Logo image
Logo image

Elintarvikkeet, jotka auttavat parantamaan hitaan aineenvaihdunnan

2 minuuttia
Elintarvikkeet, jotka auttavat parantamaan hitaan aineenvaihdunnan
Eliana Delgado Villanueva

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Hitaan aineenvaihdunnan aiheuttamat ongelmat ovat yleisiä. Tällöin ihmisen keho polttaa levossa vähemmän kaloreita kuin mikä on normaalia. Termi tunnetaan myös perusaineenvaihduntana, joka tarkoittaa, että pieni määrä energiaa kuluu myös ihmisen lepotilassa.

Hitaan aineenvaihdunnan aiheuttavia tekijöitä

  • Kilpirauhasen vajaatoiminta, joka on hormonaalinen sairaus.
  • Epäaktiivinen elämäntyyli, joka tarkoittaa liikunnan puutetta.
  • Epätoivottu vaikutus liian tiukasta ruokavaliosta, joka aiheuttaa muutoksia aineenvaihduntaan.

On myös tärkeää, että havaitset hitaan aineenvaihdunnan mahdolliset seuraukset. Suosittelemme, että syöt luonnollisia tuotteita, jotka auttavat nopeuttamaan aineenvaihduntaa, jotta sinulle ei tulisi ongelmia aineenvaihdunnan kanssa.

Some figure

Jos sinulla on hidas aineenvaihdunta, kehosi ei polta rasvaa niin paljon kuin sen normaalisti pitäisi polttaa. Rasva sitten kerääntyy kehoosi, kunnes olet ylipainoinen. On olemassa ihmisiä, jotka sanovat, että mikä tahansa tekee heidät lihaviksi, syövät he miten vähän tahansa tai oli heidän elämäntyylinsä miten “normaali” tahansa. Lääkärin avulla voit sulkea pois mahdollisuuden, että sinulla on hidas aineenvaihdunta.

On tärkeää tietää, että painon pudottaminen on erittäin vaikeaa, jos sinulla on hidas aineenvaihdunta, mutta se ei ole mahdotonta. Sinulle pitäisi myös olla selvää, että tiukka ruokavalio, toisin sanoen vähäkalorinen ruokavalio, ei välttämättä ole paras vaihtoehto jos sinulla on hidas aineenvaihdunta, sillä tulokset voivat ovat masentavia.

Muista, että useimmat ihmiset, jotka noudattavat “ihmedieettejä“, eivät loppujen lopuksi pienennä kokoaan. Alla annamme joitakin neuvoja, joita voit seurata saadaksesi ratkaisun omaan ongelmaasi.

Juo paljon vettä

Some figure

Viime aikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että vesi on yksi niistä aineista, jotka eniten nopeuttavat aineenvaihduntaa ja laihtumista. Se auttaa myös poistamaan myrkkyjä ja natriumia kehosta. Vesi myös vähentää ruokahalua. Toisin sanoen, veden juominen tekee sinulle täydemmän olon, joka erottaa sinulle selvästi nälän ja janon.

Vihreä tee

Some figure

Vihreä tee on fantastinen yrtti sen uskomattomien ominaisuuksien vuoksi. Vihreän teen on osoitettu tehostavan aineenvaihduntaa ja myös painonpudotusta. Sen lisäksi se pitää kurissa karsinogeenisia ominaisuuksia ja se on hyväksi terveydelle.

Keitot

Some figure

Keitto (erityisesti kasviskeitto) on yksi tyydyttävimmistä, herkullisimmista ja ravitsevimmista ruuista, koska se on yhdistelmä nestettä ja kiinteitä ruoka-aineita. Voit syödä vähemmän ja polttaa rasvaa paljon nopeammin, jos syöt keittoa alkupalana sen sijaan, että syöt lautasellisen täysin kiinteää ruokaa.

Päärynät ja omenat

Some figure

Ylipainoisilla ihmisillä, jotka syövät kolme omenaa tai pientä päärynää päivässä, on taipumus menettää enemmän painoa vähäkalorisella ruokavaliolla. Tämän vuoksi on tärkeää, että sisällytät hedelmiä ruokavalioosi, koska voit rauhoittaa mielihalujasi makeaan ja sokeriin kuiturikkailla ja vähäkalorisilla hedelmillä.

Me toivomme, että kaikki mitä mainitsimme aiemmin, kääntyy eduksesi. On tärkeää, että muistat tasapainoittaa elämäsi kaikilla osa-alueilla. Muista pitää huolta tasapainoisesta ruokavaliosta ja liikkua säännöllisesti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176. doi: 10.3390/molecules23051176. PMID: 29758009; PMCID: PMC6099746.
  • Warrilow A, Mellor D, McKune A, Pumpa K. Dietary fat, fibre, satiation, and satiety-a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr. 2019 Mar;73(3):333-344. doi: 10.1038/s41430-018-0295-7. Epub 2018 Aug 30. PMID: 30166637.
  • Beukema M, Faas MM, de Vos P. The effects of different dietary fiber pectin structures on the gastrointestinal immune barrier: impact via gut microbiota and direct effects on immune cells. Exp Mol Med. 2020 Sep;52(9):1364-1376. doi: 10.1038/s12276-020-0449-2. Epub 2020 Sep 10. PMID: 32908213.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.