ja toisen käsivarsille heittäytymisen tunne on erittäin lohduttava asia, joka auttaa parantamaan haavat.

Se tarkoittaa myös sitä, että kerrot sanojen avulla mitä tunnet. Se on yksinkertaista. Voit sanoa “rakastan sinua”, “en halua riidellä” tai “haluan meidän olevan onnellisia” ehkäistäksesi tulevia riitoja syntymästä.

Lue myös tämä artikkeli: 5 syytä, miksi onneton pari pysyy yhdessä

6. Harrasta seksiä

Olemme kaikki kuulleet puhuttavan “sovintoseksistä”. Vaikka ei olekaan suositeltavaa riidellä paremman seksin harrastamiseksi, on tämä erinomainen tapa yhdistyä kumppanisi kanssa.

On kiistämätöntä, että paras tapa pariskunnan sovinnon tekemiseksi on yleensä seksi. Tämä johtuu siitä, että tämä aktiviteetti vapauttaa endorfiineja ja poistaa stressin.

On hyvä ajatus yrittää puhua seksin jälkeen. Saatat huomata, että yhtäkkiä ongelmat eivät ole enää yhtä vakavia kuin aikaisemmin.

Riiteleminen on normaalia, riidat ovat kahden ihmisen välisten erojen lopputulos. Sillä on merkitystä, minkä asenteen otat sovinnon jälkeen. Rakkaus voi saada aikaan monia asioita, mutta kummankin osapuolen täytyy tehdä oma osansa. Sillä tavalla voit ehkäistä parisuhdetta muuttumasta happamaksi rutiineista, päivittäisistä eroista tai mahdollisesti syntyvistä ongelmista johtuen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.