Logo image
Logo image

10 tapaa, jotka tekevät sinusta paremman suutelijan

3 minuuttia
Tähän artikkeliin olemme listanneet 10 tapaa, jotka tekevät sinusta paremman suutelijan. Olet aina unelmoinut siitä. Olet nähnyt sen tapahtuvan elokuvissa. Oikeastaan olet luultavasti ihannoinut sitä niin paljon, että kun aika koittaa, et tiedä mitä tehdä. Suuteleminen on yksi merkittävimmistä rakkaudenosoituksista.
10 tapaa, jotka tekevät sinusta paremman suutelijan
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Suutelemisessa on kyse paljon muustakin kuin vain huulten painamisesta jonkun toisen huulille ja suun liikuttamisesta. Ihmiset ovat tutkineet sitä jo muinaisilta ajoilta lähtien ja hyvän suutelijan omaamien taitojen saavuttaminen vaatii aikaa ja harjoittelua.

Jos et hallitse tiettyjä tekniikoita, voi tämä tilanne kuitenkin olla epämukava. Jotta niin ei tapahtuisi sinulle, olemme listanneet tähän joitakin tapoja, jotka tekevät sinusta paremman suutelijan.

Mitä suudellessa tapahtuu

Some figure

Suuteleminen on melkein aina erityinen hetki. Se on myös terveellistä. Suudelman kosketus auttaa lievittämään masennusta ja vapauttaa hyvinvointihormoneita, joista on hyötyä fyysiselle ja psyykkiselle terveydelle.

Toisin kuin useimmat eläimet, ihmiset suutelevat huulille. Tutkimus osoittaa, että yksi ensimmäisistä kulttuureista sen tekemiseksi oli yli 3 500 vuoden takainen hinduheimo. Tässä kulttuurissa suuteleminen tarkoitti “ihmisen sielun sisäänhengittämistä”.

Suudelmat ovat nykyään erittäin yleisiä länsimaalaisessa kulttuurissa. Monille ensisuudelma tai ensimmäinen kerta, kun heidän kumppaninsa suuteli heitä, oli unohtumaton. Itse asiassa ihmiset muistavat usein yksityiskohtaisemmin miltä heidän ensimmäinen suudelmansa tuntui, kuin ensimmäisen seksikokeilunsa.

“Suudelman kautta tiedät kaiken, mistä olen vaitonainen.”

-Pablo Neruda-

Suuteleminen yhdistää kahden ihmisen maailman ja poistaa heidän välillään olevat etäisyydet. Suudelmat ovat siis erittäin ratkaisevia tekijöitä kumppanin valitsemisprosessissa.

Tämä kosketus osoittaa pitkälti, tuleeko suhde toimimaan vai ei. Toisaalta, suudelman takana on lukuisia aivojen välittäjäaineita ja evoluutioteorian biologisia rakenneosia.

Lue myös: 5 vinkkiä seksuaalisen halun lisäämiseksi

Vinkkejä, jotka tekevät sinusta paremman suutelijan

Toisinaan ihmiset uskovat siihen, mitä he näkevät elokuvissa ja televisiossa tai mitä muut kertovat heille. Jos kuitenkin haluat yllättää kumppanisi ja antaa hänelle unohtumattoman suudelman, noudata näitä vinkkejä:

 • Etene hitaasti. Etene rauhassa lähemmäksi ja suuntaa kohti hänen huuliaan.
 • Pidä taukoja. Älä tee kaikkia liikkeitäsi yhdellä kertaa.
 • Käytä tilaisuus hyväksi hengittää lähellä hänen huuliaan suutelematta häntä kuitenkaan suoraan.
 • Helli. Samalla kun suutelet, hivele sormilla kumppanin hiuksia ja helli hänen kasvoja ja kaulaa. Laske myös käsiäsi hienovaraisesti alas ja kosketa hänen kättään.
 • Näyki. Älä kuitenkaan tee siitä liian intensiivistä ensimmäisellä kerralla. Kumppanisi ei välttämättä pidä siitä tai tuntee pelkoa. On paras yrittää sitä ensin hellästi ja vain hänen huuliensa reunoille.
 • Anna itsesi vapautua. Opi rentoutumaan ja odota asioiden tapahtumista.
 • Yritä vaihdella tahtia ehkäistäksesi tylsyyttä ja yksitoikkoisuutta.
 • Käytä kieltä. Älä kuitenkaan tunge kieltä kumppanin kurkkuun. Tee sen sijaan hienovaraisia liikkeitä.
 • Yritä olla päättämättä suudelmaa äkillisesti. Tee se katseen tai hellinnän kanssa.
 • Yllätä kumppanisi odottamattomalla ja erilaisella suudelmalla joka kerta.

Lue myös: Seksileikit parisuhteessa: 7 piristävää vaihtoehtoa

Muita vinkkejä, jotka tekevät sinusta paremman suutelijan

Some figure

Suutelemisen taidossa ei ole pelkästään kyse tekniikasta. Kuten aina, hetki, paikka, mieli ja ennen kaikkea asenne määrittelevät sen, tuleeko suudelmasta miellyttävä vai ei.

Tässä siis muutama lisävinkki sinulle:

 • On tärkeää pitää hengitys hyvänhajuisena ja raikkaana. Pidä minttupastilleja mukana.
 • Kuivien huulien suutelu ei ole houkuttelevaa. Kosteuta huulia jatkuvasti ja kosteuta niitä taas ennen suutelemista.
 • Ulkonäöstä huolehtiminen tuo positiivisen tunteen, joka saa ihmiset haluamaan suudella sinua.
 • Toisen ihmisen tunteminen ja salaisuuksien jakaminen ovat hyviä tapoja murtaa jää ja rakentaa läheisyyttä.
 • Asiayhteydellä on väliä. On tärkeää valita hyvä paikka.
 • Opettele myös mistä kumppanisi pitää ja mistä hän ei pidä. On siis tärkeä tietää onko hänen taipumus olla intohimoisempi, riskejä ottavampi, varovaisempi ja niin edelleen.
 • Pyri siihen, että ensimmäinen suudelmasi ei kestä noin puolta minuuttia kauempaa. Sillä tavalla jätät kumppanisi janoamaan lisää!

Suuteleminen auttaa sinua lähentymään ja antaa sinulle tietoa suhteeseen liittyvästä tuoksusta, mausta ja feromoneista. Suudelmat avaavat oven polulle, jossa voit jatkaa suhdetta. Kemian löytäminen suudelmasta auttaa sinua ymmärtämään miksi suudelma toimi tai ei toiminut.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Floyd, K., Boren, J. P., Hannawa, A. F., Hesse, C., McEwan, B., & Veksler, A. E. (2009). Kissing in marital and cohabiting relationships: Effects on blood lipids, stress, and relationship satisfaction. Western Journal of Communication, 73(2), 113-133.
 • MacDonald, T. L., & Student, N. U. Effects of Romantic Kissing on Love and Marital Satisfaction.
 • Zhao, J. C., Zhang, B. R., Shi, K., Yu, J. A., Wang, J., Yu, Q. H., & Hong, L. (2017). Couple-kissing flaps for successful repair of severe sacral pressure ulcers in frail elderly patients. BMC geriatrics, 17(1), 1-8.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.