10 vinkkiä, joiden avulla voit säästää rahaa häissä

Vaikka et välttämättä halua säästää esimerkiksi häämekon kustannuksissa, voit säästää rahaa häissä muilla tavoilla. Lue lisää!
10 vinkkiä, joiden avulla voit säästää rahaa häissä
Isbelia Esther Farías López

Kirjoittanut ja tarkastanut filosofi Isbelia Esther Farías López.

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

On mahdollista säästää rahaa häissä ja saada unelmiensa juhlapäivä käyttämällä valmisteluihin hieman aikaa ja luovuutta. Voi olla jopa hauskempaa suunnitella häät yhdessä parina tai sukulaisten kanssa!

Sinun on vain tehtävä fiksuja valintoja, laadittava listoja sekä eriteltävä, missä asioissa olet valmis tinkimään ja missä et. Hyvä suunnittelu takaa upeat häät kohtuuhintaan.

10 vinkkiä, joilla voit säästää rahaa häissä

1. Anna itsellesi aikaa suunnitteluun

Ensimmäiseksi sinun tulee miettiä hääjuhlan ajankohtaa, äläkä anna ahdistuksen ottaa sinusta valtaa. Suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa häiden järjestämiseen rauhallisesti. Jos päätät mennä naimisiin kuukauden kuluttua, joudut varmasti käyttämään enemmän rahaa!

Jos häihin on aikaa useampi kuukausi, voit säästää rahaa häävalmisteluihin palkastasi. Ehdit samalla vertailla eri palveluja, löytää hyviä tarjouksia ja valmistaa asioita itse.

2. Pienempi kysyntä tarkoittaa alhaisempia hintoja

Turistikohteiden tapaan pitopaikat muuttavat hintoja sesongin mukaan. Ero on rehellisesti sanottuna usein valtavan suuri, joten tämä on yksi hyvä keino säästää rahaa häissä.

Valitse ajankohta sesongin ulkopuolelta, niin säästät rahaa pitopalvelussa ja muissa palveluissa. Kun kysyntä ei ole liian suuri, voit usein hyödyntää erikoistarjouksia ja paketteja. Laatu on aivan yhtä korkea kuin muinakin kuukausina.

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Nuorena avioitumisen viisi hyötyä

3. Voit säästää rahaa häissä karsimalla vieraslistaa

Vieraslistan karsiminen on hyvä keino säästää rahaa häissä

Vieraslista on yksi niistä asioista, joka on käytävä läpi muutaman kerran ennen kutsujen lähettämistä. Yksi suurimmista kuluista häissä on nimittäin ruoka, juoma ja kaikkien vieraiden huomioiminen. Voit siis säästää rahaa häissä karsimalla vieraslistaa.

On suuri virhe kirjoittaa listaan kaikki ne ihmiset, joiden kanssa sinulle on jonkinlainen ihmissuhde. Jätä pois sukulaiset joita et ole nähnyt 20 vuoteen, vaikka saattaisitkin tuntea velvollisuutta kutsua heidät.

Kavenna listaa niihin sukulaisiin ja ystäviin, joiden seurasta oikeasti nautit. Pieni ja intiimi tilaisuus on keino säästää rahaa häissä ja juhlia vain niiden ihmisten kanssa, jotka todella ovat elämässäsi.

4. Voit säästää rahaa häissä tekemällä omat kutsukorttisi

Valmiiden korttien ostaminen tai graafisen suunnittelijan palkkaaminen kutsu- ja kiitoskorttien tekoa varten tulee kalliiksi. Voit puolittaa hinnan istahtamalla tietokoneen ääreen ja printtaamalla itsetehdyt kortit.

Netistä löytyy satojatuhansia malleja, joista voit hakea inspiraatiota ja joiden avulla voit luoda omat kutsukorttisi. Voit jopa räätälöidä niitä oman makusi mukaan niin paljon kuin haluat.

Kutsukorttien tekeminen itse on keino säästää rahaa häissä

5. Valitse edullisemmat asut

Voit säästää rahaa häissä valitsemalla edullisemman puvun ja mekon, mutta tämä riippuu tietysti persoonallisuudestasi ja elämäntavoistasi. Voi nimittäin olla, ettei sulhanen tule enää koskaan käyttämään pukua muutenkaan, joten vuokraaminen riittänee hyvin. Näet asun joka tapauksessa aina valokuvista, eikä se jää turhaan kaappiin keräämään pölyä.

Morsian voi puolestaan kääntyä edullisempia hääpukuja myyvien liikkeiden puoleen. On parasta katsastaa tarjonta netissä ja vertailla hintoja kotoa käsin. Tulet hämmästymään siitä, millainen hintaero voi olla hyvin samankaltaisten mekkojen välillä eri paikoissa.

6. Koristeet kierrätysmateriaalista

Vanhojen ja käyttämättömien esineiden (kuten purkkien ja lasipullojen) kierrättäminen on hyvin edullinen ja kaunis trendi. Niiden avulla voit luoda tyylikkäitä, yksinkertaisia ja edullisia koristeita hääjuhlaasi. Voit pyytää perheenjäseniä säästämään vanhat säilytysastiansa.

Myös häämessuilta voi löytää kauniita mutta käytännöllisiä tuotteita koristeluun. Netin avulla on helppoa etsiä ideoita oman maun ja häiden teeman mukaan.

7. Valitse hääkukat sesongin mukaan

Valitsemalla kukat sesongin mukaan voit säästää rahaa häissä

Hääkukilla on suuri merkitys koristelussa. Jotta voisit säästää rahaa häissä, suosittelemme valitsemaan kukat sesongin mukaan ja välttämään niiden maahantuontia. Tämä auttaa säästämään paljon kukissa.

Toinen keino säästää rahaa kukissa on käyttää ne uudelleen. Kun seremonia on ohi, vanhemmat voivat kuljettaa kukat juhlapaikkaan. Jätä maljakot valmiiksi odottamaan, jotta kukat on helppo sujauttaa niihin nopeasti.

8. Pidä hääkakku simppelinä

Ideana on valita yksinkertainen ja symbolinen hääkakku, jotta voitte ottaa kuvia ensimmäistä palaa leikatessa. Tarjoilijat voivat viedä sen sitten keittiöön, jossa voi olla valmiina kotitekoisia sokerikakkuja tarjoiluun vieraille. Tämä on tietysti helppoa, jos saat jonkun valmistamaan ne päivää ennen.

Jälkiruokapöytä on loistava lisä kakun oheen, ja niitä voi valmistaa erilaisia kotona jonkun avulla. Sinun ei siis tarvitse käyttää vielä enemmän rahaa palkataksesi jonkun valmistamaan jälkiruoat.

9. Voit säästää rahaa häissä valitsemalla halvemmat sormukset

Perinteiset vihkisormukset olivat kultaa, ja mitä raskaampi sormus oli, sen parempi.

Tämä perinne on kuitenkin muuttunut vuosien myötä. Nykyään kaupoissa myydään muistakin materiaaleista valmistettuja vihkisormuksia, kuten hopeasormuksia, jotka voivat säästää paljon rahaa.

10. Kysy, voiko joku lainata ajoneuvoa

Limusiinin tai erikoisajoneuvon vuokraaminen hääparille on turha kulu, jonka voi helposti välttää. Aina löytyy ystävä tai perheenjäsen, joka voi lainata autoaan tilaisuutta varten.

Ainoa mikä pitää maksaa, on auton koristelu kukkasilla tai nauhoilla.

Sinä itse päätät, haluatko säästää rahaa häissä

Kuinka paljon rahaa uskot voivasi säästää häissäsi noudattamalla näitä vinkkejä? Luultavasti paljon. Ja saat silti unelmiesi päivän uhraamatta ideoitasi ja pieniä yksityiskohtia.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.