Logo image
Logo image

Näin syntyy onnellinen avioliitto

3 minuuttia
Avioliitto ei merkitse vain sitoumuksia, vaan myös vapauksia. Ylä- ja alamäissä saa toisen ihmisen tukea. Vaali suvaitsevaisuutta ja rakkautta. Jokainen osa-alue on avainasia liiton pitämiseksi onnellisena.
Näin syntyy onnellinen avioliitto
Viimeisin päivitys: 05 kesäkuuta, 2019

Enin osa rakastuneista pareista päätyy naimisiin ja toivoo viettävänsä loppuelämänsä yhdessä ilman ongelmia. Avioliittoon astuminen ei ole kuitenkaan matkan pää, vaan ainoastaan yksi uusi askel parisuhteen tarinassa. Tänään kerromme, kuinka syntyy onnellinen avioliitto.

Olisi mahtavaa, jos pari pysyisi yhdessä vanhuuteen asti. Mutta kuvittelepa, että sinä ja kumppanisi saatatte voida rakastaa toisianne pitkään vain pitämällä toisistanne huolta ja osoittamalla luottamusta, kunnioitusta, uskollisuutta ja hyväksyntää. Rakkauden avulla voitte voittaa kaikki mahdolliset eteen tulevat esteet.

On tärkeää vaalia sellaisia taitoja, joita tarvitaan onnistuneeseen avioliittoon. On oleellista elää elämää tuntien itsensä onnelliseksi sen eri osa-alueilla, ja avioliitto on niistä yksi.

Näin syntyy onnellinen avioliitto

Some figure

Valitettavasti avioliitto ei ole sopimus, joka takaisi sen, että kaksi ihmistä tulee pysymään yhdessä ja olemaan onnellisia elämänsä loppuun saakka. Kuinka syntyy onnellinen avioliitto? Siihen on joitakin tärkeitä yleissääntöjä, joista voi olla apua.

Kommunikaatio

Parisuhteen kummankin osapuolen tulisi tietää, mistä toinen pitää ja ei pidä. Heidän tulisi aina keskustella kaikista kumpaakin osapuolta koskevista tilanteista ja todella kuunnella, mitä toisella on sanottavanaan.

Luottamus

Luottamus on ratkaisevan tärkeää terveen parisuhteen kannalta. Parin tulisi pysyä aina rehellisinä toisilleen ja olla pettämättä toisen luottamusta. Epäluottamus toiseen on merkki epävarmuudesta, ja se voi saada avioliiton hajoamaan.

Lue tämäkin artikkeli: 5 elettä, joita onnelliset parit tekevät ennen nukkumaanmenoa

Kunnioitus

Stressin ja vihamielisyyden vallitessa vältä sanomasta loukkaavia asioita. Vaikka ongelmat olisi selvitettävissä, joskus pettymykset kasaantuvat toinen toisensa päälle. Muista, että olette molemmat aikuisia ja jos odotatte kunnioitusta, sitä on annettava puolin ja toisin.

Riippumattomuus

Ajanvietto kumppanin kanssa on tärkeää, sillä se muodostaa avioliiton perustan. Tämä ei silti tarkoita sitä, että puolisoiden tulisi luopua itsenäisyydestään. Jokaisella on oltava oma tilansa. Toisen on annettava elää unelmiaan ja elämäänsä, ja hänen on saatava kumppanilta tukea.

Läheisyys

Seksi on hyvin tärkeää kaikissa parisuhteissa. Välttäkää yksitoikkoisuutta ja kokeilkaa uusia asioita saadaksenne nautinnollisempia elämyksiä. Kerro kumppanillesi mistä pidät ja et pidä, äläkä koskaan anna rakkauden liekkien sammua.

Avioliiton merkitys

Some figure

Avioliitto edustaa yhtä syvintä rakkauden ilmentymää. Se määritellään instituutioksi, joka mahdollistaa siteen luomisen kahden jäsenen välille, ja sitä pidetään yhteiskunnan perustana. Se on ihmisen elämän yksi tärkeimmistä yrityksistä, ja siitä voi tulla parin luottamuksen, yhteenkuuluvuuden ja yhtenäisyyden ympäristö. Se merkitsee myös perheen alkua.

Yhteisöt, joissa avioliittoja on enemmän, merkitsevät yleensä parempaa hyvinvointia lasten, naisten ja miesten kannalta, verrattuna niihin yhteisöihin, joissa avioerojen määrä on suuri. Avioliitto ei ole pelkkä henkilökohtainen mieltymys, vaan koko yhteisön etu, sekä parille itselleen että heidän ympäristölleen.

Lue tämäkin artikkeli: Miten päästä pois myrkyllisestä parisuhteesta?

Onnellinen avioliitto hyödyttää

Onnellinen avioliitto hyödyttää parisuhteen osapuolia valtavasti sekä fyysisesti että psyykkisesti. Samalla se voi tarjota parille turvallisemman elämän ja tyydyttää paremmin seksuaalisuuteen ja läheisyyteen liittyvät tarpeet. Onnellinen avioliitto tarjoaa muun muassa seuraavat hyödyt:

  • Onnellisessa avioliitossa elävät ihmiset sairastuvat pienemmällä todennäköisyydellä sydän- ja verisuonisairauksiin. Ja sairastuessa ihminen voi luottaa kumppanin tukeen, mikä auttaa toipumaan nopeammin.
  • Fyysinen kosketus ja läheisyys vapauttaa oksitosiinia, hormonia, joka kykenee ehkäisemään stressin vaikutuksia elimistössä.
  • Keski-iän saavuttaminen harmonisessa parisuhteessa johtaa pidempään elämään, verrattuna riitaisassa avioliitossa eläviin tai naimattomiin ihmisiin.
  • Avioliitto on ihanteellinen tila lasten kasvatusta ajatellen. Onnellisissa avioliitoissa syntyvät lapset menestyvät todennäköisemmin elämässä.

Muista, että onnellisuus ei ole päämäärä, vaan tie. Elämän mittainen liitto on mahdollinen, mutta on oleellista osata tehdä avioliitosta onnellinen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Kiecolt-Glaser, J. K., & Newton, T. L. (2001). Marriage and health: His and hers. Psychological Bulletin. https://doi.org/10.1037/0033-2909.127.4.472

Waite, L. J. (2007). Does Marriage Matter? Demography. https://doi.org/10.2307/2061670

Wilson, C. M., & Oswald, A. J. (2005). How does marriage affect physical and psychological health? A survey of the longitudinal evidence. IZA Discussion Paper.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.