11 luonnontuotetta, jotka auttavat painonpudotuksessa nopeasti

Punainen tee kuten myös vihreä tee voivat auttaa painonpudotuksessa. Punainen tee puhdistaa elimiä ja edistää aineenvaihduntaa. Muista, että oikean ruokavalion lisäksi sinun pitää myös liikkua paljon.
11 luonnontuotetta, jotka auttavat painonpudotuksessa nopeasti
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Vartalosi kunnon ylläpitäminen on tärkeää – sekä terveydellisistä että mahdollisesti esteettisistä syistä. Mutta joskus päivittäiset rutiinit voivat johtaa muunlaiseen kuin ihanteelliseen ja terveelliseen elämäntyyliin, kuten epäaktiiviseen elämäntyyliin, keholle haitalliseen ruokavalioon tai moniin muihin epäterveellisiin seurauksiin. On olemassa painonpudotuksessa auttavia luonnollisia keinoja, joista kerromme tässä artikkelissa.

Jos sinulla on ylipainoa, on kuitenkin aina suositeltavaa konsultoida myös lääkäriä painonpudotukseen liittyen.

Kasvit, jotka voivat auttaa painonpudotuksessa

Paras tapa laihdutukseen on käyttää luonnontuotteita tai kasveja, joilla ei olisi haitallisia sivuvaikutuksia terveydelle. Seuraavassa osiossa voit lukea useista luonnontuotteista ja kasveista, kuten myös niiden suositelluista käyttötarkoituksista.

Rakkolevä

Tämä on meren kasvi ja kuten monet muut levät, sillä on korkea jodi- ja mineraalisuolapitoisuus. Se sisältää esimerkiksi kaliumia, bromia, magnesiumia, kalsiumia ja rautaa. Jodi auttaa edistämään kehon kilpirauhasen toimintaa, mikä voi auttaa torjumaan liikalihavuutta.

Maissin kukan luotit

Maissin kukan pitkänomaiset luotit ovat ne hienot haivenet, jotka kietoutuvat maissintähkien ympärille. Tämä kasvin osa on yksi tärkeimmistä luonnollisista diureeteista ja puhdistajista joita luonnossa on tarjolla, ja sillä on myös muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia jotka voivat auttaa sinua pudottamaan painoa nopeasti.

Artisokka

Artisokka painonpudotuksessa

Artisokat ovat maukas ruokavaihtoehto. Hyödyntääksesi parhaiten niiden luonnollisia ja terveellisiä ominaisuuksia, on suositeltavaa että käytät artisokan lehtiä uutteissa, keittäen tai liotettuna massaksi.

Koivu

Tämä puu on tunnettu diureetti ja sitä käytetään torumaan liikalihavuutta sen monien muiden käyttötarkoitusten lisäksi. On ihanteellista hauduttaa sitä uutteena, eli tehdä koivuteetä.

Punainen Pu’er-tee

Kun puhutaan teestä, suurimman osan uskotaan auttavan painonpudotuksessa, mutta vihreä tee ja varsinkin punainen tee ovat eniten suositelluimmat auttamaan painon pudotuksessa. Punaisella teellä on erinomainen maine rasvanpolttajana, minkä vuoksi luultavasti niin monet erilaiset painonpudotusruokavaliot kehottavat nauttimaan sitä 3 – 4 lasillista päivässä. Miksi? Koska punainen tee tehostaa aineenvaihduntaa vahvistamalla maksaa ja samalla toimimalla kehon koko elimistön luonnollisena puhdistajana. 

Aloe vera

aloe vera läheltä

Aloe vera on parhaiten tunnettu sen käytöstä ruokavalioissa kehon puhdistajana, mutta se ei tarkoita että se ei olisi hyvä myös painonpudotuksessa. Aloe veran mehu on todella suositeltavaa sen ruoansulatusta edistävien ominaisuuksien ansiosta ja koska sillä on kyky auttaa puhdistamaan kehoa myrkyistä lyhyessä ajassa. 

Ginseng

Ginseng, joka lisää energiaa ja aineenvaihduntaa, on hyvin tunnettu rasvanpolttajana. Siperian ginseng on suositelluin tyyppi, koska se voi auttaa vähentämään mielihaluja ja tarjoaa luonnollista energiaa. 

Cayennepippuri

Cayennepippuri sisältää kapsaisiinia, joka saa aikaan cayennepippurin lämpimän ja mausteisen maun; se voi vähentää rasvasolujen määrää veressä ja polttaa kehosi rasvakerroksia, mikä auttaa pudottamaan nopeammin painoa. 

Kaneli

Kanelijauhe

Kaneli voi auttaa parantamaan aineenvaihduntaa ja säädellä veresi sokeritasoja. Kaneli myös auttaa vähentämään triglyseridien ja kolesterolin tasoa ja auttaa kehosi glukoosin aineenvaihduntaa, joka on tärkeää ahmimishimon hallinnassa päivän aikana.

Selleritee

Tämä tee valmistetaan hauduttamalla selleri kiehuvassa vedessä. Selleritee on loistava lisä painonpudotusrutiineihisi. Se auttaa säätelemään verensokeria, verenpainetta ja voi ehkäistä reumaattisia tiloja. On myös tärkeää pitää mielessä, että kun sitä käytetään, sen pitäisi olla ainoa neste, jota nautit, ja sitä pitäisi nauttia kolmen päivän ajan.

Minttu

Mintunlehdet

Minttu on hyvin suositeltu kasvi käytettäväksi painonpudotuksessa, koska se edistää ruoansulatusta ja poistaa kehon myrkkyjä ja kuona-aineita.

Asioita, jotka täytyy pitää mielessä

Kun yrität mitä vain ruokavaliota avuksi painonpudotukseen – ei väliä kuinka yksinkertaista, helppoa tai nopeaa, sinun pitäisi aina muistaa ottaa mukaan liikuntarutiini. Rutiininomainen liikunta vahvistaa tuki- ja liikuntaelimistöä, auttaa pudottamaan painoa nopeasti ja parantaa verenpainetta ja sydämen rytmiä.

Toivomme, että saat apua terveyteen ja painonpudotukseen näiden luonnontuotteiden avulla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Saper, R. B., Eisenberg, D. M., & Phillips, R. S. (2004). Common dietary supplements for weight loss. American Family Physician.
  • Vermaak, I., Viljoen, A. M., & Hamman, J. H. (2011). Natural products in anti-obesity therapy. Natural Product Reports. https://doi.org/10.1039/c1np00035g
  • Astrup, P. A., Meinert Larsen, D. T., & Harper, A. (2004). Atkins and other low-carbohydrate diets: Hoax or an effective tool for weight loss? Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(04)16986-9
  • Sun, N. N., Wu, T. Y., & Chau, C. F. (2016). Natural dietary and herbal products in anti-obesity treatment. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules21101351

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.