Logo image
Logo image

10 helppoa keinoa maksan tervehdyttämiseksi

4 minuuttia
Artisokka ja sen keittämisessä käytetty vesi ovat mahtavia apuja maksan puhdistamiseksi. Artisokka on tehokas niiden rasvasolujen vähentämisessä, jotka voivat uhata tämän tärkeän elimen toimintaa.
10 helppoa keinoa maksan tervehdyttämiseksi
Viimeisin päivitys: 07 helmikuuta, 2019

Miksi maksaa kannattaisi pitää terveenä? Siksi, että tämä elin on kuin täydellinen laboratorio, joka pystyy suorittamaan kymmeniä toimintoja, joiden avulla koko keho voi toimia terveenä, ja jotka mahdollistavat ihmisen hyvinvoinnin maksimoinnin. Tässä artikkelissa esittelemme 10 yksinkertaista keinoa maksan tervehdyttämiseksi – jatka siis lukemista!

Maksa suodattaa myrkyllisiä aiheita ja kuolleita soluja, ja se käsittelee rasvaa, hiilihydraatteja ja proteiineja aineenvaihdunnassa. Se puhdistaa verta sekä varastoi elintärkeitä vitamiineja, joita keho tarvitsee.

Kuten voit siis päätellä, maksa on tärkeä monen asian kannalta. Saatatkin pohtia mielessäsi, mitä maksan tervehdyttämiseksi on tehtävissä? Mitä terveellisiä tapoja kannattaisi ottaa osaksi päivittäisin rutiineja? Kuinka maksaa voidaan ravita ruoan avulla?

Älä huoli, jos et tiedä vastauksia näihin kysymyksiin, sillä tällä kertaa kerromme eräistä pienistä muutoksista, jotka päivittäisessä elämässä toteutettuina hyödyttävät maksaa suuresti. Ota siis vinkit talteen ja ala tervehdyttää maksaasi luonnollisesti, jotta voisit tuntea olosi paremmaksi sekä kohentaa terveyttäsi olennaisesti!

10 keinoa maksan tervehdyttämiseksi

1. Sikuritee

Sikurijuurta on käytetty vuosisatojen ajan maksan puhdistamiseksi. Sen tärkein ominaisuus on se kyky puhdistaa verta ja optimoida maksan toimintaa.

Kyseessä on luonnollinen hoito, jota voidaan käyttää muiden hoitojen täydentämiseksi, sappikivien liuottamiseksi sekä keltataudin parantamiseksi. Lisäksi se auttaa ummetuksen hoidossa sekä helpottaa päänsärkyjä.

Ihanteellista olisi, jos nauttisit sikuriteetä aamiaisella tai jonkin päivän pääateriasi jälkeen.

2. Artisokka

Jos on jokin sellainen kasvis, joka sopii täydellisesti maksan tervehdyttämiseksi, se on juurikin artisokka. Jos siis kärsit rasvamaksasta tai jostakin muusta vastaavasta häiriöstä, artisokkaa tulisi syödä säännöllisesti.

Se auttaa sinua vähentämään rasvasoluja ja uudistamaan kudoksia, ja artisokka on hyödyllinen myös pelätyn maksakirroosin torjunnassa.

Voit syödä keitettyjä artisokkia oliiviöljytilkan kera. Voit myös nauttia sen veden, jossa keität artisokkaa ja lisätä siihen pienen määrän sitruunamehua. Tämä on todella loistava tuote maksan tervehdyttämiseksi!

Lue aiheesta lisää: Kokeile artisokkaveden hyötyjä

3. Voikukka-minttutee

Some figure

 

Global Healing Center- lehdessä julkaistu artikkeli esittää, että ihmisen tulisi nähdä maksansa ikään kuin suodattimena akvaariossa. Jos suodattimessa on yhtään liikaa myrkyllisiä aineita, koko akvaariossa tulee olemaan saasteita, ja kalat sairastuvat.

Samoin käy ihmisen maksassa, jos se saastuu liikaa. Tulisikin varmistaa, että se saa kaikkia niitä aineksia, jotka takaavat kunnollisen suodatuksen elimistössämme.

Yksi tapa saada tämä aikaiseksi on valmistaa teetä, jossa on viisi grammaa voikukkaa ja viisi grammaa mintunlehtiä. Näiden yrttien ominaisuuksien ansioista maksan rasvat voidaan hajottaa, ja lisäksi voidaan stimuloida sappinesteen erittymistä, poistaa myrkyllisiä aineita sekä parantaa ruoansulatusta.

Älä siis odota, vaan kokeile tätä yksinkertaista hoitoa heti kun vain mahdollista, mikäli haluat tervehdyttää maksaasi tehokkaasti!

4. Sano kyllä punajuurimehulle!

Punajuuri on värikäs juures, jolla on raikas ja maanläheinen maku. Siinä on runsaasti ravinteita, jotka ovat hyvin hyödyllisiä maksan kannalta. Punajuuri parantaa maksan kykyä uusiutua, ja se puhdistaa ja vahvistaa tätä tärkeää elintä.

Voit valmistaa punajuuresta ravinteikkaan smoothien ja juoda sitä 2-3 kertaa viikossa. Sekoita punajuurta puolikkaaseen lasilliseen vettä ja puolikkaaseen omenaan, ja saat juoman, josta kehosi on äärimmäisen kiitollinen.

5. Syö valkosipulia tyhjään vatsaan, jos haluat huolehtia maksastasi

Some figure

 

Valkosipulinkynsi tyhjään vatsaan nautittuna vesilasillisen kera auttaa kehoasi tottumaan siihen, että se puhdistaa itsensä myrkyllisistä aineista heti päivän alussa.

Tämä luonnollinen antibiootti sisältää runsaasti allisiinia ja seleeniä, jotka ovat kaksi sellaista yhdistettä, jotka vahvistavat maksaa. On siis hyvin viisasta tehdä tästä tavasta osa päivittäistä rutiiniasi!

Lue aiheetsa lisää: Hunajaa ja valkosipulia tyhjään vatsaan

6. Maksa rakastaa sitruunaa

Ihmisen maksa tarvitsee C-vitamiinia joka ikinen päivä. Keho ei pysty tuottamaan tai yhdistämään tätä vitamiinia, ja sen täytyykin siten tulla ruoasta. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti sitruunamehun juonti jokaisen päivän alussa.

Juo siis sitruunamehua lämpimän vesilasillisen kera. Me suosittelemme myös, että lisäät sekaan 3 grammaa ruokasoodaa ainakin kerran viikossa, sillä tämän tuotteen avulla saat emäksisyyttä lisäävän hoidon, joka on erinomainen apu maksan tervehdyttämiseksi.

7. Kupillinen valkoista teetä päivittäin

Some figure

 

Tämä luonnollinen juoma sisältää runsaasti antioksidantteja, ja itse asiassa se on tässä mielessä jopa parempi apu kuin vihreä teeValkoista teetä voidaan ostaa luontaistuotekaupoista, ja kannattaa hankkia kaikkein puhtainta laatua, jonka väri on hopeaan vivahtava.

Valkoinen tee on hyväksi maksan tervehdyttämiseksi, mutta se edistää terveyttä yleiselläkin tasolla, ja tulet hyötymään siitä aivan takuulla!

8. Maarianohdake on tehokas maksan suojelija

Maarianohdake parantaa ruoansulatusta sekä auttaa estämään myrkyllisiä aineita kertymästä maksaan. Se edistää näiden aineiden poistumista kehosta, ja se stimuloi sappinesteen tuotantoa sekä optimoi maksan perustavanlaatuisia toimintoja.

Voit ostaa maarianohdaketta luontaistuotekaupoista ja apteekeista, ja sitä saadaan sekä kapselien että teepussien muodossa.

9. Valitse vihreitä kasviksia

Some figure

 

Ihmisen ruokavaliossa tulisi olla mukana kaalilajikkeita, kuten parsakaalia ja lehtikaalia. On myös hyvä idea valmistaa ravinteikkaita salaatteja, joissa on kirpeitä viherkasviksia, jotka ovat hyväksi maksan terveyttä ajatelleen. Näitä ovat muun muassa seuraavat tuotteet:

  • vesikrassi
  • rucola
  • pinaatti
  • retiisi
  • persilja
  • endiivi

Kirpeä maku on selkeä merkki siitä, että nämä ruoat ovat hyväksi maksasi terveydelle, sillä tällainen maku kertoo siitä, että tuotteessa on fytoravinteita. Ne auttavat puhdistamaan kehoa myrkyllisistä aineista.

Ne auttavat myös hallitsemaan kolesterolia sekä tasapainottavat hormoneja, parantavat rasvojen käsittelyä aineenvaihdunnassa sekä puhdistavat verta. Ne ovat siis aivan ehdottoman loistavia valintoja, mikäli haluat kohentaa maksasi terveyttä.

Lue aiheesta lisää: Herkullisen parsakaalikeiton terveyshyödyt

10. Entäpä pieni kävelylenkki?

Jokapäiväinen kävelylenkki on hyvä apu maksasi perustoimintojen optimoimiseksi. Näin pystyt hapettamaan vertasi, kohentamaan sydämesi terveyttä sekä edistämään rasvojen ja myrkyllisten aineiden poistumista kehostasi.

Niinkin yksinkertainen asia kuin pieni hikoilu, lihasten liikkeellelaitto ja sydämen lyöntinopeuden lisäminen onkin paljon hyödyllisempää terveytesi kannalta kuin uskotkaan, ja se on hyväksi myös maksan terveydelle.

Ota nämä neuvot käyttöösi ja ala parantaa maksasi terveyttä jo tänään – mitä enää odotat?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Castaing, D., & Veilhan, L. (2006). Anatomía del hígado y de las vías biliares. EMC – Técnicas Quirúrgicas – Aparato Digestivo. https://doi.org/10.1016/S1282-9129(06)47846-6
  • Gomes-da-Silveira, V., & Ribeiro-Filho, J. (2006). Anatomia y Fisiologia Hepatica. El Transplante Hepático En El Comienzo Del Milenio. https://doi.org/10.1002/bjs.5652
  • Mikaili P, et al. Therapeutic Uses and Pharmacological Properties of Garlic, Shallot, and Their Biologically Active Compounds. Iran J Basic Med Sci. 2013 Oct; 16(10): 1031–1048. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3874089/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.