Logo image
Logo image

5 loistavaa aamiaisruokaa painonpudotuksen edistämiseksi ja nälän pitämiseksi loitolla

4 minuuttia
Onko aamiainen päivän heikoin ateriasi? Oletko nälkäinen jo tunnin kuluttua sen syötyäsi? Siinä tapauksessa kokeile näitä herkullisia ja ravitsevia ruokia, joista saat kunnollisen kylläisyydentunteen sekä voit pudottaa painoasi helpommin - tee aamiaisestasi loistava!
5 loistavaa aamiaisruokaa painonpudotuksen edistämiseksi ja nälän pitämiseksi loitolla
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Päivän aloittaminen hyväntuulisena ja energisenä ei ole aina mikään helppo asia. Niinkin yksinkertainen parannus kuin sellaisen aamiaisen syönti, joka sisältää täyttäviä ruokia, joissa on runsaasti ravinteita, voi auttaa sinua kohtaamaan päiväsi parhaalla mahdollisella tavalla. Näin valmistat loistavaa aamiaisruokaa!

Itse asiassa olet varmaan lukemattomia kertoja lähtenyt kotoasi aamiaisen jälkeen ja kuullut vatsasi ääntelevän jo tunnin kuluttua. Olet ollut niin nälkäinen, että et edes ole voinut keskittyä kunnolla. Miksi näin käy?

Jos syöt aamiaisella vain makeita valmistuotteita, valkoista jauhoa sisältäviä ruokia, juustoa tai pakattuja mehuja, nälkä tulee hiipimään kehoosi nopeasti. Elimistöstäsi tulee vihollisesi jo lyhyessä ajassa.

Aamuiset huonot syöntitottumukset voivat aiheuttaa napostelua. Tämä saa sinut sitten kerryttämään painoa sellaisella tavalla, jota voisit hyvin välttää, etkä edes ole tietoinen siitä, miksi painoa kertyy.

Ala valmistamaan loistavaa aamiaisruokaa

Some figure

Haluammekin tällä kertaa ehdottaa eräitä pieniä mutta herkullisia muutoksia aamun ensimmäiseen ateriaasi. Suosittelemme, että jo huomisesta lähtien sisällyttäisit seuraavia ruokia aamiaiseesi

Tulet huomaamaan eron aivan takuuvarmasti, joten kokeile näitä ehdotuksia mitä pikimmiten – tee aamiaisestasi parempi ja kohenna hyvinvointiasi merkittävästi!

1. Avokado on yksi kaikkein täyttävimmistä ruoista

Hyvinvointiasi lisätäksesi avokadon avulla tarvitset vain puolikkaan päivässä – et sen enempää etkä vähempää. Avokadot ovat loistavaa aamiaisruokaa jos haluat saada riittävän määrän proteiinia ja terveellisiä rasvahappoja, jotka pitävät huolta sydämestäsi.

Toisin kuin monet uskovat, avokadot eivät saa painoa kohoamaan. Ja mikä tärkempää, tämä herkullinen hedelmä voi olla avuksesi huonon kolesterolin eli LDL-kolesterolin vähentämisessä, sekä hyvän kolesterolin eli HDL-kolesterolin lisäämisessä.

Älä siis epäröi yhdistää avokadoa muihin hedelmiin tai laittaa sitä palaselle paahdettua ruisleipää.

2. Kananmunat ovat hyväksi sydämellesi

Some figure

Kuten koskee kaikkea muutakin mikä liittyy ruokaan, avainasiat ovat tasapaino ja kohtuus. Kananmunat ovat loistavaa aamiaisruokaa, ja kuten jo varmasti tiedätkin, selkeä proteiinin ja kalorien lähde. Voit kuitenkin syödä 4-5 kananmunaa viikossa ilman, että tällä olisi mitään haitallisia seurauksia.

 • Niinkin yksinkertainen ruokalaji kuin munakas tai kovaksi keitetty kananmuna aamiaisella tulee auttamaan sinua pudottamaan painoasi.
 • Näin saat hyvän kylläisyyden tunteen ja tarvitsemasi ravinteet, ja samalla voit parantaa sydämesi terveyttä.
 • Älä unohda sitä, että kananmunissa on lesitiiniä, joka on eräänlainen rasva, ja se auttaa pitämään yllä hyvän ja huonon kolesterolin tasapainoa sekä estää kolesterolia kiinnittymästä valtimoiden seinämiin.

3. Kaura on erinomaista aamiaisruokaa

Kaura on loistava valinta, jos haluat runsaan kylläisyyden tuottavan ja terveellisen aamiaisen. Sen valmistamisen mahdollisuudet ovat laajat, ja tuloksena on aina herkullinen aamiainen.

 • Kaura on sellaista ruokaa, jonka keho imeyttää itseensä hitaasti, ja siinä on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti liukenevaa kuitua. Jos totutat itsesi syömään sitä joka päivä, voit välttää ummetusta sekä nauttia erinomaisesta sisäisestä tasapainosta.
 • Älä unohda sitäkään, että tässä viljassa on uskomaton määrä ravinteita, joista saat tarpeeksi energiaa päästäksesi lounasaikaan asti.

Nauti kaurasta yhdistämällä se muihin herkullisiin ja ravitseviin ruokin. Kehosi linjat tulevat kiittämään sinua, jos valitset kauran aamiaisruoaksesi!

4. Papaija on ruoansulatuksen tehokas parantaja

Some figure

Papaija on pehmeää ja herkullista ruokaa, ja tällä hedelmällä on melonin kaltainen maku. Papaija on tuote, josta voit hyvin nauttia melkein mihin aikaan päivästä tahansa. Paras vaihtoehto on kuitenkin ehdottomasti papaijan syönti aamiaisella.

 • Papaija on ennen kaikkea hyvin tehokkaasti ruoansulatusta edistävä hedelmä. Koska se sisältää erästä entsyymiä nimeltään papaiini, papaija lievittää sitä tulehtuneisuutta, jota ilmenee joskus vatsan ollessa ärtynyt.
 • Sen lisäksi kyseessä on yksi kaikkein tehokkaimmin kylläisyyden tarjoavista ruoista, ja siitä saa runsaasti C-vitamiinia, kaliumia ja kuitua.
 • Papaija auttaa sinua torjumaan ummetusta, vähentämään kolesterolin määrää kehossasi sekä säätelemään verensokeriasi.

Jos siis haluat valmistaa mahtavan aamiaisen, kokeile kreikkalaisen jogurtin yhdistämistä papaijaan ja kouralliseen pähkinöitä. Loistavaa!

5. Tomaatit ovat lahja terveydelle

Tomaatteja on olemassa montaa erilaista lajiketta, ja kaikki niistä ovat yhtä hyödyllisiä koskien terveyden edistämistä sekä painonpudotuksen tehostamista.

Miksipä et siis lisäisi aamiaiseesi myös tomaatteja? Muutamia neuvoja tämän hedelmän nauttimiseksi ovat seuraavat:

 • Voit yhdistää tomaatin pieneen määrän avokadoa ja muutamaan kananmunaan, ja voit laittaa sitä paahtoleivälle, jossa on oliiviöljyä.
 • Tomaatit auttavat estämään ennenaikaista ikääntymistä. Tässä hedelmässä on 94 % vettä, mikä tekee siitä hyvin tukevan kylläisyyden antavan kasviksen päivän aloittamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Sen lisäksi lykopeeni – se antioksidantti, josta tomaatti saa punaisen värinsä – on myös avuksi sydämen suojelemisessa.
 • Muista syödä tomaatit kuorineen, sillä tällä tavalla voit hyötyä niiden sisältämästä kuidusta, joka auttaa sinua pudottamaan painoa sekä parantaa ruoansulatustasi.

Kuten voit huomata, tyydyttävän ja ravitsevan aamiaisen valmistaminen on helppoa, jos vain etsit käsiisi oikeat tuotteet. Muista, että kannattaa valita sellaisia ruokia, jotka ovat tuoreita ja luonnonmukaisesti tuotettuja, jotta voisit hyödyntää niiden terveyttä edistävät ominaisuudet maksimaalisesti.

Voit yhdistää kyseiset tuotteet aamiaisella kupilliseen kahvia ja luonnolliseen mehuun, jos niin haluat.

Näillä perusneuvoilla voit aloittaa itsestäsi huolehtimisen paremmin aamiaisen avulla – jo huomenaamulla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Anderson Vázquez, Hazel Ester, Cabrera, Soralys, Lozano, Rosa, & Gónzalez Inciarte, Luisandra Coromoto. (2009). Efecto del consumo de aguacate (Persea Americana Mill) sobre el perfil lipídico en adultos con dislipidemia. Anales Venezolanos de Nutrición22(2), 84-89. Recuperado en 26 de julio de 2020, de http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0798-07522009000200005&lng=es&tlng=e.
 • Ballesteros, M., Valenzuela, F., Robles, A., Artalejo, E., Aguilar, D., Andersen, C., Valdez, H., y Fernández, M. (2015). Un huevo por día mejora la inflamación en comparación con un desayuno a base de avena sin aumentar otros factores de riesgo cardiometabólico en pacientes diabéticos. Nutrientes, 7 (5), 3449–3463. https://doi.org/10.3390/nu7053449
 • Ruxton, CHS, Derbyshire, E. y Gibson, S. (2010). Las propiedades nutricionales y beneficios para la salud de los huevos. Nutrition & Food Science, 40 (3), 263–279. https://doi.org/10.1108/00346651011043961
 • Van Horn, L., Emidy, LA, Liu, K., Liao, Y., Ballew, C., King, J. y Stamler, J. (1988). Respuesta lipídica sérica a una dieta modificada con grasa y mejorada con avena. Medicina preventiva, 17 (3), 377–386. https://doi.org/10.1016/0091-7435(88)90012-6
 • Krishna, KL; Paridhavi, M & Patel, Jagruti A. (2008). Revisión sobre las propiedades nutricionales, medicinales y farmacológicas de la papaya ( Carica papaya Linn.). Journal of Natural Products and Resources (IJNPR). http://nopr.niscair.res.in/handle/123456789/5695.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.