Logo image
Logo image

10 vinkkiä kalorien polttamiseksi ilman liikuntaa

3 minuuttia
Tiesitkö, että kaiken rasvan poistaminen ravinnosta ei ole salaisuus tehokkaampaan kalorien polttamiseen? Tällä kertaa kerromme eräistä hyvistä vinkeistä, joiden avulla voit polttaa enemmän kaloreja lähtemättä kuntosalille - jatka lukemista!
10 vinkkiä kalorien polttamiseksi ilman liikuntaa
Abel Verdejo

Tarkistanut ja hyväksynyt: fysioterapeutti Abel Verdejo

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Ensimmäinen vinkki, joka annetaan kalorien polttamiseksi tehokkaammin, on yleensä liikunnan harrastaminen. Tämä onkin tosiaan loistava tapa polttaa kaloreita, ja liikunta parantaa motivaatiotasi painon pudottamiseen terveellisellä tavalla.

On kuitenkin muitakin tapoja, joilla voit pudottaa painoasi.

Tällä kertaa kerromme kymmenestä parhaasta vinkistä, jotta voisit polttaa kaloreita nopeammin ilman liikuntaa sekä tehostaa painonpudotusta vähällä vaivalla ja vauhdikkaammin. Jatka lukemista!

Monella on vaikeuksia pudottaa painoa tehokkaasti. Toiset pystyvät tekemään tämän vain suuren vaivannäön ja uhrauksen kautta ja haluaisivat saada tietää, kuinka vaivattomampi painonpudotus on mahdollinen.

Olitpa itse missä ryhmässä tahansa, seuraavat kymmenen ruokavaliota ja liikuntatottumuksia koskevaa vinkkiä ovat taatusti hyvä apu kalorien polttamiseksi!

Tulet pudottamaan painoa nopeammin, ja samalla voit parantaa terveyttäsi, mikä saa sinut täyteen optimismia ja energiaa.

Lue aiheesta lisää: 5 loistavaa aamiaisruokaa painonpudotuksen edistämiseksi ja nälän pitämiseksi loitolla

Vinkkejä kalorien polttamiseksi

1. Juo runsaasti vettä

Vedenjuonti saa aineenvaihdunnan tehostumaan, ja tämä toiminto on vastuussa kalorien polttamisesta kehossasi. Lisäksi se myös auttaa sinua pääsemään eroon kertyneistä nesteistä ja myrkyllisistä aineista elimistössäsi.

Siksi ensimmäinen vinkkimme kalorien polttamiseksi tehokkaammin ja painon pudottamiseksi helpommin onkin runsaan vedenjuonnin varmistaminen.

Juo kahdeksan lasillista vettä päivän aikana, ja nauti ne aterioiden ulkopuolella. Näin ne voivat tuottaa kehossasi haluamasi tulokset.

2. Älä rajoita kalorien saantia liian tiukasti

Paras tapa polttaa enemmän kaloreita ei itse asiassa koostu niiden rajoittamisesta.

Vähäkaloriset dieetit saavat kehosi tottumaan siihen, että se käyttää vähemmän energiaa, mikä tarkoittaa sitä, että on vaikeampaa pudottaa painoa. Tämä tuo sinulle myös riskin haitallisesta dieetin jälkeisestä ylenmääräisestä syömisestä.

3. Valitse rasvasi oikein

 

Some figure

Vastoin sitä mitä sinulle on kenties sanottu, terveelliset rasvat ovat todellinen asia, ja niitä suositellaan painonpudotuksen vauhdittamiseksi.

Jotkut näistä rasvoista saavat aineenvaihduntasi tehostumaan, ja niillä on tärkeitä tehtäviä kehossasi sen sijaan, että ne kerääntyisivät eri puolille kehoa.

Eräitä tuotteita, joissa on tällaisia terveellisistä rasvoja, ovat seuraavat:

  • rasvainen kala
  • kananmunan keltuainen
  • avokado
  • pähkinät
  • siemenet
  • ekstra-neitsytöljyt (oliivi-, kookos-, seesami- ja pellavansiemenöljy)
  • kirkastettu voi

4. Cayennepippuria ruoanlaittoon

Tämä pippuri on erinomainen tuki, jos haluat polttaa enemmän kaloreita ja rasvaa.

Tee vain sellainen muutos elintapoihisi, että lisäät cayennepippuria ruokiisi, mutta tee tämä vähitellen, sillä muuten se saattaa aiheuttaa ongelmia vatsassasi.

Voit käyttää sitä keitoissa sekä lihan ja kalan kanssa, kuten myös monissa muissa ruokalajeissa.

5. Inkivääritee

 

Some figure

Kuten cayennepippuri, inkiväärikin on erinomainen aineenvaihdunnan tehostaja, jonka kannattaisi siis olla osana ruokavaliotasi.

Lisäksi se parantaa ruoansulatustasi sekä edistää kehoosi kertyneiden nesteiden poistumista, joten se on tärkeä aines missä tahansa painonpudotukseen tähtäävässä dieetissä.

Voit nauttia sitä haudukkeen muodossa sitruunamehun ja stevian kanssa, ja voit ottaa sitä päivän mittaan kuuman tai kylmän nesteen kanssa.

Lue aiheesta lisää: Inkivääriolut alentaa kolesterolia ja verensokeria

6. Kookoöljy

Ekstra-neitsytkookosöljy on yksi niistä terveellisistä rasvoista, jotka mainitsimme tämän listan kolmannessa kohdassa.

Kyseinen kasviöljy lisää kehosi kykyä polttaa enemmän kaloreita, ja se jopa saa aikaiseksi vyötärölle kertyneen rasvan nopeamman katoamisen.

7. Sisällytä ruokavalioosi runsaasti kasviksia

Kasvikset ovat ainutlaatuisia siinä mielessä, että kehosi käyttää enemmän kaloreita niiden käsittelyyn kuin mitä ne tuovat kehoosi.

Siksi suosittelemmekin sitä, että söisit enemmän kasviksia sekä raakoina että höyrytettyinä.

8. Nauti useampi pieni ateria päivässä mieluummin kuin pari suurta

Jos syöt useamman pienen aterian päivässä, saat tästä hyvän avun, mikäli haluat lisätä kalorien polttamista kehossasi. Samalla ehkäiset nälkää dieettisi aikana.

Aterioiden tulisi tällöin olla sellaisia, joista saat kylläisyyden tunteen, mutta jotka eivät kuitenkaan saa sinua aivan täyteen.

9. Ole varovainen stimuloivien tuotteiden kanssa

 

Some figure

Hiilihapollisten juomien ja kahvin sisältämät stimulantit kiihdyttävät aineenvaihduntaasi, tämä on tietysti totta.

Muista kuitenkin, että niiden stimuloiva vaikutus voi myös aiheuttaa ahdistuneisuutta, sydämen laukkaamista tai unettomuutta, jos menet niiden kanssa liiallisuuksiin.

Moni painonpudotuksen tueksi tarkoitettu tuote sisältää runsaasti kofeiinia muiden ainesten lisäksi.

10. Nuku hyvin: ei liikaa, muttei liian vähänkään

Hyvä unensaanti on elintärkeä asia, jotta pääsisit tavoitteeseesi painon pudottamisessa. Tarkoitamme tällä sitä, että nukut tarpeeksi ja annat kehollesi sen, mitä se tarvitsee.

Jos et saa riittävästi unta, aiheutat muutoksia hermostossasi sekä tulet huomaamaan lisääntymisen ruokahalussasi, sillä sinulla ei ole tarpeeksi energiaa.

Toisaalta taas on niin, että jos nukut liikaa, hidastat aineenvaihduntaasi, poltat vähemmän kaloreita sekä tulet tuntemaan itsesi väsyneeksi helpommin.

Löydä siis tasapaino ja pidä siitä kiinni!

Onko painonpudotuksen tehostaminen vaikeaa? Ota avuksesi nämä kymmenen vinkkiä, mikäli haluat pudottaa painoa terveellisesti ja nopeammin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Carbajal A. Manual de Nutrición y Dietética. Dep Nutr Fac Farm Univ Complut Madrid. 2013.
  • Centre W media. Obesidad y Sobrepeso. WHO web. 2015.
  • WHO. OMS | Sobrepeso y obesidad infantiles. World Health Organization. 2015.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.