12 loistavaa vinkkiä, jotta kenkäsi eivät satuta

Voidaksesi tehdä kengistäsi vähän isommat ja joustavammat sekä estää niitä hiertämästä, voit laittaa niihin esimerkiksi alkoholia tai laittaa ne jopa pakastimeen vesipussit sisällään.

Useimmat ihmiset ovat kokeneet jonkinlaista kipua aiheutuen kengistä joita he rakastavat, mutta jotka ovat liian epämukavat. Niiden valmistukseen käytetty materiaali, niiden ulkomuoto ja mahdolliset tilpehöörit yleensä määrittelevät juuri kuinka mukavat tai epämukavat ne ovat pitää jalassa.

Ongelma on, että monesti kengät eivät aiheuta mitään ongelmia kun laitat ne jalkaan ensimmäisen kerran kaupassa.

Tästä syystä on hyvä tietää muutama jippo, jotta voit muokata kenkäsi sopiviksi jalkoihisi, mikä tarkoittaa niiden koon tai muodon muokkaamista. Alla annamme sinulle 12 yksinkertaisinta tapaa varmistaa että kenkäsi eivät satu, jotta sinun ei tarvitsisi luopua niistä.

Katsotaanpa!

1. Pidä kaksia sukkia

sukat

Kun kenkäsi ovat vain hieman liian tiukat, ja ne tuntuvat epämukavilta käyttää, ratkaisu voi olla laittaa kaksi paria paksuja sukkia jalkaan kun pidät kenkiäsi jalassa ensimmäisinä päivinä.

Laita kahdet sukat jalkaan, kävele muutaman minuutin ajan, ja muutaman päivän jälkeen kenkäsi ovat leveämmät ja tuntuvat mukavammilta.

2. Jäinen pussi

pussi

Jäisten pussien jippo on tullut erittäin suosituksi, sillä se tekee liian pienistä kengistä suuremmat.

Täytä pussi vedellä ja laita se kengän sisään. Laita kenkä sitten pakastimeen päiväksi tai pariksi. Kun vesi jäätyy ja laajenee, myös kengät laajenevat ja niitä on helpompi käyttää.

3. Suihkuta niihin hiuslakkaa

spray
Estääksesi jalkojasi liukastelemasta hikisessä kengässä, ota vähän hiuslakkaa ja suihkuta sitä kengän sisään, ilman että se tulee liian märäksi.

Suosittelemme tätä keinoa hyvin korkeille korkokengille tai kengille, jotka ovat varpaista avonaiset.

4. Laita kahdet pohjalliset

side

Klassinen temppu jo liiaksi venyneille kengille, tai niille jotka mistä tahansa syystä ovat liian isot sinulle, on käyttää kaksia pohjallisia.

Pohjalliset on helppo löytää kaupasta, ja ne voi myös tehdä kotona pahvista tai etyylivinyyliasetaatista (EVA), muiden vaihtoehtojen muassa.

Itse asiassa, jos kyseessä on hätätapaus eikä sinulla ole pohjallisia, voit ratkaista ongelman käyttämällä terveyssiteitä. Vaikka se vaikuttaakin aika oudolta, terveyssiteiden liima tarttuu kenkiin hyvin, ja tekee niistä mukavammat.

5. Käytä hieman deodoranttia

deodorantti

Jos kenkäsi satuttavat tai hiertävät, hiero deodoranttia kyseisille alueille. Tämä tuote antaa ihon liukua kengän alla paremmin ja se ehkäisee rakkoja.

6. Käytä hiustenkuivaajaa

hiustenkuivaaja

Hiustenkuivaajasta tuleva lämpö usein pehmentää kenkiäsi, jolloin ne muovautuvat täydellisesti jalkoihisi. 

Laita jalkaasi pari uusia paksuja sukkia, laita jalkasi kenkääsi, ja pistä hiustenkuivaaja päälle viidestä kymmeneen minuuttia.

7. Hanki liimattavia tyynyjä

teippi

Geelipalat tai teippi on hyödyllinen tapa estää kengän remmien hankaamista ja rakkojen aiheuttamista. Liimaa ne kenkiesi reunoille ja varmista että ne ovat hyvin kiinni, jotta ne eivät vaikuta jalkoihisi tai nilkkoihisi.

8. Hiero kenkiesi pohjat hiekkapaperilla

hiekkapaperi

Yksinkertainen pala hiekkapaperia puulle voi ehkäistä epämukavia liukastumisia jotka aiheutuvat pehmeistä kengänpohjista.

Hiero hiekkapaperia voimakkaasti kenkiisi saadaksesi täydellisen pinnan ja paremman pidon.

9. Peitä remmit puuvillalla

puuvilla

Synteettiset remmit joissakin sandaaleissa voivat aiheuttaa rakkoja ja vammoja esimerkiksi varpaiden väleihin. Estääksesi tämän ja luodaksesi mukavamman tunteen, hanki muutama pala puuvillakangasta ja peitä remmisi niillä.

10. Osta silikonisia suojia

silikoni

Voit löytää silikonisia suojia kaupoista; ne voivat suojata hankaamiselta ja kivuliailta rakoilta.

11. Laita alkoholissa liotettua sanomalehteä kenkien sisään

lehti

Pehmentääksesi kenkiä ja estääksesi niitä olemasta tuskalliset, muovaa sanomalehteä palloiksi ja liota niitä alkoholissa. Laita ne sitten kenkiesi sisälle.

Odota muutama päivä kunnes ne kuivuvat, ja sen ajan jälkeen kenkäsi ovat isommat ja muotoutuneet jalkoihisi.

12. Laita vaseliinia

vaseliini

Vain pieni määrä vaseliinia jaloissa auttaa pitämään ne kosteutettuina ja liukkaina, mikä estää hieromisesta syntyviä vammoja.

Oletko valmis tekemään kengistäsi mukavammat? Käytä näitä ehdotuksia ja anna toinen mahdollisuus rakastamillesi kengille.