7 vinkkiä voidaksesi käyttää korkokenkiä

Lue nämä mahtavat vinkit, jotka auttavat sinua käyttämään korkokenkiä pidempään, joutumatta kärsimään kivusta.
7 vinkkiä voidaksesi käyttää korkokenkiä

Kirjoittanut Andrea Caillet Bois

Viimeisin päivitys: 11 marraskuuta, 2022

Monet naiset nauttivat korkokenkien käyttämisestä tai joutuvat käyttämään niitä työnsä puolesta tai juhlissa. On kuitenkin monia jotka eivät käytä niitä vaikka he haluaisivatkin, sillä korot tuntuvat liian kivuliailta. Tässä artikkelissa haluamme jakaa kanssasi 7 vinkkiä, joilla saat korkokengistä kivuttomat.

Jalkojamme ei ole anatomisesti suunniteltu korkokengille ja niiden käyttäminen voi johtaa ongelmiin kuten kipuun, rakkoihin, turvotukseen ja arpiin. Seuraamalla alla olevia vinkkejä voit estää tai vähentää näitä ongelmia ja nauttia korkokengistä enemmän!

7 vinkkiä korkokenkien käyttämiseen

Alla haluamme esitellä sinulle joitakin suosituksia korkokenkien käytöstä aiheutuvien inhottavien seurausten poistamiseksi tai vähentämiseksi. Jatka lukemista!

1. Ole kriittinen kun kokeilet korkokenkiä kaupassa

Ensinnäkin meidän pitäisi kokeilla juuri oikeaa kengännumeroa. Liian iso- tai pienikokoisten kenkien käyttö voi lopulta satuttaa jalkoja. Se saattaa vaikuttaa ilmiselvältä, mutta toisinaan unohdamme sen ja on äärimmäisen tärkeää pystyä kävelemään hyvin koroissa.

Joten sinun pitäisi kokeilla molempia kenkiä jalkaasi, kävellä niillä ja varmistaa, että kengän korko on samassa linjassa kantasi keskiosan kanssa. Varmistamalla tämän, kehosi paino jakaantuu paremmin ja ehkäisee siten mahdollisia loukkaantumisia. Jos et ole varma koosta, koita yhtä numeroa pienempää ja yhtä numeroa isompaa kenkää ja vertaile, miltä kukin tuntuu.

Jos et ole tottunut käyttämään korkoja tai ne yleensä satuttavat jalkojasi, sinun ei tulisi ostaa yli 5 cm korkeita korkoja. Valitse myös mahdollisimman leveäkorkoiset kengät. Äläkä osta kenkiä vain niiden upean ulkomuodon takia! Sinun täytyy kokeilla niitä ja osta ne vain, jos ne sopivat sinulle.

Nämä vinkit auttavat jo suuresti.

nainen sovittaa korkokenkiä

2. Kenkien venytykseen käytettävä suihke

Jotkut kengät ovat erityisen kapeita kengän kärjestä. Ahtautuneista varpaista voi tulla ongelma, kun jalkamme turpoavat hieman esimerkiksi illalla seistyämme koko päivän ajan. Suosittelemme siis seuraavaa:

Kuinka se toimii:

 • Suihkuta tuotetta kengän sisään.
 • Laita kengät jalkaan.
 • Kävele kengillä 20 minuutin ajan.
 • Toista seuraavana päivänä.
 • Jos tarpeen, toista nämä vaiheet, kunnes kengät sopivat paremmin jalkoihisi.

3. Kenkätyynyjen käyttäminen

Kenkätyynyt tai geelityynyt ovat pieniä pehmusteita, jotka voit laittaa kenkiin tiettyihin paikkoihin ehkäistäksesi kipua. Ne ovat hyvin käytännöllisiä ja saat ne sovitettua kenkiin hetkessä. Sinun tulisi kantaa yhtä paria mukanasi hätätilanteiden varalta. Tässä pari vinkkiä:

 • Jalkasi päkiän alue, jossa varpaat kohtaavat jalkasi: on normaalia, että jalkoihin sattuu tällä alueella, sillä se on alue, jossa jalkasi taipuu ja joka tukee kehosi painoa.
 • Kantapäät: toinen alue, johon on tapana sattua, on kantapäät.

4. Liukumattomat pohjalliset

Liukumattomat pohjalliset estävät jalkojasi liukumasta kenkiäsi vasten, aivan kuin silloin kun sinulla on sukkahousut jalassa. Ne ovat mahtavat silloin kun kenkäsi ovat kivuliaat tietyllä alueella jalkaa, sillä ne lievittävät kipua ja pystyt jatkamaan korkojen käyttämistä.

5. Teippaa varpaasi yhteen

Tämä on helppo ja tehokas keino. Teippaa kummankin jalan kolmas ja neljäs varvas yhteen siteen avulla. Se on tehokasta, sillä se poistaa käytöstä hermon aktiivisuuden, joka on vastuussa kivunmerkkien välityksestä.

6. Laita kengät pakastimeen

Tämä on hyvä vinkki silloin kun kenkäsi ovat hieman tiukat tai kapeat. Niiden pakastaminen suurentaa kokoa asteittain venyttäen kenkiä. Lisäksi kylmä on hyväksi verenkierrolle ja niiden jalkaan laittaminen voi vähentää kipua.

Kuinka se toimii:

 • Täytä kaksi muovipussia vedellä.
 • Laita yksi kumpaankin kenkään.
 • Laita kengät pakastimeen.
 • Jätä pakastimeen ainakin pariksi tunniksi, tai mieluummin yön yli.
 • Poista sitten muovipussit ja laita kengät jalkaan.
vinkit miten käyttää korkokenkiä

7. Kanna varakenkiä mukanasi

On aina hyvä ajatus kantaa varakenkiä mukana laukussa, jotta voit vaihtaa ne hätätapauksessa, sillä mitä isompi rakkulasta tulee, sitä kauemmin sen parantuminen kestää.

Näiden suositustemme avulla voit kokeilla korkokenkien pitämistä koko illan tai päivän ajan. Kokeile vinkkiä, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi. Kerrothan meille mitä keinoa käytit ja kuinka se toimi sinun kohdallasi!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.