Pöydän koristelu: edulliset ja kauniit ideat

Pöydän koristelu erityisiä tai juhlavia tilanteita varten onnistuu parhaiten näyttävän asetelman avulla. Nyt kerromme, miten saat aikaan kauniita ja luovia, pöydän kruunaavia asetelmia - jos suunnittelet juhlia, ehkäpä näistä löytyy sopiva idea!
Pöydän koristelu: edulliset ja kauniit ideat

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Oletko aikeissa järjestää illanistujaiset kotonasi? Tai kenties lounaan läheisille? Olipa tilanne mikä tahansa, pöydän koristelu ja kaunis kattaus täydentävät mukavaa yhteistä hetkeä! Asetelmien tekoon on monia erilaisia lähestymistapoja, jotkut yksinkertaisia, toiset monimutkaisempia ja luovempia.

Nyt annamme joitakin käteviä ja helppoja ideoita, jotta voisit loihtia edullisen, persoonallisen ja kauniin asetelman pöydän viimeistelemiseksi. Nämä luomukset sopivat monenlaisiin tilanteisiin, mutta parasta on kenties se, että voit hyödyntää monia sellaisia materiaaleja, joita löytyy aina kodin kaappien perukoilta.

Pöydän koristelu: mistä kannattaa aloittaa?

Seuraavissa ratkaisuissa tavallisia materiaaleja ja esineitä käytetään yllättävillä tavoilla, ja pieniä muokkauksia tekemällä voit muuntaa niistä juuri järjestämäsi tilaisuuden tyylisiä. Pidä hauskaa!

1. Kastelukannu ja rento kukkasommitelma

pöydän koristelu

Haluaisitko värikkään ja luonnollisia materiaaleja pursuavan katseenvangitsijan juhlapöydällesi? Silloin tämä vaihtoehto on helppo.

Kastelukannu voi olla todella viehättävä maljakko, ja kun se täytetään kukilla, ei muuta tarvitakaan. Suuret ja värikkäät kukat antavat tällaiselle asetelmalle miellyttävän rustiikkisen vivahteen.

2. Lasipurkki tai keraaminen astia kukilla ja nyörillä koristeltuna

Älä heitä pois erilaisia lasipurkkeja, joita keittiöön kertyy! Tämä asetelma syntyy yksinkertaisesti purkista, vedestä ja kukista.

Lisäksi voit käyttää narua koristelemaan purkin yläosan. Tämä on viehättävä pöytäkoriste, joka syntyy nopeasti.

3. Pöydän koristelu ihan millä tahansa, mitä keittiön ruokakaapeista löytyy

Miten olisi riisin, papujen tai vaikkapa siementen käyttö koristelussa? Täytä lasipurkki niillä; voit esimerkiksi kaataa ensin pohjalle riisiä ja sitten laittaa siemeniä päälle.

Näin saat aikaan kauniin ja värikkään kerroskoristeen, ja kun lisäät siihen vielä muutamia kukkia, tuloksena on kaunis ja myös erikoinen kauttauksen piristys.

4. Kukkia kahvikupissa

pöydän koristelu

Vieraat ovat kohta ovella, mutta pöydässä ei vielä ole kukkia, eikä maljakkoa löydy mistään. Ei hätää, sillä voit viedä pöytään kauniin kahvikupin ja sinne sitten vain kukkia rentoon asetelmaan. Todella vaivatonta, ja tämä on myös yksi virkistävän erilainen tapa laittaa kukat esille.

Kupeista ei varmasti ole pulaa kenenkään keittiössä, joten tämä asetelma muotoutuu helposti.

5. Äärimmäisen helppo tapa laittaa kukkia pöytään

Yksi idea, joka on varmasti vaivaton ja silti aina tyylikäs ja kekseliäs, on ottaa viinilasi tai muu korkea lasi, ja sitten vain yksi kaunis kukka. Tällainen asetelma on minimalistinen, mutta se on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin kaunis.

6. Hedelmät asetelmien materiaalina

Entä sitten hedelmät? Ne sopivat etenkin syksyisiin hetkiin pöydän äärellä, ja aikaa asetelman luomiseen ei mene kuin muutama minuutti.

Jotta saisit kauniin lopputuloksen, ota vain sopiva kori ja laita siihen hedelmiä, jotka sopivat yhteen. Voit myös lisätä kukkia, ruohoa tai männynneulasia, tai mitä tahansa joka mielestäsi sopii hyvin syksyisen koristeen osaksi.

7. Kengät pöytäkoristeena…? Kyllä!

Löytyykö kaapeistasi korkokenkiä, joita et ole käyttänyt pitkiin aikoihin?

Täytä ne vain lehdillä ja kukilla, ja voit huomata kuinka helposti syntyy hyvin uniikki asetelma, joka saa varmasti ihailua ja ihmettelyä vierailtasi.

8. Kukat pulloissa

pöydän koristelu

Kauniit pullot, joissa on vettä ja jokunen pitkä kukka, ovat ihan sellaisenaan tyylikkäitä ja rentoja koristeita pöytään.

9. Pöydän koristelu kelluvilla kynttilöillä

Kynttilät ovat tietysti aina pöytäkoristelun perusaineksia, eivätkä ne voi puuttua tältäkään listalta. Etenkin syksyn ja talven kattauksiin kannattaa kokeilla seuraavaa edullista ideaa.

Hanki kelluvia kynttilöitä ja laita niitä sitten kulhoon, jossa on vettä. Laita kulhoon myös kukkia (laita ne täysin veden pinnan alle). Kynttilöiden tulee jäädä veden pinnalle. Tuloksena on todella kaunis ja tunnelmallinen sommitelma.

10. Kivet ja kynttilät

Tähän tarvitaan kulho, jonka suu on niin laaja, että pääset koristelemaan kipon sisuksen helposti. Laita kauniita koristekiviä sisälle kippoon – voit maalata kivet tai jättää luonnollisen näköisiksi, ja keskelle sopii vaikka kynttilä.

Voit myös valmistaa erilaisia versioita laittamalla keskelle pitkän, paksun tai pienen kynttilän.

11. Vesimeloni ja kukat on yllättävä, mutta toimiva koristeyhdistelmä

Leikkaa vesimelonista pienet palat kummastakin päästä. Laita se pystyyn astiaan ja tökkää sinne muutamia pitkävartisia kukkia, ja käsissäsi on yllättävän kaunis ja hauska pöytäkoriste.

Pienet vesimelonin kuoren palasetkin käyvät. Voit esimerkiksi naulata lyhytvartisia kukkia kuoriin, ja saat loihdittua hyvin omaperäisiä kukin koristeltuja “veneitä”.

12. Sitruunanpalaset koristeina

pöytäkoriste

Ota pyöreä, läpinäkyvä astia ja täytä se sitruunan tai appelsiinin viipaleilla (tai vaikkapa limetin tai muun vastaavan hedelmän). Sitten lisää vielä muutama kukka kaunistukseksi, ja valmista tuli! Voit tietysti käyttää kokonaisia sitruunoita tai mitä tahansa muita hedelmiä, sillä ne toimivat viehättävinä koristeina sellaisenaan.

Oletko jo kokeillut koristelua sitruunoilla? Ne tuovat heti annoksen raikkautta ja harmoniaa ympäristöön, ja tällainen värikäs pöytäkoriste on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihastuttava.

13. Kynttilä lasin alla

Nyt näet, miten tavallisen idean voi muuntaa hyvin luovaksi jo pienellä muutoksella!

Tarvitset tähän vain viinilasin ja pienen kynttilän. Käännä lasi ylösalaisin ja laita kynttilä pohjan päälle. Näin helppoa, yksinkertaista ja kuitenkin taatusti tavallisesta poikkeavaa koristelua saa hakea!

14. Koriste pilleistä

Jos kaapeistasi löytyy värillisiä pillejä (vaikkapa lapsen synttäreiden jäljiltä), nyt saat oivallisen keinon niiden käyttämiseksi hyödyllisellä tavalla!

  • Ota purkki tai lasi, mittaa sen korkeus ja leikkaa pillit sen mukaisesti.
  • Sitten laita pillit purkin sisälle ja lisää muutamia kukkia niiden ympärille.
  • Pillit peittävät lopulta purkin koko pinnan.
  • Laita sitten vielä narua tai nauhaa, jotta koriste saa loppusilauksen.

15. Kukat lintuhäkissä

Löytyykö autotallista vanhaa lintuhäkkiä? Tai koristehäkkiä? Tällaiset sopivat nimittäin myös asetelmien tekoon.

Laita sopivia kukkia häkkiin sisälle (on ihan OK, jos kukat ja niiden lehdet tulevat ulos). Jos jätät portin auki, asetelma näyttää ensinnäkin kauniimmalta, mutta se toimii myös ikään kuin “oodina vapaudelle”, eikö vain?

16. Päärynät kauniilla tarjottimella

Tähän tarvitset tarjottimen (suosittelemme ovaalin muotoista). Laita sen pohjalle männynneulasia syksyisen tyylin luomiseksi. Sitten lisää vielä kolme tai neljä päärynää, ja lopuksi voit antaa lisää väriä rypäleillä tai muilla pienillä ja sopivan värisillä hedelmillä.

17. Kepit ja kukat – yllättävän toimiva yhdistelmä

Seuraavan kerran kun olet kävelyllä lasten kanssa, hyödynnä tilaisuus ja kerää koristemateriaaleja!

Ota talteen muun muassa keppejä. Sitten laita ne nippuun ja lisää kukkia oksien väliin. Lopuksi kiinnitä nämä toisiinsa narulla tai nauhalla, jotta nippu pysyy kunnolla pystyssä ilman apua.

Kuten huomaat, on lukemattomia tapoja koristella pöytä vähän erikoisemmalla tavalla kuin pelkällä kukkakimpulla ja maljakolla. Voit käyttää lähes mitä tahansa kotoa löytyvää materiaalia. Päästä luovuutesi valloilleen!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.