12 loistavaa vinkkiä, jotta kenkäsi eivät satuta

21 huhtikuun, 2019
Voidaksesi tehdä kengistäsi vähän isommat ja joustavammat sekä estää niitä hiertämästä, voit laittaa niihin esimerkiksi alkoholia tai laittaa ne jopa pakastimeen vesipussit sisällään.

Kenkäsi vaikuttavat radikaalisti jalkojesi terveyteen ja hyvinvointiin. Useimmat naiset ovat kokeneet kipua aiheutuen kengistä joita he rakastavat, mutta jotka ovat liian epämukavat jalassa. Kenkien valmistukseen käytetty materiaali ja niiden ulkomuoto yleensä määrittelevät juuri kuinka mukavat tai epämukavat ne ovat pitää jalassa.

Muokkaa kenkäsi jalkoihisi sopivaksi

Ongelma on, että monesti kengät eivät aiheuta mitään ongelmia kun laitat ne jalkaan ensimmäisen kerran kaupassa.

Tästä syystä on hyvä tietää muutama jippo, jotta voit muokata kenkäsi sopiviksi jalkoihisi, mikä tarkoittaa kenkien koon tai muodon muokkaamista kotikonstein. Alla annamme sinulle 12 yksinkertaisinta tapaa varmistaa, että kenkäsi eivät satuta jalkojasi, jotta sinun ei tarvitsisi luopua niistä!

kenkäsi satuttavat jalkojasi

1. Pue kaksi paria sukkia

Kun kenkäsi ovat vain hieman liian tiukat, ja ne tuntuvat epämukavilta käyttää, ratkaisu voi olla laittaa kaksi paria paksuja sukkia jalkaan kun pidät kenkiäsi jalassa ensimmäisinä päivinä.

Laita kahdet sukat jalkaan, kävele muutaman minuutin ajan, ja muutaman päivän jälkeen kenkäsi ovat leveämmät ja tuntuvat mukavammilta.

 2. Vesipussi kenkään ja kenkä pakastimeen

kenkäsi ovat liian pienet jaloillesi

Jäisten pussien jippo on tullut erittäin suosituksi, sillä se tekee liian pienistä kengistä suuremmat.

Täytä pussi vedellä ja laita se kengän sisään. Laita kenkä sitten pakastimeen päiväksi tai pariksi. Kun vesi jäätyy ja laajenee, myös kengät laajenevat ja niitä on helpompi käyttää.

3. Suihkuta kenkäsi hiuslakalla

Estääksesi jalkojasi liukastelemasta hikisessä kengässä, ota vähän hiuslakkaa ja suihkuta sitä kengän sisään, ilman että se tulee liian märäksi.

Suosittelemme tätä keinoa hyvin korkeille korkokengille tai kengille, jotka ovat varpaista avonaiset.

4. Laita kahdet pohjalliset

Klassinen temppu jo liiaksi venyneille kengille, tai niille jotka mistä tahansa syystä ovat liian isot sinulle, on käyttää kaksia pohjallisia.

Pohjalliset on helppo löytää kaupasta, ja ne voi myös tarvittaessa tehdä kotona vaikka pahvista.

Itse asiassa, jos kyseessä on hätätapaus eikä sinulla ole pohjallisia, voit ratkaista ongelman käyttämällä terveyssiteitä. Vaikka se vaikuttaakin aika oudolta, terveyssiteiden liima tarttuu kenkiin hyvin, ja tekee niistä mukavammat.

5. Käytä hieman deodoranttia

Jos kenkäsi satuttavat tai hiertävät, hiero deodoranttia kyseisille jalkojen alueille, joita kenkäsi hankaavat. Tämä tuote antaa ihon liukua kengän alla paremmin ja se ehkäisee rakkoja.

6. Käytä hiustenkuivaajaa

muokkaa kenkäsi hiustenkuivaajan avulla

Hiustenkuivaajasta tuleva lämpö usein pehmentää kenkiäsi, jolloin ne muovautuvat täydellisesti jalkoihisi. 

Laita jalkaasi pari uusia paksuja sukkia, laita jalkasi kenkääsi, ja pistä hiustenkuivaaja päälle viidestä kymmeneen minuuttia.

7. Hanki liimattavia tyynyjä

Geelipalat tai teippi on hyödyllinen tapa estää kengän remmien hankaamista ja rakkojen aiheuttamista. Liimaa ne kenkiesi reunoille ja varmista että ne ovat hyvin kiinni, jotta ne eivät vaikuta jalkoihisi tai nilkkoihisi.

8. Ehkäise liukastumiset hiekkapaperilla

Yksinkertainen pala hiekkapaperia puulle voi ehkäistä epämukavia liukastumisia jotka aiheutuvat pehmeistä kengänpohjista. Hiero hiekkapaperia voimakkaasti kenkiisi saadaksesi täydellisen pinnan ja paremman pidon.

9. Peitä remmit puuvillalla

kenkäsi ovat mukavammat puuvillalla peitettyinä

Synteettiset remmit joissakin sandaaleissa voivat aiheuttaa rakkoja ja vammoja esimerkiksi varpaiden väleihin. Estääksesi tämän ja luodaksesi mukavamman tunteen, hanki muutama pala puuvillakangasta ja peitä remmisi niillä.

10. Osta silikonisia suojia

Voit löytää silikonisia suojia kaupoista tai apteekeista; ne voivat suojata hankaamiselta ja kivuliailta rakoilta.

11. Laita alkoholissa liotettua sanomalehteä kenkäsi sisään

tuunaa kenkäsi kotikonstein

Pehmentääksesi kenkiä ja estääksesi niitä olemasta tuskalliset, muovaa sanomalehteä palloiksi ja liota niitä alkoholissa. Laita ne sitten kenkiesi sisälle.

Odota muutama päivä kunnes ne kuivuvat, ja sen ajan jälkeen kenkäsi ovat isommat ja muotoutuneet jalkoihisi.

12. Laita jalkoihisi vaseliinia

vaseliini auttaa pitämään kenkäsi hankaamatta

Vain pieni määrä vaseliinia jaloissa auttaa pitämään ne kosteutettuina ja liukkaina, mikä estää hieromisesta syntyviä vammoja.

Oletko valmis tekemään kengistäsi mukavammat? Käytä näitä ehdotuksia ja anna toinen mahdollisuus rakastamillesi kengille.

Rixe, J. A., Gallo, R. A., & Silvis, M. L. (2012). The barefoot debate: Can minimalist shoes reduce running-related injuries? Current Sports Medicine Reports. https://doi.org/10.1249/JSR.0b013e31825640a6 Sobhani, S., Bredeweg, S., Dekker, R., Kluitenberg, B., van den Heuvel, E., Hijmans, J., & Postema, K. (2014). Rocker shoe, minimalist shoe, and standard running shoe: A comparison of running economy. Journal of Science and Medicine in Sport. https://doi.org/10.1016/j.jsams.2013.04.015