Logo image
Logo image

Rauhoitu paniikkikohtauksen jälkeen - 7 niksiä

3 minuuttia
Hengityksen hallinta on äärimmäisen tärkeää, jotta voisit päästä helpommin paniikkikohtauksen ylitse. Voit parantaa hengitystäsi laittamalla kätesi vatsallesi tai rinnallesi, jotta voisit keskittyä hengityksen liikkeeseen.
Rauhoitu paniikkikohtauksen jälkeen - 7 niksiä
Viimeisin päivitys: 10 toukokuuta, 2019

Paniikkikohtaukset ovat hankalia tilanteita. Odottamattomat tapahtumat saattavat saada ihmisen menettämään kehonsa hallinnan, ja oireisiin kuuluvat takykardia, vapina, hikoilu ja ohimenevä näkökyvyn tai kuulon menetys.

Tässä artikkelissa annamme sinulle seitsemän vinkkiä, jotta voisit rauhoittua sekä rentouttaa itsesi luonnollisesti heti, kun ensimmäiset merkit paniikkikohtauksesta ilmenevät. Jatka lukemista, jotta voisit helpottaa omaa tai läheisesi oloa tällaisen tilanteen sattuessa!

Mitä paniikkikohtaukset ovat?

 

Some figure

Paniikkikohtaukset, tai ahdistuskohtaukset, ovat hyvin intensiivisiä reaktioita, jotka aiheuttavat eräiden kehon toimintojen hallinnan menetyksen. Tällaisen kohtauksen oireisiin kuuluvat seuraavat:

 • takykardia
 • hikoilu ja vilunväreet
 • tunne tukahtumisesta
 • paine rinnassa
 • pyörrytys, pahoinvointi tai epämukava olo vatsassa
 • pelko tai paniikki

Paniikkikohtaukset voivat olla eriasteisia vakavuudeltaan, ja ne saavat alkunsa katastrofiajatuksista.

Usein ne ilmaantuvat yhtäkkiseltään, joten on hyvin tärkeää olla tietoinen seuraavista vinkeistä, jotta voisit alkaa hoitaa itseäsi paniikkikohtauksen sattuessa niin pian kuin mahdollista.

 7 keinoa rauhoittua paniikkikohtauksen jälkeen

1. Rescue Remedy -aputipat

Tämä on yksi suosituimmista hoidoista. Menetelmä sisältää useiden kukkien eteerisiä uutteita, jotka auttavat hätätilanteessa, hermoromahduksessa tai ihmisen ollessa shokkitilassa.

Rescue Remedy -aputippoihin kuuluu viisi Bachin kukkaa:

 • kirsikkaluumu
 • elämänlanka
 • palsamit
 • musta ruusu
 • Betlehemin tähti

Näitä uutteita voidaan ostaa luontaistuotekaupoista sekä joistakin apteekeista.

Tämä hoito on käyttökelpoinen kenelle tahansa, sillä siitä ei seuraa mitään haittavaikutuksia. Onkin hyvä idea pitää seosta aina saatavilla.

Kun ensimmäiset merkit paniikkikohtauksesta tulevat, sekoita neljä pisaraa veteen ja siemaile nestettä hitaasti.

2. Hengityksen hallinta

 

Some figure

Syvään hengittäminen on äärimmäisen tärkeää missä tahansa kriisissä, sillä oireet saattavat ilmetä hyvin nopeasti. Siksi onkin todella tärkeää keskittyä hengitykseen heti, kun tunnet sen alkavan kiihtyä.

Istu alas ja yritä hengittää syvään ja rauhallisesti niin, että täytät vatsasi ja sitten rintasi.

Laita kätesi vatsasi päälle, jotta voisit paremmin keskittyä hengityksen liikkeeseen.

3. Silmien liikuttaminen

Silmien liikuttaminen voi auttaa hallitsemaan ahdistuneisuutta, surua ja masennusta. Kun tunnet olevasi alamaissa, silmäsi ovat usein suunnattuina alaspäin. Jotta voisit torjua ja estää ahdistusta, sinun täytyy pakottaa itsesi katsomaan ylöspäin.

Tämä tulee tehdä silmien avulla, ei siis päätä nostamalla. Jo muutamassa minuutissa voit huomata negatiivisten tunteidesi katoavan.

4. Eteeriset öljyt

 

Some figure

Eteerisillä öljyillä on hoitavia vaikutuksia, joista voidaan hyötyä sekä terveysongelmien hoidossa että estämisessä.

Jotta voisit hillitä paniikkikohtausta, valitse sellaisia eteerisiä öljyjä, joilla on rentouttavia ja tasapainottavia vaikutuksia. Voit ottaa tässä huomioon myös omat henkilökohtaiset mieltymyksesi.

Suosittelemme seuraavien eteeristen öljyjen käyttöä paniikin hillitsemiseksi:

 • laventeli
 • basilika
 • bergamotti
 • sypressi
 • setri
 • oregano
 • appelsiini
 • kamomilla
 • karhunputket

Voit käyttää eteerisiä öljyjä kodin hajustamiseksi esimerkiksi tuoksudiffuusorin avulla.

5. Kylmää vettä silmäluomille

Eräs yksinkertainen niksi paniikkikohtauksen estämiseksi on antaa kylmän veden virrata suljetuille silmäluomillesi. Voit myös laittaa vettä kasvoillesi kauttaaltaan.

Kylmän veden käyttö on hyvin helppo ja luonnollinen tapa rentouttaa keho ja estää paniikkikohtaus.

6. Magnesium-kylpy

 

Some figure

Magnesium on mineraali, jolla on tärkeä tasapainottava vaikutus ihmisen hermostossa. Sitä käytetään usein ravintolisänä.

Jotta saisit siitä nopeamman vaikutuksen, ota kylpy, jossa on magnesiumsulfaattia – tämä tunnetaan myös nimityksellä Epsom-suola.

Laita puolikas kupillinen Epsom-suolaa tavalliseen kylpyveteen ja ole kylvyssä ainakin 20 minuutin ajan. Tämä hoito rentouttaa ja uudistaa sinua ilman, että tarvitsisit ravinnelisää.

Kiinnostuitko? Lue aiheesta lisää: Magnesiumin puutos: näin hoidat sen

7. Räätälöity homeopatia

Homeopatia on erään tyyppinen luonnollinen lääkintämuoto, joka mahdollistaa terveysongelmien hoidon ilman haittavaikutuksia.

Ihanteellista olisikin ahdistuskohtauksiin liittyen, jos voisit myös käydä homeopaatin luona, jotta hän voisi arvioida tilanteesi. Siten voit saada tilanteeseesi räätälöidyn homeopaattisen lääkintäohjelman.

Tällä tavalla voit aina pitää ne tuotteet saatavilla, jotka ovat hyödyksi ennaltaehkäisevänä hoitona heti paniikkikohtauksen ensimmäisten merkkien ilmaantuessa.

On olemassa monia tehokkaita hoitoja ahdistuksen lievittämiseksi. Sinun tulee kuitenkin ottaa huomioon omat henkilökohtaiset tarpeesi ja terveysongelmasi, kun mietit mikä olisi itsellesi se paras hoitomuoto.

Pidä mielessä nämä seitsemän hyvää vaihtoehtoa paniikkikohtauksen sattuessa, mikäli haluat hoitaa ahdistusta luonnollisesti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.