Nuorena avioitumisen viisi hyötyä

25 kesäkuun, 2019
Jotkut ihmiset saattavat pitää nuorena naimisiin menemistä uhmakkaana tai epäkypsänä tekona. Nuorena avioitumisesta on kuitenkin joitakin hyötyjä.

Nuoruus on vaihe, joka on täynnä energiaa ja halua kokea kaikkea, mitä maailmalla on tarjota. Monet ihmiset ovat siis yllättyneitä, kun joku ”parhaassa iässään” päättää lausua tuon erityisen sanan: ”tahdon”. Tässä artikkelissa opit mitä hyötyjä nuorena avioituminen tuo tullessaan.

Onko tämä väärä päätös?

Sen ei tarvitse olla.Tänään kerromme sinulle nuorena avioitumisen viidestä hyödystä.

Vasta muutama vuosikymmen sitten oli todella yleistä mennä naimisiin ennen 25 vuoden ikää. Nykyään meidän on kuitenkin taipumus ajatella, että nuorena avioituminen tarkoittaa elämän tärkeän vaiheen menettämistä. Se on vaihe, jonka sinkkuna oleminen voi antaa meille, mutta avioliitto ei.

Miksi et voisi kuitenkin kokea kaikkia näitä mahtavia kokemuksia rakastamasi ihmisen rinnalla? Avioliitto on haaste ja sen tekeminen nuorella iällä tekee siitä jopa vaikeampaa. Se kuitenkin valmistaa sinut ja kumppanisi myös kohtaamaan monia esteitä.

Nuorena avioitumisen hyödyt

nuorena avioituminen

Kuten sanoimme aikaisemmin, koetaan nuorena avioituminen usein päätöksenä, joka rajoittaa kykyä nauttia kaikesta siitä hauskuudesta ja vapaudesta jota sinkkuelämä voi tarjota.

Nuorena avioituminen tarjoaa kuitenkin viisi etua:

1. Kasvatte yhdessä

On lohdullista, kun sinulla on joku seurana pitkällä kypsymisen polulla. Kumppanisi on mukana kaikkina tärkeinä hetkinä, kuten muun muassa yliopistosta valmistauduttaessa, ensimmäisen työn alkumetreillä ja uusia kavereita kohdatessa. Pelkästään näiden tarinoiden kuuleminen ei ole sama asia kuin oikeasti niiden eläminen yhdessä toisen kanssa.

Lue myös: Kuusi tapaa yhdistyä kumppanisi kanssa

2. Teistä tulee vahvempi parina

Jokainen yhdessä saavuttamanne tavoite ja ylitse pääsemänne este tekevät teistä vahvempia parina. Siten teille kahdellekehittyy vahva ja ehdoton rakkaussuhde, joka auttaa kohtaamaan mahdolliset tulevaisuuden ongelmat.

3. Pystytte myös hyödyntämään yhteisen aikanne

Koska olette niin nuoria ja täynnä energiaa, tulette todella ottamaan kaiken irti yhteisestä ajastanne. Vaikka avioliitto ei toimisikaan ja molemmat kulkisitte eri teitä, on teillä yhä aikaa siirtyä eteenpäin sen jälkeen.

4. Vanhemmuuteen valmistautumiseen on enemmän aikaa

rakastunut pari

Yhdessä kohtaamanne kokemukset valmistavat teitä paremmin vanhemmuuteen. Koska ette myöskään kilpaile aikaa vastaan, ei teillä ole kiirettä hankkia lapsia.

5. Henkinen taakka on pienempi

Nuoret avioliitot ovat toisinaan terveempiä psyykkisesti. Se johtuu siitä, että kaksi ihmistä voi aloittaa elämän yhdessä ilman erojen tuomaa painoa, luottamusongelmia tai menneiden parisuhteiden tuottamia pettymyksiä.

Mitä sinun tulisi pohtia ennen kuin sanot ”tahdon”

Mikäli harkitset avioitumista nuorena, on tietenkin todella tärkeää, että olet onnellinen parisuhteessasi. Siihen kuitenkin liittyy paljon muutakin kuin vain rakastuneena olemista.

Ennen tämän tärkeän askeleen ottamista sinun tulisi myös harkita seuraavia asioita:

  • Sinulla ja kumppanillasi pitäisi olla yhteensopivat tavoitteet tulevaisuuden kannalta. Teidän pitäisi esimerkiksi olla samaa mieltä haluamastanne talosta, kulujen jakamisen suunnittelusta sekä kotitaloustöistä tai siitä, haluatteko lapsia vai ette ja mitä haluatte saavuttaa ennen lasten hankkimista, mikäli päätätte niin tehdä.
  • Varmista, että avioliitto ei vaikuta henkilökohtaisiin tavoitteisiisi. Muista, että olet elämäsi tärkein ihminen ja jos haluat olla onnellinen, tulee teidän kummankin täyttää kaikki henkilökohtaiset toiveenne.
  • Muista, että sinun täytyy pysyä kumppanin kanssa läpi hyvien ja huonojen aikojen. Sinun tulee varmistaa, että et tule hyppäämään laivasta heti ensimmäisen vaikeuden kohdalla.

Lue myös: Onko parisuhteesi jatkuvassa kriisissä? 4 mahdollista syytä

Vinkit, joilla saatte avioliiton kestämään

Jos avioidut nuorena, haluat suhteen kestävän ikuisesti. Vaikka sen takaamiseksi ei olekaan mitään taikareseptiä, on olemassa kuitenkin joitakin perusaineksia.

Tässä joitakin vinkkejä, jotka teidän tulisi pitää mielessä:

  • Säilyttäkää tietynlainen itsenäisyys. Teillä molemmilla pitäisi olla aktiviteetteja, jotka antavat teille omaa tilaa, mutta eivät vahingoita parisuhdetta. Tämä auttaa vahvistamaan parisuhdetta.
  • Varmistakaa, että omistatte aikaa vain teille kahdelle. On todella tärkeää löytää aikaa vain sinulle ja kumppanillesi. Meidän täytyy huolehtia intiimeistä suhteista; niitä tulee suojata rankalta työaikataululta ja erottaa ne sitoumuksistanne muiden rakkaiden ihmisten kanssa.
  • Olkaa sitoutuneita. Tehkää töitä tiiminä ongelmia kohdatessa, jotta voitte vahvistaa parisuhdetta. On tärkeää tukea ja kannustaa kumppania antaen hänelle samalla hellyyttä sekä turvallisuuden tunteen.
  • Pitäkää yllä fyysistä kontaktia ja keskustelua. Varmistakaa, että intohimoa ja kommunikaatiota on aina olemassa. Sinun tulisi suudella, halata, löytää uusia sekä stimuloivia ympäristöjä ja tilanteita, suunnitella romanttisia treffejä ja rakastella.

Niin kauan kuin rakkautta, luottamusta ja kunnioitusta on olemassa, ei iällä ole niin paljon merkitystä. Nuorena avioitumisesta on paljon hyötyä heille, jotka ovat valmiita ja riittävän kypsiä tekemään niin.