20 luovaa ideaa kenkien säilytykseen

Valitse tästä artikkelista itsellesi parhaiten sopiva ratkaisu kenkien säilytykseen, tai yhdistele erilaisia ideoita saavuttaaksesi persoonallisen ja järkevän säilytysmuodon.
20 luovaa ideaa kenkien säilytykseen

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Mitä tulee kodin järjestämiseen ja tavaroiden säilytykseen, voi tilan puute tai suuri määrä tavaraa tehdä säilytyksestä hankalaa. Monilla meistä on monta paria kenkiä kevyistä kesäkengistä raskaisiin talvisaappaisiin, eikä kengille välttämättä löydy helposti säilytystilaa. Usein kengät päätyvät eteiseen tilaa vieden, ja hienommat kengät säilötään vaatekaapin perukoille, josta niitä on vaikea löytää. Kenkien säilytys vaikuttaa pitkälti siihen miten hyvässä kunnossa ne säilyvät, joten tähän kannattaa kiinnittää huomiota.

Harvoin kenkien säilytyksessä tulee mieleen kokeilla luovia ja hauskoja ratkaisuja, ja tästä syystä kokosimme listan 20 eri ideasta kenkien säilytykseen. Mikä on sinun suosikkisi?

1. Kenkien säilytys lokeroissa

Erillisistä lokeroista koostuva penkki tai hylly sopii hyvin kenkien säilytyksen lisäksi monien kodin pikkutavaroiden säilytykseen. Kokeile uusia ratkaisuja rohkeasti. Kengät ovat helposti nähtävillä ja saatavilla, ja penkki mahtuu helposti eteiseen.

2. Kenkähylly ovessa

Hyödyntämällä kenkähyllyjä voit säilyttää kenkäsi siististi, mutta poissa näkyviltä, jos kiinnität hyllyn esimerkiksi vaatekaapin tai makuuhuoneen oveen.

3. Läpinäkyvät muovilaatikot

Jos kodistasi löytyy jo valmiiksi runsaasti käyttämättömiä muovilaatikoita, voit hyödyntää niitä kenkien säilytyksessä. Laatikoita saa ostettua myös edullisesti supermarketeista. Käyttämällä muovilaatikoita pääset eroon helposti harastuvista ja epäsiistin näköisistä kenkälaatikoista, ja tehdäksesi kenkien valinnasta helpompaa, voit ottaa kuvan jokaisesta parista ja liimata sen laatikon ulkopuolelle: näin sinun ei tarvitse avata kaikkia laatikoita etsiessäsi tiettyä paria.

4. Puinen kenkähylly

kenkien säilytys

Kenkähyllyt ovat edullinen ja tilaa säästävä ratkaisu ahtaaseenkin eteiseen. Kengät pysyvät siisteinä ja ne on helppo ottaa käyttöön tarvittaessa.

5. Tölkit uusiokäyttöön

Suuret metallitölkit soveltuvat läpysköiden ja sandaaleiden säilöntään kuvan osoittamalla tavalla. Jos rakastat tee se itse -projekteja, on tässä yksi mielenkiintoinen sellainen. Tölkit voi kiinnittää mille tahansa pinnalle.

6. Roikkuvat säilytysratkaisut

Kuvan kaltaiset säilytysratkaisut ovat helppo ja kätevä tapa järjestellä kengät pois lattiatasosta. Voit asettaa säilytyspussin roikkumaan vaatehuoneeseen, eteiseen tai muuhun haluamaasi tilaan.

7. Värilliset hyllyt

Kauniilla väreillä maalatut kenkähyllyt nostattavat huoneen ilmapiiriä ja tuovat persoonallisuutta kotiin. Järjestele kengät niiden tyylin mukaan ja pidä ne näkyvillä.

8. Tikapuut kengille

Vanhat tikapuut muuntuvat nopeasti täydelliseksi säilytystilaksi kauniimmille kengillesi. Maalaa tikapuut haluamallasi värillä ja aseta ne seinää vasten. Tämä tuo ihanan vintagefiiliksen kotiisi.

9. Korkokengät ohuilla hyllyillä

Korkeakorkoisten kenkien säilytys onnistuu hyvin kuvan osoittamalla tavalla.

 Korkokengät voi säilyttää kuvan osoittamalla tavalla kauniisti ja mahdollisimman vähän tilaa vieden.

10. Muut säilytysratkaisut

Monet huonekaluvalmistajat myyvät kuvan kaltaisia säilytysratkaisuja, jotka sopivat vaatekaappeihin. Nämä auttavat järjestämään ja säilömään kengät helposti.

11. Uusiokäytetyt PVC-putket

Työmaalta saadut PVC-putket kelpaavat hyvin uusiokäyttöön kenkien säilytyksessä. Putket voi leikata haluamaansa kokoon, maalata ja yhdistää kuvan osoittamalla tavalla. Tämä tyyli sopii hyvin etenkin tehdasmaisesta tyylistä pitäville.

12. Suuri hyllykkö

Jos tilaa ja kenkiä riittää, on syytä harkita kuvan kaltaisen hyllykön rakentamista tai ostamista. Muista puhdistaa kengät ennen niiden säilyttämistä, tai muutoin voit tuhria hyllyt.

13. Saappaat roikkumaan henkareista

Housuhenkareiden käyttö on nerokas tapa säilyttää saappaat. Pystyasennossa säilytetyt saappaat pitävät muotonsa paremmin, eikä poimuja tai muita merkkejä pääse syntymään.

14. Puiset tangot

Tämä säilytyskeino soveltuu etenkin pitkävartisille kengille, kuten kumisaappaille ja talvikengille.

15. Kori

Käytä pientä koria sandaalien säilömiseen.

16. Pystysuora kenkäteline

Tämä kaunis kenkäteline tuo elegantin kosketuksen kotiisi, samalla kengät pysyvät näkyvillä ja helposti saatavilla.

17. Kenkähylly

Kenkähyllyt ovat loistava keino säilöä kengät eteisessä tai muussa ahtaassa tilassa, joissa kenkiä ei halua pitää näkyvillä. Tämä säilytysratkaisu sopii erityisen hyvin kengille joita käytät joka päivä, sillä näin ne ovat helposti saatavilla.

18. Seinään kiinnittyvä “kalateline”

Tämä mielenkiintoinen hyllykkö säilöö kengät siististi.

19. Säilytystila lenkkareille

Voit hyödyntää suuria laatikoita etenkin treenikenkien ja muiden vapaa-ajan kenkien säilömiseen, mikäli et halua säilöä niitä kaikkia erillisillä hyllyillä. Tämä on siisti keino säilöä kengät, jotka saattavat olla jo kuluneita ja nuhraantuneen näköisiä.

20. Puiset laatikot

Puiset viini- tai hedelmälaatikot soveltuvat hauskasti kenkien säilytykseen kuvan osoittamalla tavalla. Voit kiinnittää laatikot suoraan seinään tai yhdistää niistä laatikoston. Hio ja maalaa laatikot haluamallasi värillä ja kokoa kaipaamasi säilytystila edullisesti.

Tykästyitkö tämän artikkelin ideoihin? Toivomme, että tästä on apua kenkien järjestelyyn kotonasi!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
7 keinoa estää kenkien aiheuttamia rakkoja
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
7 keinoa estää kenkien aiheuttamia rakkoja

On olemassa joitakin ratkaisuja ja ehkäiseviä toimenpiteitä, joilla ihoa voi suojata jo ennen kuin rakkoja syntyy. Koita vaikka!


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.