Logo image
Logo image

Yskää rauhoittava lääkevalmiste hunajasta ja sipulista

2 minuuttia
Yhdistämällä hunajan ja sipuleiden ominaisuudet yhteen lääkehoitoon, voit vahvistaa puolustuskykyäsi sekä lievittää yskää ja muita siihen liittyviä epämukavuuksia.
Yskää rauhoittava lääkevalmiste hunajasta ja sipulista
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Yskiminen on yksi puolustuskeinoista, jonka immuunijärjestelmä aktivoi kun se huomaa hengitysteiden toimintaan puuttuvan vieraan aineen tai sairauden ilmestymisen. Mutta jos tuo refleksi jatkuu ja jatkuu vain, onko olemassa jokin yskää rauhoittava keino?

Yskimiselle on luonteenomaista keuhkoista tuleva räjähdyksenomainen ilmavirtaus. Sitä seuraa yleensä hengitysteiden ärtyneisyyttä tai limaa.

Se ei ole sairaus, mutta se on peräisin hengitystieinfektion oireista, kuten muun muassa tavanomaisesta flunssasta ja keuhkoputkentulehduksesta.

Vaikka yskiminen onkin erittäin yleistä ja se voi nopeuttaa paranemisprosessia, haluavat monet hoitaa sitä heti.

Onneksi yskänlääkkeiden ja apteekeista saatavien hoitokeinojen lisäksi on myös 100 % luonnollisia reseptejä, jotka auttavat lievittämään yskää.

Näiden joukossa on muun muassa hunajasta ja sipulista valmistettu lääke, joka parantaa limaneritystä ja vahvistaa immuunijärjestelmää.

Haluatko kokeilla?

Hunajasta ja sipulista valmistettu yskää rauhoittava lääke

Hunajasta ja sipulista valmistettu lääkeseos on vanha hoitokeino, jota käytetään ilmateiden puhdistamiseen. Sen mahtavan vaikutuksen ansiosta sitä käytetään täydentämään kroonisen yskän ja tukkoisuuden vähentämistä.

Sen mykoottiset ja limaa erittävät ainesosat auttavat poistamaan ilmatiet tukkivan liiallisen liman. Ne kosteuttavat kurkkua ja vähentävät keuhkoputkien ärsytystä.

Hunajan hyödyt

Some figure

Antibioottisten ja viruksia torjuvien vaikutustensa ansiosta hunaja on yksi luonnollisista ainesosista, jota on käytetty vaihtoehtoisena lääkkeenä keuhkojen terveyteen vaikuttavia infektioita vastaan.

 • Se sisältää luonnollisia entsyymejä, tulehdusten vastaisia ainesosia ja tehokkaita antioksidantteja. Kun keho imee nämä aineet, edistävät ne ilmateitä ärsyttävien haitallisten hiukkasten poistumista.
 • Suuri vitamiini-, mineraali- ja aminohappopitoisuus parantaa immuunijärjestelmän toimintaa ja lisää vasta-aineiden reagointikykyä bakteereja ja viruksia vastaan.
 • Lisäksi sillä on myös limaneritystä edistävä vaikutus, joka auttaa poistamaan limakertymät.
 • Sen kosteuttava teho rauhoittaa kurkkua ja lievittää rajun yskimisen aiheuttamaa ärsytystä.

Suosittelemme sinua lukemaan: Eroon limasta hunaja-porkkanasiirapilla

Sipulin hyödyt

Some figure

Sipuli on perinteinen ainesosa hengitystiesairauksien hoitamisessa. Se sisältää runsaasti välttämättömiä ravintoaineita, jotka vahvistavat puolustuskykyä ja auttavat pysäyttämään tartuntaa aiheuttavien mikrobien hyökkäyksen.

 • Sipuli on täynnä antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja, jotka suojaavat ilmateitä vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta.
 • Lisäksi se on tehokas limanerityksessä, mikä auttaa poistamaan virukset ja bakteerit yskiessä.
 • Se auttaa myös vähentämään nenän tukkoisuutta, kurkkukipua sekä muita oireita, joita yskän mukana yleensä tulee.
 • Se ei aiheuta haitallisia sivuvaikutuksia. Sen sijaan se edistää immuunijärjestelmän ja keuhkojen toimintaan puuttuvien myrkkyjen poistumista.

Lue myös: Lääkejuoma yskään ja flunssaan

Hunaja-sipulilääkehoidon valmistaminen

Tämä lääkevalmiste sopii sekä aikuisille että lapsille. Se ei sisällä kemikaaleja, eivätkä sen ainesosat vahingoita ruoansulatusjärjestelmää.

Sen on todettu yskän hallitsemisen lisäksi vahvistavan puolustuskykyä ja ehkäisevän infektioita.

Ainesosat

 • 2 sipulia
 • 330 g orgaanista hunajaa

Välineet

 • Veitsi ja leikkuulauta
 • Kannellinen purkki

Valmistus

 • Kuori sipulit, laita ne leikkuulaudalle ja leikkaa paloiksi tai viipaleiksi veitsen avulla.
 • Laita sipulit lasipurkkiin ja peitä ne orgaanisella hunajalla.
 • Laita kansi päälle ja anna vetäytyä viileässä, pimeässä paikassa 8-10 päivän ajan.
 • Siivilöi sitten ja laita säilöön.

Käyttö

 • Vakavan yskän tapauksessa ota tätä lääkettä lusikallinen 2-3 tunnin välein.
 • Ehkäisevänä toimenpiteenä ota tätä lääkettä lusikallinen tyhjään vatsaan joka päivä.
 • Vaihtoehtoisesti voit liuottaa tätä lääkettä pieneen määrään lämmintä vettä helpottaaksesi sen käyttöä.

Sinun tulee ottaa huomioon, että vaikka sillä onkin rauhoittava vaikutus, ei tämä lääkevalmiste tuo välittömiä vaikutuksia. Käytä sitä jatkuvasti parhaan tuloksen saamiseksi.

Yskää aiheuttavia tekijöitä on monia. Siitä syystä jos oireet jatkuvat tai pahenevat, tulisi sinun käydä lääkärissä tarkistamassa mikä sitä saattaa aiheuttaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.