Logo image
Logo image

20 luovaa ideaa kenkien säilytykseen

3 minuuttia
Valitse tästä artikkelista itsellesi parhaiten sopiva ratkaisu kenkien säilytykseen, tai yhdistele erilaisia ideoita saavuttaaksesi persoonallisen ja järkevän säilytysmuodon.
20 luovaa ideaa kenkien säilytykseen
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Mitä tulee kodin järjestämiseen ja tavaroiden säilytykseen, voi tilan puute tai suuri määrä tavaraa tehdä säilytyksestä hankalaa. Monilla meistä on monta paria kenkiä kevyistä kesäkengistä raskaisiin talvisaappaisiin, eikä kengille välttämättä löydy helposti säilytystilaa. Usein kengät päätyvät eteiseen tilaa vieden, ja hienommat kengät säilötään vaatekaapin perukoille, josta niitä on vaikea löytää. Kenkien säilytys vaikuttaa pitkälti siihen miten hyvässä kunnossa ne säilyvät, joten tähän kannattaa kiinnittää huomiota.

Harvoin kenkien säilytyksessä tulee mieleen kokeilla luovia ja hauskoja ratkaisuja, ja tästä syystä kokosimme listan 20 eri ideasta kenkien säilytykseen. Mikä on sinun suosikkisi?

1. Kenkien säilytys lokeroissa

Some figure

Erillisistä lokeroista koostuva penkki tai hylly sopii hyvin kenkien säilytyksen lisäksi monien kodin pikkutavaroiden säilytykseen. Kokeile uusia ratkaisuja rohkeasti. Kengät ovat helposti nähtävillä ja saatavilla, ja penkki mahtuu helposti eteiseen.

2. Kenkähylly ovessa

Some figure

Hyödyntämällä kenkähyllyjä voit säilyttää kenkäsi siististi, mutta poissa näkyviltä, jos kiinnität hyllyn esimerkiksi vaatekaapin tai makuuhuoneen oveen.

3. Läpinäkyvät muovilaatikot

Some figure

Jos kodistasi löytyy jo valmiiksi runsaasti käyttämättömiä muovilaatikoita, voit hyödyntää niitä kenkien säilytyksessä. Laatikoita saa ostettua myös edullisesti supermarketeista. Käyttämällä muovilaatikoita pääset eroon helposti harastuvista ja epäsiistin näköisistä kenkälaatikoista, ja tehdäksesi kenkien valinnasta helpompaa, voit ottaa kuvan jokaisesta parista ja liimata sen laatikon ulkopuolelle: näin sinun ei tarvitse avata kaikkia laatikoita etsiessäsi tiettyä paria.

4. Puinen kenkähylly

Some figure

Kenkähyllyt ovat edullinen ja tilaa säästävä ratkaisu ahtaaseenkin eteiseen. Kengät pysyvät siisteinä ja ne on helppo ottaa käyttöön tarvittaessa.

5. Tölkit uusiokäyttöön

Some figure

Suuret metallitölkit soveltuvat läpysköiden ja sandaaleiden säilöntään kuvan osoittamalla tavalla. Jos rakastat tee se itse -projekteja, on tässä yksi mielenkiintoinen sellainen. Tölkit voi kiinnittää mille tahansa pinnalle.

6. Roikkuvat säilytysratkaisut

Some figure

Kuvan kaltaiset säilytysratkaisut ovat helppo ja kätevä tapa järjestellä kengät pois lattiatasosta. Voit asettaa säilytyspussin roikkumaan vaatehuoneeseen, eteiseen tai muuhun haluamaasi tilaan.

7. Värilliset hyllyt

Some figure

Kauniilla väreillä maalatut kenkähyllyt nostattavat huoneen ilmapiiriä ja tuovat persoonallisuutta kotiin. Järjestele kengät niiden tyylin mukaan ja pidä ne näkyvillä.

8. Tikapuut kengille

Vanhat tikapuut muuntuvat nopeasti täydelliseksi säilytystilaksi kauniimmille kengillesi. Maalaa tikapuut haluamallasi värillä ja aseta ne seinää vasten. Tämä tuo ihanan vintagefiiliksen kotiisi.

9. Korkokengät ohuilla hyllyillä

Some figure

Korkeakorkoisten kenkien säilytys onnistuu hyvin kuvan osoittamalla tavalla.

 Korkokengät voi säilyttää kuvan osoittamalla tavalla kauniisti ja mahdollisimman vähän tilaa vieden.

10. Muut säilytysratkaisut

Some figure

Monet huonekaluvalmistajat myyvät kuvan kaltaisia säilytysratkaisuja, jotka sopivat vaatekaappeihin. Nämä auttavat järjestämään ja säilömään kengät helposti.

11. Uusiokäytetyt PVC-putket

Some figure

Työmaalta saadut PVC-putket kelpaavat hyvin uusiokäyttöön kenkien säilytyksessä. Putket voi leikata haluamaansa kokoon, maalata ja yhdistää kuvan osoittamalla tavalla. Tämä tyyli sopii hyvin etenkin tehdasmaisesta tyylistä pitäville.

12. Suuri hyllykkö

Some figure

Jos tilaa ja kenkiä riittää, on syytä harkita kuvan kaltaisen hyllykön rakentamista tai ostamista. Muista puhdistaa kengät ennen niiden säilyttämistä, tai muutoin voit tuhria hyllyt.

13. Saappaat roikkumaan henkareista

Some figure

Housuhenkareiden käyttö on nerokas tapa säilyttää saappaat. Pystyasennossa säilytetyt saappaat pitävät muotonsa paremmin, eikä poimuja tai muita merkkejä pääse syntymään.

14. Puiset tangot

Some figure

Tämä säilytyskeino soveltuu etenkin pitkävartisille kengille, kuten kumisaappaille ja talvikengille.

15. Kori

Some figure

Käytä pientä koria sandaalien säilömiseen.

16. Pystysuora kenkäteline

Some figure

Tämä kaunis kenkäteline tuo elegantin kosketuksen kotiisi, samalla kengät pysyvät näkyvillä ja helposti saatavilla.

Suositeltua lukemista: 12 loistavaa vinkkiä, jotta kenkäsi eivät satuta

17. Kenkähylly

Some figure

Kenkähyllyt ovat loistava keino säilöä kengät eteisessä tai muussa ahtaassa tilassa, joissa kenkiä ei halua pitää näkyvillä. Tämä säilytysratkaisu sopii erityisen hyvin kengille joita käytät joka päivä, sillä näin ne ovat helposti saatavilla.

18. Seinään kiinnittyvä “kalateline”

Some figure

Tämä mielenkiintoinen hyllykkö säilöö kengät siististi.

19. Säilytystila lenkkareille

Voit hyödyntää suuria laatikoita etenkin treenikenkien ja muiden vapaa-ajan kenkien säilömiseen, mikäli et halua säilöä niitä kaikkia erillisillä hyllyillä. Tämä on siisti keino säilöä kengät, jotka saattavat olla jo kuluneita ja nuhraantuneen näköisiä.

20. Puiset laatikot

Some figure

Puiset viini- tai hedelmälaatikot soveltuvat hauskasti kenkien säilytykseen kuvan osoittamalla tavalla. Voit kiinnittää laatikot suoraan seinään tai yhdistää niistä laatikoston. Hio ja maalaa laatikot haluamallasi värillä ja kokoa kaipaamasi säilytystila edullisesti.

Tykästyitkö tämän artikkelin ideoihin? Toivomme, että tästä on apua kenkien järjestelyyn kotonasi!

Suositeltua lukemista: Eroon kenkien hajuista – 8 helppoa vinkkiä

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.