Logo image
Logo image

Näillä neuvoilla kumppanin löytäminen on helpompaa

4 minuuttia
Näillä neuvoilla kumppanin löytäminen on helpompaa
Viimeisin päivitys: 22 huhtikuuta, 2019

Ei ole mitään tarkkaa ohjetta, jolla kumppanin löytäminen onnistuisi taatusti. Ei ole käsikirjaa, jonka avulla voisit olla varma onnellisesta lopputuloksesta.

Siksi kumppanin löytämiseksi onkin kehitelty lukemattomia vaihtoehtoja. Internet on tässäkin tarkoituksessa suosittu, ja yhä useampi palvelu ja sivusto yrittää auttaa ihmisiä rakkauden löytämisessä.

Nyt kerromme eräistä hyviksi havaituista vinkeistä, jotka perustuvat spontaaniuteen ja mutkattomuuteen. Lisäksi painotamme oman intuition kehittämistä oikean ihmisen valitsemiseksi.

Some figure

Miten kumppanin löytäminen oikein onnistuu?

Jotta voisit kehittää luontaisia kykyjäsi, joskus on tarpeen kysyä ystäviltä heidän kokemuksistaan, jota voisit analysoida tilanteita paremmin ja vetää tarkempia johtopäätöksiä.

Kumppanin etsinnässä saatat vastauksia saadaksesi tai tunteitasi tuulettaaksesi kääntyä sellaistenkin ystävien puoleen, joilla on itsellään jo kumppani. Ehkäpä he ovat naimisissa tai elävät kumppaninsa kanssa. Tämä suhteen vakaus on niin puoleensavetävää, että et voi olla miettimättä, miten ihmeessä toiset saavuttavat sen, mutta sinä et.

Jos haluat tosissasi löytää rakkauden, pidä mielessä seuraavat asiat.

Lue aiheesta lisää: 5 syytä, jotka voivat pilata parisuhteen

1. Pyydä apua ystäviltä

Some figure

Keskustelu voi auttaa saamaan murhetta mielestä, mutta ystävien kautta voi myös tulla mahdollisuus kohdata kiinnostavia henkilöitä.

Menetelmä on helppo: käytä ystäviesi sosiaalisia ympyröitä tutustuaksesi uusiin ihmisiin. Tämä on ihanteellinen tapa saada uusia mahdollisuuksia.

Tuttavista tai ystävistä muuttuminen “joksikin enemmän” ei kuitenkaan aina ole ongelmatonta.

Ensimmäisen askeleen ottaminen voi olla noloa. Lisäksi sen myöntäminen, että haluat paljon enemmän kuin ystävyyttä, saattaa olla vaikeaa. Jos haluat toiselta rakkautta ja teet tämän selväksi, olosi voi olla hyvin haavoittuvainen.

Hermotkin saattavat aiheuttaa ongelmia. Tärkeintä on olla oma itsesi, yrittää pitää hauskaa ja olla idealisoimatta asioita. Ei ole tarvetta pakottamiselle, eikä ensimmäisellä kerralla ole pakko onnistua.

2. Tartu kaikkiin tilaisuuksiin

Some figure

Yksi suurimmista virheistä rakkauden etsinnässä on se, että yritetään epätoivoisesti löytää sielunkumppania jokaisesta kadunkulmasta. Ei kannata mennä äärimmäisyyksiin, mutta toisaalta ei kannata luovuttaakaan. Kyse on siis tasapainosta.

Mutta mitä tarkoitamme jokaiseen tilaisuuteen tarttumisella?

Sitä, että et ajattele jäykästi sen suhteen mistä kumppani voi löytyä. Ei ole mitään oikeaa paikkaa, aikaa tai tilannetta – mahdollisuudet ovat loputtomat.

Toisaalta taas tilaisuuksiin tarttuminen tarkoittaa niistä nauttimista, huolimatta siitä löytyykö kumppani vai ei.

Löytääksesi kumppanin sinun tarvitsee antaa itsellesi tilaisuus elää.

3. Oletko harmoniassa itsesi kanssa?

Some figure

Ennen kuin lähdet etsimään, varmista että sydämesi ei ole ristiriidassa muun sisäisen maailmasi kanssa.

Mitä tämä tarkoittaa? Sitä, että pystyt helpommin vetämään puoleesi onnellisuutta ja positiivisia asioita, jos olet sopusoinnussa sisäisesti. Ihminen, joka ei tunne oloaan hyväksi omissa nahoissaan, kokee suuria vaikeuksia kumppanin löytämisessä.

Kun ihminen on harmoniassa ja tuntee itsensä hyvin, hän tietää tarkalleen, mitä etsii toisesta ihmisestä. Tämä auttaa lisäämään onnistumisen todennäköisyyttä.

  • Jotkut suosittelevat muistiinpanojen tekemistä kaikista halutuista asioista kumppanissa, kuten myös niistä, joita ei haluta. Tämä on tapa järjestää ajatukset ja saada asioihin selkeyttä.
  • Kannattaa visualisoida, sillä itsesi kuvitteleminen käsi kädessä sellaisen ihmisen kanssa, jonka haluat löytää, auttaa pitämään toivoa yllä sekä motivoi jatkamaan etsintää.

Lue aiheesta lisää: Onko parisuhteesi jatkuvassa kriisissä? 4 mahdollista syytä

4. Hymyile!

Some figure

Kun ihminen kokee olonsa hyväksi, hän pystyy hymyilemään usein. Hymyileminen on mukavaa ja ystävällistä.

Älä aliarvioi vilpittömän hymyn voimaa – joku saattaa ihastua sinuun juurikin hymysi vuoksi.

Hymy voi myös olla ensimmäinen askel keskustelun aloittamiseksi kiinnostavan ihmisen kanssa.

5. Ole sosiaalinen

Some figure

Älä jätä käyttämättä tilaisuutta osallistua kiinnostaviin sosiaalisiin tilanteisiin: urheilu, teatteri, puutarhanhoitokurssi, tanssitunnit, kuntosali… Muista, että mahdollisuudet ovat loputtomat, ja sinun tarvitsee vain antaa itsellesi tilaisuus osallistua aktiivisesti mihin tahansa haluatkin.

Kun olet sosiaalinen, luot uusia kokemuksia, saat uusia ystäviä, ja kenties löydät potentiaalisen kumppaninkin. Ei kannata olla passiivinen, sillä parisuhteet eivät putoa ihmisen eteen taivaalta. Kumppanin löytäminen vaatii aloitetta sinulta.

Ole johdonmukainen. Jos haluat löytää kumppanin, sinun täytyy toimia, eikä ainoastaan odotella sohvalla.

6. Aseta realistisia tavoitteita itsellesi

Some figure

Kukapa ei haluaisi äärimmäisen komeaa tai kaunista kumppania? Tämän todennäköisyys saattaa kuitenkin olla pieni, ja parasta on etsiä ihmisiä, jotka ovat todellisia ja joihin sinulla on mahdollisuus. Löytääksesi rakkauden, mielesi tulee olla tanakasti maan pinnalla.

7. Kokeile nettiäkin

Some figure

On lukuisia nettipalveluita, joiden avulla voidaan tutustua uusiin ihmisiin. Yksi tärkeimmistä säännöistä on tietysti (kuten pätee kaikkiin suhteisiin internetissä) se, että sinun tulee olla tarkkana valehtelijoiden varalta.

Ikävä kyllä jotkut meistä ovat epärehellisiä ja luovat valeprofiileja, jotta saisivat olla toisten kanssa vuorovaikutuksessa tietokoneensa ruudun suojista.

  • Jotta voisit hyödyntää näitä palveluita parhaiten, luo rehellinen profiili, jossa on todenmukainen kuva sinusta.
  • Älä valehtele iästäsi, pituudestasi, painostasi tai mistään muustakaan puolestasi.

Jos et ole rehellinen, miten voisit odottaa rehellistä, hyvää ja todellista parisuhdetta?

Jos suostut viettämään aikaa jonkun internetissä tapaamasi kanssa, yritä järjestää tapaaminen paikkaan, jossa on muitakin ihmisiä, kuten ravintola, puisto tai ostoskeskus. Näin varmistat, että olet turvassa.

8. Älä jää kotiin istumaan

Some figure

Toisin kuin elokuvissa, rakkaus ei ilmesty ovelle, jos ihminen ei tee mitään sen löytääkseen.

“Rakkautta ensi silmäyksellä” on myöskin melko harvinainen tapahtuma, mutta näin on etenkin, jos jäädään yksin kotiin odottamaan rakkauden saapumista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Valdez Medina, J. L., Colín, B. G., Maya Martínez, M. U., Montes de Oca, Y. P. A., Arratia López Fuentes, N. I. G., & Torres Muñoz, M. A. (2013). Las Causas Que Llevan A La Infidelidad: Un Análisis Por Sexo. Acta de Investigación Psicológica. https://doi.org/10.1016/S2007-4719(13)70966-9
  • Perles, F., San Martín, J., Canto, J., & Moreno, P. (2011). Inteligencia emocional, celos, tendencia al abuso y estrategias de resolución de conflicto en la pareja. Escritos de Psicología / Psychological Writings. https://doi.org/10.5231/psy.writ.2011.0605
  • Martínez-Álvarez, J. L., Fuertes-Martín, A., Orgaz-Baz, B., Vicario-Molina, I., & González-Ortega, E. (2014). Vínculos afectivos en la infancia y calidad en las relaciones de pareja de jóvenes adultos: El efecto mediador del apego actual. Anales de Psicologia. https://doi.org/10.6018/analesps.30.1.135051
  • Comte-Sponville, A. (2015). El amor. Ni El Sexo Ni La Muerte. https://doi.org/10.1021/la1039442
  • Benedetti, M. (1999). El amor, las mujeres y la vida. El Amor, Las Mujeres Y La Vida. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.